Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UWAGI MODERATORA
    cudny90 uzywaj funkcji [offtopic] ...tekst... [ /offtopic]
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
      3,5-4 mm to oczywiście średnica? czy przekrój?
      To średnica. Uważasz ,że będzie za gruby?

Co do końcówek to myślałem nad jack 3,5. Terminale bym sam wykonał i tam dał gniazda też jacka. Z drugiej strony by się coś wymyśliło.

Nie na temat...

Co do klawiatury to nie fornir lecz balsa modelarska. Bardzo łatwo się ją obrabia z fornirem bym sobie nie poradził.

Skomentuj

Zamieszczone przez TiZi_pl Zobacz posta
        Bardzo łatwo się ją obrabia
        Prawda, balsa jest miękka i lekka. Dlatego jest używana w modelarstwie.

Skomentuj

mam pytanie. potrzebuję wykonać trochę elementów do kolumn a nie mam na to czasu, jakieś stolarnie polecacie ?? Bo znalazłem sobie stolarnie w okolicy ale umówić się z kolesiem to dla mnie coś niemożliwego, staram się od ok 2 tygodni, raz już za późno, raz mu nie pasuje a tym razem byliśmy umówieni na dzisiaj, lecz wyszedł wcześniej z pracy i pojechał sobie na działkę... ale przejdźmy do tego co chcę wykonać, podobne elementy jak widać na fotach, a co do wytłumaczenia to 4 boki do kolumn wolno-stojących jak w kolumnach sonusa i ushera oraz 4 boi z zaokrąglonymi krawędziami i rogami jak też widać na fotkach. Może być to wykonane zarówno od razu z litego drewna jak wiórów/mdf fornirowanego. Lakierownie też od razu w tej samej firmie na wysoki połysk bym odebrał już elementy gotowe...

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
            jakieś stolarnie polecacie ??
            z doswiadczenia innych forumowiczow powiem ze tylko w gre wchodza inni forumowicze - np marko3t (czy jak tam sie pisze)

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
              Prawda, balsa jest miękka i lekka. Dlatego jest używana w modelarstwie.
              Oj prawda, ponieważ to materiał stosowany głównie w modelarstwie lotniczym, ze względu na jego mały ciężar. Do tego jest bardzo miękki i łatwo o uszkodzenie.
              daniel69, Pawel S. ma rację, mało który stolarz potrafi to zrobić, a najczęściej udają bardzo zajętych lub dają cenę zaporową.

Skomentuj

daniel69, takie kolumny są drogie bo metr kwadratowy takiej jw nawierzchni kosztuje 700zł, poza tym jak chcesz 4 polakierowane boki to będzie widać na 1000% miejsce łączenia bo lakier się kładzie po złożeniu.

Pawel S., jak ludzie myślą, że dają stolarzowi flachę, a on wszystko odwali jak powinno to jesteś w błędzie. Za jakość się płaci, nie bez powodu masz drzwi w casto za 400zł, jak u stolarza dostaniesz za 1500zł+.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                  daniel69, takie kolumny są drogie bo metr kwadratowy takiej jw nawierzchni kosztuje 700zł, poza tym jak chcesz 4 polakierowane boki to będzie widać na 1000% miejsce łączenia bo lakier się kładzie po złożeniu.

Pawel S., jak ludzie myślą, że dają stolarzowi flachę, a on wszystko odwali jak powinno to jesteś w błędzie. Za jakość się płaci, nie bez powodu masz drzwi w casto za 400zł, jak u stolarza dostaniesz za 1500zł+.
                  Po pierwsze jakie miejsca łączenia... ?? jak boki będą przykręcone tylko właśnie po bokach kolumny która będzie obszyta skajem więc lakieruje się je przed złożeniem kolumny. A co do ceny to jestem skłonny za to dobrze zapłacić ale ma być dobrze wykonane.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                    wiele osob mocno przeplacalo placac "stolarzowi" np za fronty do kolumn
                    a ten nawet nie posiadal frezarki lub jak ja posiadal to robil frezy od reki...
                    takich glupich wpadek nie bylo wcale malo
                    i wlasnie nie bylo to za przyslowiowe 0,5l tylko kasowali dosc duze pieniadze!

