Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaka pojemnosc dla 55'tki i jakie strojenie?
    Nie za waski ten br?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      chodzi mi po glowie "wytoczenie" sobie jakiegos bajeru cos w stylu tubek B&W technika "toczenia" zaczerpnieta z tematu gdzie koles przerobil sobie BMW na carbon
      A troszkę dokładnij to co masz na myśli ?

Jak masz wystarczającą ilość to możesz powycinać z tych kół pierścienie (np.1,5cm) następnie przeciąć na pół; w efekcie otrzymasz takie jakby pół okręgi które możesz poprzyklejać piętrowo otrzymując półokrągły tył w jakiś kolumienkach.... Coś takiego jak w/w tyły w kolumnach nowego1
      Mam nadzieje że napisałem względnie zrozumiale.... Kwestia tego czy masz ich wystarczająco dużo by zrobić chociaż dwa monitory...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        jaka pojemnosc dla 55'tki i jakie strojenie?
        Nie za waski ten br?
        Pojemność 50 litrów, strojenie 30Hz. Tunel ma 1,5cm wysokości i 21,5cm szerokości. Nie słychać żadnych świstów, sprawdzałem już.

Skomentuj

a 48P potrzebuje takiego dziwnego podfrezowania?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            a 48P potrzebuje takiego dziwnego podfrezowania?
            http://www.loudspeakershop.eu/glosni...8p-p-1609.html
            Niestety tak, choć ja zrobiłbym je w pionie. Ale o gustach się nie dyskutuje :razz:
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              http://www.loudspeakershop.eu/glosni...8p-p-1609.html
              Niestety tak, choć ja zrobiłbym je w pionie. Ale o gustach się nie dyskutuje :razz:
              Ja zrobiłem w poziomie ale kierowałem się nie gustem. Chodziło mi o zbliżenie centr akustycznych wysokiego i średniaka.

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                Ja zrobiłem w poziomie ale kierowałem się nie gustem. Chodziło mi o zbliżenie centr akustycznych wysokiego i średniaka.
                Wiem, bo o tym samy myślałem u siebie....ale za cholerę nie podobało mi się takie połączenie. Poza tym ja mam układ 2-way, wiec dzięki pionowemu ustawieniu mogłem mieć węższą przednią ściankę. Jak nisko masz zamiar odciąć 8955? Umieściłem go nisko, dość daleko od reszty głośników. Nie boisz się problemów fazowych?
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Wiem, bo o tym samy myślałem u siebie....ale za cholerę nie podobało mi się takie połączenie. Poza tym ja mam układ 2-way, wiec dzięki pionowemu ustawieniu mogłem mieć węższą przednią ściankę. Jak nisko masz zamiar odciąć 8955? Umieściłem go nisko, dość daleko od reszty głośników. Nie boisz się problemów fazowych?
                  W 2-way to faktycznie lepiej umieścić 8848P w pionie. Projektowanie zwrotnicy to ciągle dla mnie ciemna magia. Dlatego zleciłem zaprojektowanie zwrotnicy. Jeszcze nie jest gotowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                    A troszkę dokładnij to co masz na myśli ?
                    cos takiego "wytoczone" w taki sposob

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                    Tunel ma 1,5cm wysokości i 21,5cm szerokości. Nie słychać żadnych świstów, sprawdzałem już.
                    a to dziwne, mi z praktyki wychodzi ze taki tunel dla 8" powiniem miec min 20-25mm zeby byla cisza...

Skomentuj

Moje pierwsze spotkanie z lampową konstrukcją, czyli najprostszy bufor na podwójnej triodzie, może pod koniec tygodnia uda mi się go odpalić.

Last edited by piglet11; 23.10.2011, 13:50.

Skomentuj

Mam małą zagwozdkę i proszę o pomoc w określeniu nazwy okleiny :) (i nie chodzi mi i panele podłogowe).

Płyta wiórowa to Kronopol laminowana orzech albo (mniej prawdopodobne) jabłoń kupiona w Leroy w Jankach (tam dużego wyboru nie było). Problem w tym, że nie wiem jaka to odmiana orzecha (albo jabłoni) i nie mogę dobrać odpowiedniego obrzeża meblowego:

Mam obrzeże "orzech" Folmag nr koloru 350 http://www.leroymerlin.pl/produkty/t...239191545.html ale jest nieco zbyt ciemne i ma inny wzór...
                        Patrzyłem po stronie Kronopolu na wzory laminatów i żadna z wersji orzecha ani jabłoni (tych jasnych) mi nie pasuje. Patrzyłem oczywiście też na wzór cylindra. Z tego wzoru pasuje najbliżej olcha górska:

Pełna wersja mojego zdjęcia:
                        http://technoportal.pl/photo/kolumny2/DSC02787.JPG

Laminat ma pory rustykalne (tak mi się wydaje).

Skomentuj

Bolero 200 by gucio. ... Klejenie frontu... za kilka dni przedstawię zdjęcia gotowych kolumn...

klejenie frontu.jpg

Pozdrawiam

Skomentuj

mbar, ja bym wzial plyte i bym poszedl do odpowiedniego skepu w poszukiwaniu obrzezy...
                            juz nie raz sie przekonalem ze to co na stronie producenta ma sie nijak do realu

Skomentuj

Problem w tym, że wszystko już poklejone i bym musiał całą kolumnę targać :/

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                Mam małą zagwozdkę i proszę o pomoc w określeniu nazwy okleiny (i nie chodzi mi i panele podłogowe).
                                Poszukaj tutaj,

http://juan.pl/oferta/obrzeza-i-prof...3/obrzeza_628/

widzę że masz nie po drodze...ale moż ecoś ci podpasuje.

Skomentuj

Dobra, jestem prawie pewien, że to Kronopol D722 SE Orzech:

Są te same charakterystyczne "sęki" albo ja już ślepy jestem.

Skomentuj

A ja dzis dostałem paczuszkę z moimi zabawkami

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                      A ja dzis dostałem paczuszkę z moimi zabawkami
                                      Aluminiowe Seasy? :)

Skomentuj

cos dla ludzi znudzonych STXami, SEASami i USHERami...
                                        MIVOC mpa_wm8 + kft130m

szkoda tylko ze nie mam jeszcze wysokotonowki bo bym wszystkie otwory zrobil :???:

Skomentuj

ale kloce...
                                          Zanim to przeczytałem to myślałem, że wysoki bez frezu będzie, bo otwór już masz..
                                          Skoro nie masz jeszcze wysokotonówki na froncie to chyba kiepsko może to wyglądać wszystko biorąc pod uwagę ilość miejsca na nią przeznaczone...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X