Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tlka ma potencjał i wg mnie to co stworzył dabyl rewelacyjnie odbija się na warunkach pracy AWXa.

Skomentuj

Jeszcze mała fotka z produkcji. Za mała maszyna? ależ gdzie tam, dla chcącego nic trudnego

Skomentuj

Zamieszczone przez zomo Zobacz posta
        Ceramik mi osobiście przypadł do gustu z tym że odrazu założyłem mu rezystor gdyż dla mnie nieco za głośno grał ale teraz jest w sam raz.
        to samo powiedzielem!
        rez 1om i bedzie rewelka. :thumbup:
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
          Co fakt to fakt - jest przy tym kupa roboty...
          Byłoby 3x mniej jakbyś nacinał tam gdzie płyta się zagina a na odcinkach prostych sobie odpuścił

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
            oj tam oj tam przy takich głośnościach jakie on będzie tym grał to raczej nie będzie turbulencji bo to ma być jak uzupełnienie przodu
            w takim razie bardzo nie trafiony dobor glosnika...
            zobaczysz ze jak poslucha to zacznie go mocniej rozkrecac :p

koljna TL na AWX?! :o
            dosyc tego!
            vify ida na allegro :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              koljna TL na AWX?!
              dosyc tego!
              vify ida na allegro
              hyh swiry :P moze niepotrzebnie rozciagnelismy temat o liniach

Skomentuj

Po prostu AWXowi służy ten rodzaj obudowy. Nie mniej jednak może poszukać by głośnika, który sprawdzi się w TLce jeszcze lepiej... ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Po prostu AWXowi służy ten rodzaj obudowy. Nie mniej jednak może poszukać by głośnika, który sprawdzi się w TLce jeszcze lepiej... ?
                  Można by pomyśleć nad "zateelkowaniem" głośników w jakimś gotowym projekcie 3-drożnym. Ewentualnie coś zupełnie nowego ale właśnie w kierunku trzech dróg. Te linie transmisyjne na "dwunastkach/piętnastkach" to jednak wydaje mi się "popierdółki" - 18-AWX to coś pośredniego - natomiast na takich min. 8 calach... Problem tylko taki, że obudowa byłaby pewnie wielkości szafy... to znaczy problem, nie problem - zależy dla kogo Konstrukcja zdecydowanie do większych pokoi/salonów.

---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post o 20:07 ----------

No i kto tym razem podejmie się sponsorowania projektu?

Skomentuj

Nie mniej jednak może poszukać by głośnika, który sprawdzi się w TLce jeszcze lepiej... ?
                    polać mu! :)

Skomentuj

I żeby nikt nic nie mówił ze nic nie robię... (po raz kolejny...)

Skomentuj

fajna obudowa, jakie to drewno? mógłbyś wstawić trochę lepsze fotki? co tam będzie siedziało?

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                          fajna obudowa, jakie to drewno? mógłbyś wstawić trochę lepsze fotki? co tam będzie siedziało?
                          Niestety lepsiejszego aparatu nie posiadam musicie swoja ciekawosć zaspokoić tymi
                          To nie drewno ... to fornir "Czerwona impresja"
                          Po trzecie w środku będzie siedział selektor IRKA i niebieski ALPS wszystko na łożyskach by się lekko kręciło

Skomentuj

Nie mniej jednak może poszukać by głośnika, który sprawdzi się w TLce jeszcze lepiej... ?
                            Dokładnie, już mdło się robi od tych AWXów...

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                              Można by pomyśleć nad "zateelkowaniem" głośników w jakimś gotowym projekcie 3-drożnym
                              a sprawdz czy AWX 8" sie nadaje?

no ploter widze ze realizujesz swoje plany

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                Dokładnie, już mdło się robi od tych AWXów...
                                Podobnież, jak mdło robi się od Twojego narzekania na te AWX'y.
                                Podobnież, jak mdło robi się od Twojego wychwalania tych GDN 13/50/9.
                                Widzisz, to taki trochę obosieczny miecz

Skomentuj

Ploter, apropo łożysk: Co to za łożyska? Kulkowe? Pytam, żeby nie okazało się, że przy takich małych prędkościach obrotu jak i małym przenoszonym momencie ( boże, co ja bredze xD ) tarcie będzie większe niż bez łożysk

Skomentuj

a sprawdz czy AWX 8" sie nadaje?
                                    Właśnie delikatnie rozpoczynam moją znajomość z Hornresp'em - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Skomentuj

no ploter widze ze realizujesz swoje plany
                                      Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                      Ploter, apropo łożysk: Co to za łożyska? Kulkowe? Pytam, żeby nie okazało się, że przy takich małych prędkościach obrotu jak i małym przenoszonym momencie ( boże, co ja bredze xD ) tarcie będzie większe niż bez łożysk
                                      Zaczynam się realizować pomału

Co do łożysk gałka trochę waży. Jeśli osadzę ją na sztywno to będzie tarcie bo ani podwiesić ani przykręcić a tak to gałka będzie osadzona na łożysku więc to takie bardziej mocowanie niż samo ominięcie tarcia a łożysko 626ZZ 19mm po zewnątrz 6 mm w srodku (SKF do miksera marki ZELMER ) osadzone właśnie w otworze panelu frontowego

Jak będę miał Gałeczkę i łożysko to pokażę o co mi biega

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                        No i kto tym razem podejmie się sponsorowania projektu?
                                        A ja będę robił 3-way, gdzie w TL będzie Usher 8955a, co prawda u mnie całe 3-way będzie aktywne z cyfrowymi zwrotkami, ale przewiduję też zaprojektowanie zwrotki do wersji pasywnej.
                                        Na razie testuję Ushera 8848P w TL i nie powiem brzmi fajnie.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ten AWX w TL nie jest jakimś demonem dzwięku, głośnik nad głośnikami czy coś w tym rodzaju, wszystko zależy od tego kto czego słucha. Moja i znajomych opinia jest taka że ten projekt jest wręcz idealny dla ludzi którzy chcą uzyskać dobrze brzmiący, nisko schodzący bass ale jeżeli ktoś słucha "rąbanki" (sorki za wyrażenie) w stylu techno czy hardstyle to chyba lepiej postawić np na 2,5 drogi bo tam będzie basu więcej. Akurat dla mnie to był strzał w 10-tke bo od czasu do czasu włącze sobie dubstep gdzie TLka pokazuje co potrafi, nie wspomne już o tym jak pięknie schodzi gitara basowa w znanym wszystkim utworze Nothing Else Matters :)

Skomentuj

Czaruję...