a idac dalej twoim przykladem to podam odwrotny przyklad
                    krzeslo w salonie meblowym czy markecie typu JYSK kosztuje tyle samo co u mojego wujka stolarza a u niego jakosc jest o niebo lepsza :P

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                      Po pierwsze jakie miejsca łączenia... ?? jak boki będą przykręcone tylko właśnie po bokach kolumny która będzie obszyta skajem więc lakieruje się je przed złożeniem kolumny. A co do ceny to jestem skłonny za to dobrze zapłacić ale ma być dobrze wykonane.
                      Zrozumiałem, że chodziło o łączenie jak na 1. zdjęciu, a tak jak chcesz to rzeczywiście nie widać. Jak znajdę czas to napiszę na PW.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      a ten nawet nie posiadal frezarki lub jak ja posiadal to robil frezy od reki...
                      I wszystko jasne

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      krzeslo w salonie meblowym czy markecie typu JYSK kosztuje tyle samo co u mojego wujka stolarza a u niego jakosc jest o niebo lepsza :P
                      Może dlatego, że krzesło jest całe z drewna, drzwi od stolarza też, a te z marketu są z papieru. Może dajmy z tym spokój :)

Skomentuj

daniel69 w warszawie na jagiellońskiej 54 jest dobra stolarnia
                        oni robią takie dziwne rzeczy
                        tylko ceny tak jak w dobrej stolarni

---------- Post dodany o 00:14 ---------- Poprzedni post o 20:44 ----------

Nie na temat...

Panowie czy ktoś może posiada w swoich zbiorach "Audio Video" numer 12/10 ?
                        zależy mi na jednym artykule...
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

i wlasnie dlatego dalem bratu do samochodu tandetnego alpharda a nie cos lepszego
                          rozklejony alphard SW-803z
                          gdyby nie podwojne zawieszenie to naprawa bylalby bardziej skomplikowana
                          a tak to 10min i gotowe
                          Last edited by Pawel S.; 08.05.2011, 14:15. Powód: poprawka modelu glosnika

Skomentuj

a masz dolny zawias do tego alpierda?
                            Czy zreanimujesz ten
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja bym powiedział, że rozdarty

Skomentuj

wlasnie dlatego zapytalem czy ma drugi...
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  a masz dolny zawias do tego alpierda?
                                  ten dolny dobrze sie trzyma (sa 2) a ten gorny idealnie pasuje wiec dalem wiecej kleju i jest OK

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                  Ja bym powiedział, że rozdarty
                                  no fakt - roztrzepal go poprostu
                                  i jeszcze narzekal ze to moja wina bo on nic we wzmacniaczu nie ruszal :P
                                  no tak, tylko ze ja mu to ustawialem na bas 0 a nie +10 :p

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Paweł, estradowy sheaker do fotela mu przykręć, a nie głośnik w bagażnik chowasz i nic później nie słychać! :)

Skomentuj

---------- Post dodany o 14:02 ---------- Poprzedni post o 14:01 ----------

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                                      Paweł, estradowy sheaker do fotela mu przykręć, a nie głośnik w bagażnik chowasz i nic później nie słychać!
                                      mimo ze to tandetny, cichy i slaby glosnik to zamieszanie potrafi zrobic i wiele osob sie dziwilo co on tam wozi...
                                      co nie zmienia faktu ze po wsadzeniu nowego 8" STXa cisnienie bylo znacznie wieksze :p

Skomentuj

U mnie goszczą takie zabawki i czekają na swoje domki:

Skomentuj

czyzby to excel ze w pudelku?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X