Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zgadza się: E0042-08 W18NX001 + E0040-06 T29CF002

Skomentuj

bingant a jaki kształt domki będą miały excele ?

Skomentuj

Magico MINI

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
          Magico MINI
          O NIEEE..... !! Jesteś straszny Bingant !!>:( Myślałem, że jeszcze sporo czasu upłynie zanim zobaczę kopię obudowy MAGICO. Wyprzedziłeś moje myśli i zamiary..... Nie lubię Cię... :(

Oczywiście trzymam kciuki !! POWODZENIA !!

Skomentuj

Panowie proszę o rzucenie okiem jak to wygląda, i poradę
            Miał być możliwie prosty, kanciasty (bez żadnych wygibasów, frezów itp...) stolik RTV. (trójnóg...)
            No dobrze no zacząłem go robić; ale jak tak teraz patrzę to się zacząłem również zastanawiać czy nie wychodzi AŻ ZA prosty :/
            Jak uważacie? czy nie trzeba by mu dodać coś/czegoś by nabrał trochę życia ? (przy czym musi pozostać ostro kanciasty....)

PS pod platformy pójdą kolce (antywib.)
            według projektu ma być niby coś w ten deseń:

---------- Post dodany o 16:59 ---------- Poprzedni post o 16:59 ----------

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
            O NIEEE..... !! Jesteś straszny Bingant !!
            :lol: nie mogę z tego...

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
              Magico MINI
              Oooo, proszę :) Będę wdzięczny za relację z budowy i spostrzeżenia/wnioski, ponieważ celuję w tego typu kształt. Jestem bardzo ciekaw konstrukcji i metody jaką zastosujesz przy tym kształcie.
              Czekam, właściwie to czekamy już we dwóch - Żółwik jak widzę również :)
              ir0nhide, nie wydaje Ci się, że będzie to mało stabilne? Mam na myśli same platformy oczywiście. Wzmacniacz - jak wielkie trafo trafi z tyłu do rogu - będzie miał źle rozłożony ciężar na tych kolcach.
              Last edited by RpLand; 08.05.2011, 18:41.

Skomentuj

ironhide widze nową mega hiper super audiofilską platformę antywibracyjną

Skomentuj

ir0nhide, zrob fazki jak na projekcie o bedzie dobrze
                  plyty na kolcach drewno czy moze kamien?

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                    ir0nhide, nie wydaje Ci się, że będzie to mało stabilne?
                    Tak też mi się z początku wydawało, lecz okazuje się że nie... tam "od tylca" będą jeszcze drążki pod te platformy... (coś takiego jak ten na projekcie z tyłu na dole ["przy glebowy"])

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                    ironhide widze nową mega hiper super audiofilską platformę antywibracyjną
                    Dobra, dobra :razz:

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    plyty na kolcach drewno czy moze kamien?
                    właśnie jeszcze nie wiadomo.... na pewno jedno z trzech tj. albo blat z desek, albo mdf i lak na czarno, połysk; albo szkło czernione czy czarne (czy jakoś tak )

Skomentuj

Nie na temat...
                      Panowie kiedyś na allegro były takie duże kondensatory elektrolityczne do zasilaczy
                      miały terminale przykręcane na ampule jak w samochodowych
                      pomożecie znaleźć bo albo nie ma albo sobie nie radzę
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                        http://allegro.pl/nippon-chemicon-27000uf-100v-4-szt-i1592377282.html
                        Nie na temat...
                        To?
                        Jeśli ma być tanie i dobre i nie przeszkadza snap: http://allegro.pl/10000uf-63v-222205...599759238.html

---------- Post dodany o 21:32 ---------- Poprzedni post o 21:30 ----------

http://allegro.pl/4700uf-100v-222210...598179514.html
                        To też ciekawe
                        Last edited by lklukasz; 08.05.2011, 21:41.

Skomentuj

Nie na temat...
                          te ostatnie mogą być
                          co prawda małe ale ok
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam, jestem w połowie drogi jeśli chodzi o budowę pierwszych monitorów w OZ. USHER 8935A + USHER T-9930-20NC. Zwrotnicę przygotowuje dla mnie Gipsy2. Jak do tej pory największe problemy miałem z fornirowaniem, bo popełniłem straszny błąd z fornirem. Zostawiłem go na strychu w słoneczne dni. Wysechł na wiór i był bardzo kruchy, pękał. Jest to orzech amerykański. Bardzo twardy.

Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Widzę KonradRak że frezerka nie przestaje zarabiać na siebie :-)

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Panowie kiedyś na allegro były takie duże kondensatory elektrolityczne do zasilaczy miały terminale przykręcane na ampule jak w samochodowych pomożecie znaleźć bo albo nie ma albo sobie nie radzę
                                Jak wystarczą Ci na 63V to mam jeszcze 2 sztuki 15000uF używki Philips.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  Widzę KonradRak że frezerka nie przestaje zarabiać na siebie :-)
                                  Akurat frezarka jeszcze nic nie zrobiła w tych obudowach bo nie mam cyrkla :)
                                  Jak policzyć narzędzia które kupiłem aby wykonać te kolumny to koszt prawie dorównałby cenie głośników gdyby jeszcze policzyć szlifierkę taśmową B&D, wirtarkę - na szczęście to już miałem.
                                  Podsumowując muszę wykonać jeszcze 2 pary kolumn, żeby zamortyzować narzedzia :) Ale to pieśń przyszłości.
                                  P.S. Właśnie dokupiłem 2 frezy z łożyskiem.
                                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
                                    wlasciwie to wystarczy na 21V tylko chcialem duze pojemnosci...
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      wlasciwie to wystarczy na 21V tylko chcialem duze pojemnosci...
                                      a to nie mozesz kupic tanszych na nizsze napiecie i wlutowac to w plytke? zrobisz sobie baterie kondow i na plytce dorobisz jakies mocowania na sruby

---------- Post dodany o 22:59 ---------- Poprzedni post o 14:05 ----------

sub do audi 100 c4 sedan

Skomentuj

obudowa złożona na zasadzie kanapki ze sklejki. Sa jescze przed faza szlifowania itp. mam nadzieję , że uda mi sie doprowadzić je do idealnej powierzchni by móc pomalować na połysk ale bedzie to cięzka robota , zobaczymy co czas pokaże.

Uploaded with ImageShack.us

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          a to nie mozesz kupic tanszych na nizsze napiecie i wlutowac to w plytke? zrobisz sobie baterie kondow i na plytce dorobisz jakies mocowania na sruby
                                          no właśnie nie
                                          muszę uniknąć płytki i dużej ilości kondów
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X