jezeli membana nisko-sredniego jest plaska to jak najbardziej
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postamogę załatwić -25% to co proponuje Akkus
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaMalować śrubki na czarno, czy nie?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaFajnie się komponują ze srebrnymi gałkami.
Skomentuj
-
Bardzo fajnie to wygląda, można by coś samemu pokombinować w tym kierunku :)
I przy okazji - jak patrze na te gałki to od razu mi się przypomniał mój projekt, który "robię" już od dobrych kilku miesięcy, a dokładnie przedwzmacniacz cyfrowy na pga2310/pga2311 z jednym impulsatorem (z przyciskiem) - może nadejdzie czas kiedy te PCB skończę, zostawiłem go nie skończonego na sekcji od selektora wejść (przekaźniki) :P Projekt w zasadzie jest na tyle prosty (praktycznie wszystko obsługuje Atmega8), że schematu mi nie potrzeba rysować a wszystko od razu na PCB robiłem.
Skomentuj
-
Mam kiepski aparat ale coś tam widać. Moje terminale do przyszłych kolumn. Zapłaciłem za nie jak za przysłowiowe zboże. Materiał to mosiądz. Grawerunek wypełniałem farbą sam, gdyż firma, która mi robiła te blaszki nie podjęła się tego zadania tłumacząc się brakiem odpowiednich farb. Ja użyłem do tego farb modelarskich Humbrol. Farbę nakładałem przy pomocy włosa od szczotki. Teraz jeszcze całość zabezpieczę lakierem bezbarwnym.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postato ciekawe do jakich glosnikow beda odpowiednie?
Skomentuj
-
Mi też się marzyło, mam już 4 z 6 potrzebnych głośników, ale ceny Ushera poszły w górę i nie bardzo widzi mi się wydawać 1100zł za 8955a. Poza tym z 7 calowcem na średnicy na dole wolałbym jakieś 10 cali.
Ktoś ma może jakieś pomysły?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postalars233 twoje marzenia ida w dobrym kierunku :)
Niestety ja na razie mam 2 z 6 głośników. A ta podwyżka w Akkusie to porażka. Szczególnie cena 8955A odstrasza.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaMi też się marzyło, mam już 4 z 6 potrzebnych głośników, ale ceny Ushera poszły w górę i nie bardzo widzi mi się wydawać 1100zł za 8955a. Poza tym z 7 calowcem na średnicy na dole wolałbym jakieś 10 cali.
Ktoś ma może jakieś pomysły?
Oto link: http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-SEAS-ER.htm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaLuSzTi a ja mam 5 z 6
i zaczynam sie lamac czy aby nie kupic jeszcze jednej sztuki 8955 zamiast panela do suba
Poza tym ja bym się nie zastanawiał i dokupił 8955a i zrobił 3-way zamiast robić suba.
Zamieszczone przez lars233 Zobacz postaSzczególnie cena 8955A odstrasza.
Zamieszczone przez lars233 Zobacz postaA co powiesz na to. Myślę że godny uwagi. Nowy projekt Troelsa na głośnikach Seas. Szczególnie, że jest dużo opcji- wybór głośnika średio i wysokotonowego jak i wersji obudowy BR lub TL. Niestety projekt też wymaga sporo kasy.
Oto link: http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-SEAS-ER.htmAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaAle Ty chyba masz 8935a a ja mam 8945a, bo na górze to chyba obaj mamy T9950.
Poza tym ja bym się nie zastanawiał i dokupił 8955a i zrobił 3-way zamiast robić suba.
no tylko nie che mi sie juz sekcji niskotonowej lakierowac
bo troche by to kosztowalo
no troszkę ceny poszły do góry...
nawet nie zauważyłem :(Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj