Tlka ma potencjał i wg mnie to co stworzył dabyl rewelacyjnie odbija się na warunkach pracy AWXa.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez zomo Zobacz postaCeramik mi osobiście przypadł do gustu z tym że odrazu założyłem mu rezystor gdyż dla mnie nieco za głośno grał ale teraz jest w sam raz.
rez 1om i bedzie rewelka. :thumbup:Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaCo fakt to fakt - jest przy tym kupa roboty...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaoj tam oj tam przy takich głośnościach jakie on będzie tym grał to raczej nie będzie turbulencji bo to ma być jak uzupełnienie przodu
zobaczysz ze jak poslucha to zacznie go mocniej rozkrecac :p
koljna TL na AWX?! :o
dosyc tego!
vify ida na allegro :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakoljna TL na AWX?!
dosyc tego!
vify ida na allegro
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPo prostu AWXowi służy ten rodzaj obudowy. Nie mniej jednak może poszukać by głośnika, który sprawdzi się w TLce jeszcze lepiej... ?Konstrukcja zdecydowanie do większych pokoi/salonów.
---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post o 20:07 ----------
No i kto tym razem podejmie się sponsorowania projektu?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaNie mniej jednak może poszukać by głośnika, który sprawdzi się w TLce jeszcze lepiej... ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postafajna obudowa, jakie to drewno? mógłbyś wstawić trochę lepsze fotki? co tam będzie siedziało?musicie swoja ciekawosć zaspokoić tymi
To nie drewno ... to fornir "Czerwona impresja"
Po trzecie w środku będzie siedział selektor IRKA i niebieski ALPSwszystko na łożyskach by się lekko kręciło
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaNie mniej jednak może poszukać by głośnika, który sprawdzi się w TLce jeszcze lepiej... ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaMożna by pomyśleć nad "zateelkowaniem" głośników w jakimś gotowym projekcie 3-drożnym
no ploter widze ze realizujesz swoje plany
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaDokładnie, już mdło się robi od tych AWXów...
Podobnież, jak mdło robi się od Twojego wychwalania tych GDN 13/50/9.
Widzisz, to taki trochę obosieczny miecz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa sprawdz czy AWX 8" sie nadaje?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postano ploter widze ze realizujesz swoje planyZamieszczone przez cudny90 Zobacz postaPloter, apropo łożysk: Co to za łożyska? Kulkowe? Pytam, żeby nie okazało się, że przy takich małych prędkościach obrotu jak i małym przenoszonym momencie ( boże, co ja bredze xD ) tarcie będzie większe niż bez łożysk
Co do łożysk gałka trochę waży. Jeśli osadzę ją na sztywno to będzie tarcie bo ani podwiesić ani przykręcić a tak to gałka będzie osadzona na łożysku więc to takie bardziej mocowanie niż samo ominięcie tarciaa łożysko 626ZZ 19mm po zewnątrz 6 mm w srodku (SKF do miksera marki ZELMER
) osadzone właśnie w otworze panelu frontowego
Jak będę miał Gałeczkę i łożysko to pokażę o co mi biega
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNo i kto tym razem podejmie się sponsorowania projektu?
Na razie testuję Ushera 8848P w TL i nie powiem brzmi fajnie.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Ten AWX w TL nie jest jakimś demonem dzwięku, głośnik nad głośnikami czy coś w tym rodzaju, wszystko zależy od tego kto czego słucha. Moja i znajomych opinia jest taka że ten projekt jest wręcz idealny dla ludzi którzy chcą uzyskać dobrze brzmiący, nisko schodzący bass ale jeżeli ktoś słucha "rąbanki" (sorki za wyrażenie) w stylu techno czy hardstyle to chyba lepiej postawić np na 2,5 drogi bo tam będzie basu więcej. Akurat dla mnie to był strzał w 10-tke bo od czasu do czasu włącze sobie dubstep gdzie TLka pokazuje co potrafi, nie wspomne już o tym jak pięknie schodzi gitara basowa w znanym wszystkim utworze Nothing Else Matters :)
Skomentuj
Skomentuj