Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mi sie podobaja kolmny w takim stylu, dobra robota ;] Ciekawy pomysl na te sciecia od gory.

Skomentuj

dorzucę jeszcze fotkę frezów, głośników i śrub do przykręcenia:

[

Skomentuj

zapomnialem wczoraj wrzucic

dzisiaj zabieram sie za szpachlowanie

Skomentuj

No ładnie Pawle, to czarne to siatka + żywica?

Ja sobie wczoraj wytłumiłem trochę komorę silnika, zostało mi kilka mat app twardych, to czemu nie :) - wyraźnie dało to zwiekszenie wyciszenia wewnatrz samochodu.

Skomentuj

to juz zaschnieta zywica na tkaninie sklanej ktora zostala polozona na rajstopie...

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
              dorzucę jeszcze fotkę frezów, głośników i śrub do przykręcenia:

[
              No to teraz sie pochwal skąd masz te śrubki "torxy"????

Skomentuj

już nie raz mnie na forum już o to pytano :) dawno temu kupiłem na allegro ok 300 czy nawet więcej szt na licytacji za jakieś śmieszne pieniądze mniej niż 100 zł z wysyłką. A teraz mam do każdego projektu :) Są to torxy ponoć intertechnik, kiedyś do pierwszego projektu kupowałem wkręty Visaton-a i odradzam, największe gówno jakie miałem, łebki się ukręcają i jest problem później by wykręcić pozostałą część z obudowy... powiem, że ten projekt jest dopracowany pod każdym względem oraz podoba mi się bardziej niż było w planach :P i nie ma żadnych niedociągnięć wizualnych i technicznych, wszystko wykonane na razie jest lepiej niż firmowe :) gdybym tylko umiał zdjęcia robić to bym to pokazał :P

Skomentuj

Z chęcią porobię Ci jakieś lepsze foty, jeśli pozwolisz się wprosić na odsłuch któregoś dnia :) Wezmę piwka, nikona, płyty i podjadę wkdką bo mam tylko 4 stacje, jeśli będziesz miał kiedyś czas i ochotę

Skomentuj

nie ma problemu odsłuch jest możliwy już od ręki ale skończone będą wizualnie za ok 2-3 tygodnie... jeszcze te panele na bok z litego drewna lakierowanego ma wysoki połysk oraz bardzo fajne kolce i mocowania do nich... na pewno będziemy w kontakcie.

Skomentuj

Fajnie wyglada nawet ten metalowy front HDS'a

Jak juz wrzucasz zdjecia na Ihack to zmien rozdzialke z 800x600 na cos wyzszego
                      I czekam na opis brzmienia

Skomentuj

prawda- fajnie wyglądają te wkręty przy tych głośnikach
                        do mojego niskosredniego ushere by nie pasowały ale do wysokiego jak najbardziej
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

oklejanie to juz nie moja dzialka (przynajmniej tym razem)

Skomentuj

No i elegancko to Pawle wyszło :)

Skomentuj

W weekend z bólem rozbebeszyłem moją lampę. Miałem wszystko sprzedać ale jakoś nie mogę. Ostatecznie dostanie nowe życie ale w innym układzie :)
                              http://www.audionotekits.com/l4el34pp.html
                              Ale najpierw muszę coś zrobić z tą rdzą na trafach :(

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                Ale najpierw muszę coś zrobić z tą rdzą na trafach
                                1. WD-40 i szczota druciana (ew. + papier ) ?
                                2. Cartanin i -||- ?
                                3. Przerobić całkiem na ROST STYLE :razz: (sól + woda + ocet)
                                nr. 3 to chyba raczej tak tylko dla żartu napisałem (poniosło mnie)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                  3. Przerobić całkiem na ROST STYLE (sól + woda + ocet) nr. 3 to chyba raczej tak tylko dla żartu napisałem (poniosło mnie)
                                  hehe zostawię jak są z czasem dojdą same :)

Nie wiem w jaki sposób zardzewiały w drewnianej obudowie. Wzmacniacz chodził praktycznie dzień w dzień od prawie 7 lat (przez ostanie pół roku był nieużywany tylko).

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Nie wiem w jaki sposób zardzewiały w drewnianej obudowie.
                                    Powietrze też ma swoją wilgotność ot co

A co do "rost style" to całą obudowę potem taką zrobić :) będziesz przodownikiem takowego stylu :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                      A co do "rost style" to całą obudowę potem taką zrobić
                                      A co się śmieje, kiedyś myślałem by wykonać taki ale tylko front :)
                                      Gdzieś kiedyś widziałem na Allegro chyba tak zrobiony właśnie Vintge wzmacniacz

---------- Post dodany o 00:18 ---------- Poprzedni post o 00:03 ----------

Nie na temat...
                                      O proszę znalazłem go:
                                      http://allegro.pl/wangine-a-3-wzmacn...590694571.html
                                      Wygląda to chyba raczej jak utleniający się mosiądz, no ale prawda że cudny ( trochę mi nie podobają się te wielkie czarne prostokąty, ale ta podwójna gała mmmm i wskaźniki analogowe ahhh - coś pięknego )

Skomentuj

Nie na temat...
                                        byla tez diora albo unitra z bardzo podobnym frontem...
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

niestety kolega michal k wymiekl i oddal mi slupki do oklejenia :p

Skomentuj

Czaruję...
                                          X