chodzi mi po glowie "wytoczenie" sobie jakiegos bajeru cos w stylu tubek B&W technika "toczenia" zaczerpnieta z tematu gdzie koles przerobil sobie BMW na carbon
A troszkę dokładnij to co masz na myśli ?
Jak masz wystarczającą ilość to możesz powycinać z tych kół pierścienie (np.1,5cm) następnie przeciąć na pół; w efekcie otrzymasz takie jakby pół okręgi które możesz poprzyklejać piętrowo otrzymując półokrągły tył w jakiś kolumienkach.... Coś takiego jak w/w tyły w kolumnach nowego1
Mam nadzieje że napisałem względnie zrozumiale.... Kwestia tego czy masz ich wystarczająco dużo by zrobić chociaż dwa monitory...
Ja zrobiłem w poziomie ale kierowałem się nie gustem. Chodziło mi o zbliżenie centr akustycznych wysokiego i średniaka.
Wiem, bo o tym samy myślałem u siebie....ale za cholerę nie podobało mi się takie połączenie. Poza tym ja mam układ 2-way, wiec dzięki pionowemu ustawieniu mogłem mieć węższą przednią ściankę. Jak nisko masz zamiar odciąć 8955? Umieściłem go nisko, dość daleko od reszty głośników. Nie boisz się problemów fazowych?
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Wiem, bo o tym samy myślałem u siebie....ale za cholerę nie podobało mi się takie połączenie. Poza tym ja mam układ 2-way, wiec dzięki pionowemu ustawieniu mogłem mieć węższą przednią ściankę. Jak nisko masz zamiar odciąć 8955? Umieściłem go nisko, dość daleko od reszty głośników. Nie boisz się problemów fazowych?
W 2-way to faktycznie lepiej umieścić 8848P w pionie. Projektowanie zwrotnicy to ciągle dla mnie ciemna magia. Dlatego zleciłem zaprojektowanie zwrotnicy. Jeszcze nie jest gotowa.
Mam małą zagwozdkę i proszę o pomoc w określeniu nazwy okleiny :) (i nie chodzi mi i panele podłogowe).
Płyta wiórowa to Kronopol laminowana orzech albo (mniej prawdopodobne) jabłoń kupiona w Leroy w Jankach (tam dużego wyboru nie było). Problem w tym, że nie wiem jaka to odmiana orzecha (albo jabłoni) i nie mogę dobrać odpowiedniego obrzeża meblowego:
Mam obrzeże "orzech" Folmag nr koloru 350 http://www.leroymerlin.pl/produkty/t...239191545.html ale jest nieco zbyt ciemne i ma inny wzór...
Patrzyłem po stronie Kronopolu na wzory laminatów i żadna z wersji orzecha ani jabłoni (tych jasnych) mi nie pasuje. Patrzyłem oczywiście też na wzór cylindra. Z tego wzoru pasuje najbliżej olcha górska:
mbar, ja bym wzial plyte i bym poszedl do odpowiedniego skepu w poszukiwaniu obrzezy...
juz nie raz sie przekonalem ze to co na stronie producenta ma sie nijak do realu
ale kloce...
Zanim to przeczytałem to myślałem, że wysoki bez frezu będzie, bo otwór już masz..
Skoro nie masz jeszcze wysokotonówki na froncie to chyba kiepsko może to wyglądać wszystko biorąc pod uwagę ilość miejsca na nią przeznaczone...
Skomentuj