Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jezeli membana nisko-sredniego jest plaska to jak najbardziej
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
      mogę załatwić -25% to co proponuje Akkus
      A czy promocje sie sumuja ( akkusa + Twoja :p ) ?

Skomentuj

Panowie szybka porada, bo nie wiem co robić.

Malować śrubki na czarno, czy nie?

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
          Malować śrubki na czarno, czy nie?
          Ja bym nie malował. Fajnie się komponują ze srebrnymi gałkami.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Fajnie się komponują ze srebrnymi gałkami.
            Zdecydowanie potwierdzam :)

Skomentuj

Macie rację, potem tylko lakier się łuszczy przy wkręcaniu/odkręcaniu.
              Przy pokrywie też nie będę malował

W nagrodę zdjęcie na zachętę :P

Skomentuj

podoba mi sie

chyba tez sie skusze na cos podobnego

Skomentuj

Bardzo fajnie to wygląda, można by coś samemu pokombinować w tym kierunku :)

I przy okazji - jak patrze na te gałki to od razu mi się przypomniał mój projekt, który "robię" już od dobrych kilku miesięcy, a dokładnie przedwzmacniacz cyfrowy na pga2310/pga2311 z jednym impulsatorem (z przyciskiem) - może nadejdzie czas kiedy te PCB skończę, zostawiłem go nie skończonego na sekcji od selektora wejść (przekaźniki) :P Projekt w zasadzie jest na tyle prosty (praktycznie wszystko obsługuje Atmega8), że schematu mi nie potrzeba rysować a wszystko od razu na PCB robiłem.

Skomentuj

Mam kiepski aparat ale coś tam widać. Moje terminale do przyszłych kolumn. Zapłaciłem za nie jak za przysłowiowe zboże. Materiał to mosiądz. Grawerunek wypełniałem farbą sam, gdyż firma, która mi robiła te blaszki nie podjęła się tego zadania tłumacząc się brakiem odpowiednich farb. Ja użyłem do tego farb modelarskich Humbrol. Farbę nakładałem przy pomocy włosa od szczotki. Teraz jeszcze całość zabezpieczę lakierem bezbarwnym.

Skomentuj

Polerowany mosiądz wygląda bardzo fajnie. :)
                      low-END

Skomentuj

to ciekawe do jakich glosnikow beda odpowiednie?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          to ciekawe do jakich glosnikow beda odpowiednie?
                          Marzy mi się 3-Way na głośnikach Usher.

Skomentuj

Mi też się marzyło, mam już 4 z 6 potrzebnych głośników, ale ceny Ushera poszły w górę i nie bardzo widzi mi się wydawać 1100zł za 8955a. Poza tym z 7 calowcem na średnicy na dole wolałbym jakieś 10 cali.

Ktoś ma może jakieś pomysły?
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

lars233 twoje marzenia ida w dobrym kierunku :)

LuSzTi a ja mam 5 z 6
                              i zaczynam sie lamac czy aby nie kupic jeszcze jednej sztuki 8955 zamiast panela do suba
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lars233 twoje marzenia ida w dobrym kierunku :)
                                Też tak uważam:)
                                Niestety ja na razie mam 2 z 6 głośników. A ta podwyżka w Akkusie to porażka. Szczególnie cena 8955A odstrasza.

Mi też się marzyło, mam już 4 z 6 potrzebnych głośników, ale ceny Ushera poszły w górę i nie bardzo widzi mi się wydawać 1100zł za 8955a. Poza tym z 7 calowcem na średnicy na dole wolałbym jakieś 10 cali.

Ktoś ma może jakieś pomysły?
                                A co powiesz na to. Myślę że godny uwagi. Nowy projekt Troelsa na głośnikach Seas. Szczególnie, że jest dużo opcji- wybór głośnika średio i wysokotonowego jak i wersji obudowy BR lub TL. Niestety projekt też wymaga sporo kasy.
                                Oto link: http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-SEAS-ER.htm

Skomentuj

LuSzTi a ja mam 5 z 6
                                  i zaczynam sie lamac czy aby nie kupic jeszcze jednej sztuki 8955 zamiast panela do suba
                                  Ale Ty chyba masz 8935a a ja mam 8945a, bo na górze to chyba obaj mamy T9950.
                                  Poza tym ja bym się nie zastanawiał i dokupił 8955a i zrobił 3-way zamiast robić suba.

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                                  Szczególnie cena 8955A odstrasza.
                                  Ceny 8945a też odstraszają. Generalnie na zestawie głośników do 2-way na T9950 i 8945a wychodzi 100zł więcej za głośniki niż przed podwyżką.

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                                  A co powiesz na to. Myślę że godny uwagi. Nowy projekt Troelsa na głośnikach Seas. Szczególnie, że jest dużo opcji- wybór głośnika średio i wysokotonowego jak i wersji obudowy BR lub TL. Niestety projekt też wymaga sporo kasy.
                                  Oto link: http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-SEAS-ER.htm
                                  Nie chcę już zmieniać głośników, pewnie też dlatego, że te Ushery, które mam kupiłem po bardzo okazyjnych cenach. Poza tym nie mam zamiaru kopiować czyjegoś projektu tylko stworzyć coś całkowicie własnego.

Skomentuj

Ale Ty chyba masz 8935a a ja mam 8945a, bo na górze to chyba obaj mamy T9950.
                                    Poza tym ja bym się nie zastanawiał i dokupił 8955a i zrobił 3-way zamiast robić suba.
                                    no to beda 3 drogi z 35a na srednicy
                                    no tylko nie che mi sie juz sekcji niskotonowej lakierowac
                                    bo troche by to kosztowalo

no troszkę ceny poszły do góry...
                                    nawet nie zauważyłem :(
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

nareszcie widac vify TC z allegro

Skomentuj

pawle jak widzisz ta wieksza konstrukcję. To Twoim zdaniem dorobic na dole tez "scięcia"??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X