i to mnie wkurzalo w pracy - nie moglem nic sobie zrobic
nawet nie moglem nic zamowic oficjalnie bo kierownik stwierdzil ze im sie to nie oplaca...
na szczescie na krajalni sa inni ludzie i dalem im zarobic juz ponad 1000zl
Widocznie masz za niskie stanowisko:)
Ale tak u nas wszędzie jest, nie dasz flaszki to nic nie załatwisz:)
Ja pracuje w państwówce, ale kierownik zachowuje się jakby wszystko było jego własnością. Dlatego korzystam z narzędzi jak jest nieobecny :) I wtedy sobie myślę że se może...
Próby (jak widać skuteczne) dobrania się do wyświetlacza graficznego 240x128, który zostanie zastosowany w czasie przebudowy mojego przedwzmacniacza, o którym kiedyś już pisałem. Zmiany obejmą usunięcie lamp nixie na froncie oraz wyświetlacza alfanumerycznego i zastąpienie ich wyświetlaczem graficznym, dodanie przedwzmacniacza gramofonowego do jednego z 6 wejść, dorobienie wyjścia słuchawkowego ze wzmacniaczem (z odłączanym wyjściem na końcówkę mocy), dorobienie drugiego wyjścia na drugą końcówkę mocy i dorobienie sterowanych cyfrowo filtrów do subbasów (do wcześniej pokazywanego projektu TL+OB). Może do wakacji się uda.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Będzie wyświetlać szereg danych: głośność, numer wejścia z jego nazwą, informację o tym czy stopień lampowy (zmodyfikowany pre3 z audiotonu) jest włączony w tor audio (bo nie musi być), informację o tym które przekaźniki załączające napięcie sieciowe są włączone, data, godzina, informacja o tym czy jest włączone budzenie i/lub funkcja sleep, informację o stanie wyjścia (czy słuchawki czy normalne) - to są informacje na bieżąco. Do tego menu ogólne, menu nastaw filtrów. A jak mi się będzie chciało to dorzucę jeszcze prosty analizator słupkowy:flapper:
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
wszystko w C, co do literatury to Mikrokontrolery AVR w praktyce - Doliński, plus masa tutoriali na sieci, jest też fajny kurs C w AVR w EdW, do znalezienia na sieci spokojnie...tak jak i książka
Skomentuj