nawet mozna wykleic folia tak jak np w komputerach
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Jak robiłeś te napisy? Przyjemnie wygląda.
Ja też będę robił obudowę podobną do Twojej, tylko właśnie pełna blacha na bokach i dokręcone drewienko. Mam na stanie blachę 0.7, ew. załatwię grubszą jeżeli obudowa okaże się za miękka, ale wydaje mi się że 0.7 i zgrzane podpory w strategicznych miejscach w zupełności powinno wystarczyć. Tak w ogóle to zwykła farba w spray'u będzie ok do ocynku, bo nie mogę namierzyć nigdzie czarnego matu na ocynk?
Skomentuj
-
@dolphin123
A czemu nie? Tam sa terminale do "prawych" zestawow
http://www.studio-22.com/harman-kard...980_dos_TG.jpg
@Chilihead
Napisy zrobilem dosc sprytnym sposobem, otoz poszedlem do firmy ktora produkuje "gumki" do pieczatek zeby mi zrobili, zaplacilem za 8 gumek cos 18zl.
Czcionka Arial, 5mm wysokosci, nanioslem troche bialej farby na plaszczyzne a potem odbilem jak pieczatke
@IoNcs
Ta, tam jeszcze nie jest zamontowana plytka selektora ale tak, to jest moj 'driver' ktory jest tam gdzies opisany w dziale DIY badz na tomekk.org
@csbiczek
Mysle ze wstawie tam przy pierwszym RCA od lewej numerek "1", wtedy to nada powiedzmy takiej kolejnosci i jakos zmieni ta niemrawosc :) (tak mysle ze to zrobie, zobacze ;p)Last edited by tomekk_; 06.04.2011, 16:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaBez pokrywy cisza, to dopiero jest magia
Skomentuj
-
To było moje pierwsze pytanie i twierdził że obudowa umasiona. Ale może twierdził a miał inaczej. W cuda w elektronice trudno uwierzyć, zawsze gdzieś leży racjonalna przyczyna.
Przy okazji mam do ciebie pytanie czy łączysz obudowę z PE? Ja u siebie zastosowałem przełącznik ze mogę te połączenie rozłączać i na razie nie znalazłem żadnego argumentu za jednym bądź drugim rozwiązaniem, jest tak samo w obu przypadkach.
Na pewno jest różnica, gdy obudowa nie jest połączona z masą a tylko PE to zaczyna buczeć. Masz z tym jakieś doświadczenia?
Skomentuj
-
Mam instalację 2 przewodową więc takich problemów nie mam :) I mam we wzmaku wejście różnicowe więc jak bym nie podłączył i tak nie będzie buczeć :) Polecam :)
Ogólnie PE stosuje się głownie ze względów bezpieczeństwa, najlepiej nie podłączać bo jak do tej samej listwy podłączony jest np. CD to robi się wielka pętla masy. Pomaga połączenie grubym drutem obudów. Możesz też zastosować przerywnik pętli : rezystor mocy 10om 10W i do niego 2 przeciwstawnie włączone diody, przeważnie stosuje się zwykły mostek prostowniczy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPrzy okazji mam do ciebie pytanie czy łączysz obudowę z PE? Ja u siebie zastosowałem przełącznik ze mogę te połączenie rozłączać i na razie nie znalazłem żadnego argumentu za jednym bądź drugim rozwiązaniem, jest tak samo w obu przypadkach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz postaPrzewodu PE nie wolno z zadnym punkcie rozłączac, stosowac bezpiecznikow, przelacznikow itp - należy zapewnić CIĄGŁOŚĆ przewodu PE na calej jego długości.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tom3kk Zobacz postabez przesady, w srodku jest linka - to nie jest jak antenowka, bez problemu sie wygina
W internecie czy lokalnych sklepach?
Skomentuj
Skomentuj