Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
    Gdzieś czytałem, że jak głośnik jest symetrycznie umieszczony to dobrze go opuścić kilka cm. Prawda to?
    identyczna odleglosc od kazdej krawedzi poteguje dzialanie tej krawedzi. tak wiec mozemy miec mocne podbicie lub spadem w danym miejscu...

Skomentuj

Hej, mam powycinane formatki z płyty wiórowej która już jest oklejona białą okleiną. Kolumny będą fornirowane i teraz moje pytanie brzmi: czy fornir kłaść na tą okleinę czy starać się ją usunąć? Czy macie jakiś sprawdzony sposób żeby szybko i w miarę łatwo to zrobić?

Skomentuj

Najlepiej daj zdjęcie bo nie wiem o jakiej okleinie mówisz, czy ta co można kupić na metry i oklejać samemu czy może masz po prostu płytę meblową laminowaną ?

Skomentuj

Meblowa laminowana, chyba :) http://img580.imageshack.us/img580/428/img0940gt.jpg http://img228.imageshack.us/img228/5033/img0942cl.jpg

Skomentuj

Pogo, raczej jej nie usuniesz - kładź fornir na to.

Skomentuj

Kładź fornir, ten laminat można usunąć chyba tylko frezując powierzchnię.

Skomentuj

Przeszlifować laminat papierem 60-80 i kłaść fornir...nawet trochę lepiej będzie niż na gołą płytę bo nie wsysa kleju.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Też tak myślałem z tym papierem, jutro się za to zabiore i zobacze co z tego wyjdzie.

Skomentuj

PoGo tak jak koledzy powiedzieli - jeśli do klejenia użyjesz kleju kontaktowego to zmatuj jedynie ten laminat grubym papierem i możesz kleić na to fornir.

Skomentuj

Niedzielna robota:

Skomentuj

Ja niestety NIE mogę nic zrobić. Jestem uziemiony jeszcze miesiąc od DIY :( Korzystając z 3 dni wolnego wybrałem się do Dubai Audio Center, gdzie mogłem nacieszyć oczy i uszy czymś takim...

Nie dysponuje dobrym aparatem więc jakość zdjęcia pozostawia wiele do życzenia...

Pełen zestaw kosztuje 250 000 funtów.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                          ybrałem się do Dubai Audio Center
                          to gdzie ty jestes?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            to gdzie ty jestes?
                            W Dubaju...męczę się z Arabami i pogodą...

Skomentuj

W Dubaju...męczę się z Arabami i pogodą...
                              np to tylko pozazdroscic

powiedz lepiej czy ten sprzet warty ceny?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                powiedz lepiej czy ten sprzet warty ceny?
                                lklukasz Za taką kasę to "The Beatles" musiałby być "w zestawie".... Myślę, że nie ma takich zestawów
                                (wśród tych ultra hi-end) które spełniają w 100% warunek cena/jakość. Im dalej hi-endu zmierzamy tym więcej przepłacamy... za znaczek ??

Co ciekawe producent w swoim katalogu wyjaśnia wyższość MBL od tradycyjnych kolumn:

I gdzie tu sens , gdzie logika ??

Skomentuj

I gdzie tu sens , gdzie logika ?
                                  Oczywiście nie ma żadnej :)

Skomentuj

Myślę, że nie ma takich zestawów
                                    (wśród tych ultra hi-end) które spełniają w 100% warunek cena/jakość. Im dalej hi-endu zmierzamy tym więcej przepłacamy... za znaczek ??
                                    Wydaje mi się, że to kwintesencja sensu dyskusji na temat wartości towaru w stosunku do jego ceny. W pewnym momencie po prostu cena już nie ma znaczenia i tyle - i nie ma sensu tłumaczyć, że się przepłaca czy coś... to tak jak by gościowi kupującemu jakiegoś Bentleja czy inne Maserati tłumaczyć, że jakimś Peugeotem czy Oplem za 20k ojronów będzie mu się jeździło równie OK jak furą za... ileśtam, hehehe

Skomentuj

poliesestery przed szlifowaniem :-)

Skomentuj

Jest gdzieś coś więcej o wykończeniu tych kolumn?

Skomentuj

lakier wyglada rewelacyjnie...
                                          i co ze zwrotką?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X