Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kto ma sprzęt ten ma lżej

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
      cudny90 nie używam do dużych otworów wierteł, nie używam też wiertarki do tego:
      http://obrazki.elektroda.net/81_1273688039.jpg
      http://obrazki.elektroda.net/69_1273688081.jpg
      to w pracy taka maszynka czy w domowym zaciszu? :) jak na wlasnosc to pogratulowac i pozazdroscic :)

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
        to w pracy taka maszynka czy w domowym zaciszu? jak na wlasnosc to pogratulowac i pozazdroscic
        to chyba po dofinansowaniu z Unii Europejskiej
        a sąsiedzi by go domu wyrzucili...
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Taka maszynka nowa kosztuje 60tysiaków, oczywiście nie jest moja ale mam do niej swobodny dostęp :cool:

Skomentuj

Taka maszynka nowa kosztuje 60tysiaków
            a komplet frezow drugie tyle ? :cool:

Skomentuj

mam do niej swobodny dostęp
              i to mnie wkurzalo w pracy - nie moglem nic sobie zrobic
              nawet nie moglem nic zamowic oficjalnie bo kierownik stwierdzil ze im sie to nie oplaca...
              na szczescie na krajalni sa inni ludzie i dalem im zarobic juz ponad 1000zl

Skomentuj

Widocznie masz za niskie stanowisko:)
                Ale tak u nas wszędzie jest, nie dasz flaszki to nic nie załatwisz:)
                Ja pracuje w państwówce, ale kierownik zachowuje się jakby wszystko było jego własnością. Dlatego korzystam z narzędzi jak jest nieobecny :) I wtedy sobie myślę że se może...
                Last edited by jamess8; 12.04.2011, 23:26.

Skomentuj

LM4780 doczekał się domku

Skomentuj

nie chce mi sie ladowac wszystkich zdjec wiec teraz pokaze tylko jedno

Skomentuj

a mowiles, ze garazu nie masz a to na twoj pokoj nie wyglada
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bo nie mam
                        to u kolegi huberta w warsztacie - doczekal sie realizacji kina ;]

Skomentuj

Próby (jak widać skuteczne) dobrania się do wyświetlacza graficznego 240x128, który zostanie zastosowany w czasie przebudowy mojego przedwzmacniacza, o którym kiedyś już pisałem. Zmiany obejmą usunięcie lamp nixie na froncie oraz wyświetlacza alfanumerycznego i zastąpienie ich wyświetlaczem graficznym, dodanie przedwzmacniacza gramofonowego do jednego z 6 wejść, dorobienie wyjścia słuchawkowego ze wzmacniaczem (z odłączanym wyjściem na końcówkę mocy), dorobienie drugiego wyjścia na drugą końcówkę mocy i dorobienie sterowanych cyfrowo filtrów do subbasów (do wcześniej pokazywanego projektu TL+OB). Może do wakacji się uda.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

ladnie
                            co to ma jeszcze wyswietlac?

Skomentuj

Będzie wyświetlać szereg danych: głośność, numer wejścia z jego nazwą, informację o tym czy stopień lampowy (zmodyfikowany pre3 z audiotonu) jest włączony w tor audio (bo nie musi być), informację o tym które przekaźniki załączające napięcie sieciowe są włączone, data, godzina, informacja o tym czy jest włączone budzenie i/lub funkcja sleep, informację o stanie wyjścia (czy słuchawki czy normalne) - to są informacje na bieżąco. Do tego menu ogólne, menu nastaw filtrów. A jak mi się będzie chciało to dorzucę jeszcze prosty analizator słupkowy:flapper:
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

i jaka jest pogoda
                                i co na obiad...

a tak naprawdę to fajnie ci to wyszło... :thumbup:
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

LuSzTi w jakim języku programujesz to? Możesz jakąś literaturę polecić odnośnie nauki programowania takich zabawek?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    wszystko w C, co do literatury to Mikrokontrolery AVR w praktyce - Doliński, plus masa tutoriali na sieci, jest też fajny kurs C w AVR w EdW, do znalezienia na sieci spokojnie...tak jak i książka

Skomentuj

Uffff skończyłem :)

A w między czasie:

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                        A w między czasie:
                                        oryginalne

Skomentuj

to prawda...
                                          Jak tyl zrobiles?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X