Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wczesniej pokazywal fotki - gruby lakier

wiem ze jest dobre - ale lepiej by mi wygladalo gdyby byl odrobine blizej osi
    Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Albo zdjęcie, albo tyle tego lakieru dziwnie wpływa na kwestie wizualną BR w lewej kolumnie (w oddali), albo po prostu nie jest jeszcze wciśnięty do końca
    przeciez pisze ze bawi sie jeszcze ze strojeniem! czyli tunele w obu nie sa wlozone do konca :p

Skomentuj

To lakier poliestrowy w wysokim połysku położony na "lusterko". B-reflexy są w fazie testowej. Co do przesunięcia seas`a myślę że w obu przypadkach może być tyle samo zwolenników jak i przeciwników :)
      Fornir w środkowej części jest tak naprawdę bardzo "czarny". Rzecz w tym, że nie przyłożyłem się za bardzo do zdjęć :) No i dodatkowo połączenie lakieru kolorowego i poliestru na fornirze znacznie by skomplikowało sprawę.... Może następnym razem opatentuje jakieś obejście :) Na dniach przerzucę temat do działu gotowych konstrukcji i postaram się napisać o zestawie coś więcej.

Skomentuj

piekny lakier :thumbsup:
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          piekny lakier :thumbsup:

ten dopiero ładny
          nie widziałem jeszcze tak dobrze zrobionych kolumn nawet firmowych

Skomentuj

hehe...
            A ja widzialem :)
            w ogloszeniach
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
              ten dopiero ładny
              nie widziałem jeszcze tak dobrze zrobionych kolumn nawet firmowych
              Trzeba pamiętać, że DIY to zrób to sam a nie zleć to komuś. Oczywiście nie twierdzę, że lakier na nich nie jest na wysokim poziomie

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                ten dopiero ładny
                nowy1 to lakier czy politura ?

Skomentuj

zeby nie bylo ze nic nie robie

tonsile po regeneracji
                  brakuje mi jednego GDN 10/30 8r
                  jak ktos ma (w dowolnym stanie!) to piszcie do mnie

Skomentuj

nowy1 Mi sie ta konstrukcja nie podoba z racji brzydko rozmieszczonych przetworników i ogromnej przedniej sciany
                    A lakier jak najbardziej mi sie podoba.
                    Wiec coś o nim wiecej?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      jak ktos ma (w dowolnym stanie!) to piszcie do mnie
                      Trzeba było pisać szybciej, oddałem jedną sztukę scythe`owi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                        nowy1 Mi sie ta konstrukcja nie podoba z racji brzydko rozmieszczonych przetworników i ogromnej przedniej sciany
                        Mam takie same odczucia

Skomentuj

Prawda, wyglądają świetnie, ale jakby zmniejszył proporcjonalnie front i głębokość przystosowując te wymiary do głośnika 180mm, a nie 220 jak w oryginale, to byłoby tylko lepiej moim zdaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Trzeba było pisać szybciej,
                            w ogloszeniach wisi juz jakis czas

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            oddałem jedną sztukę scythe`owi.
                            ale jemu jest potrzebna? jak nie to moze mi odsprzeda?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                              Prawda, wyglądają świetnie, ale jakby zmniejszył proporcjonalnie front i głębokość przystosowując te wymiary do głośnika 180mm, a nie 220 jak w oryginale, to byłoby tylko lepiej moim zdaniem.
                              nie dało by się tak zrobić

front 10cm reszta 2,8 cm i 34 l dla woofera

Skomentuj

Może nie poziom kolegi nowy1, ale mój prezent na październikowe urodziny dla mojej zdecydowanie piękniejszej połówki:

Ushery T9950 + 8945A. Płyty pocięte na obudowy leżą już na działeczce. Jutro mam nadzieję pokażę zbudowane domki. Do października zostanie je ofornirować.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

o widze, ze beda minitory
                                  jaki litraz planujesz?

A ten terminal planujesz zamontowac czy tylko do zdjecia pokazales?
                                  Pytam bo jest ochydny i chce zaproponowac zmiane.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

o widze, ze beda minitory
                                    jaki litraz planujesz?

A ten terminal planujesz zamontowac czy tylko do zdjecia pokazales?
                                    Pytam bo jest ochydny i chce zaproponowac zmiane.
                                    Będą monitory, ale nie małe. wychodzi ok 20-21l po odjęciu głośników i BR. Pochylona ścianka przednia o 7 stopni. Będą też podstawki zamontowane na stałe. Oczywiście mogłem zrobić kolumnę podłogową, ale ostatnio zaczęły mi się podobać monitory na podstawkach. Zwrotka na początek pierwszego rzędu a jak będę miał czas to pojadę z nimi na komorę bezechową i zrobię porządne pomiary to się może zaprojektuje coś lepszego. Terminal jest jaki jest. I tak będzie z tyłu, a był od ręki i kosztował 4,50zł/szt więc może być.
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

mam taki sam terminal i mi się podoba:-) lklukasz, pokaż mi jakiś ładny terminal za przyzwoite pieniądze Napiszę Ci czy jest w moim guście.

Nowy1, zakupiłeś ohydnie wyglądające kolumny, ale lakier fakt ładnie położony

Skomentuj

A ten terminal planujesz zamontowac czy tylko do zdjecia pokazales? Pytam bo jest ochydny i chce zaproponowac zmiane.
                                        Miałem ostatnio identyczne, to wykręciłem i zamontowałem same gniazda (pcv wywaliłem)

---------- Post dodany o 12:19 ---------- Poprzedni post o 12:18 ----------

nowy1.......
                                        nowy1 to lakier czy politura ?

Skomentuj

Miałem ostatnio identyczne, to wykręciłem i zamontowałem same gniazda (pcv wywaliłem)
                                          Śrubka od tyłu gniazda ma tylko 10mm, więc będzie problem z zamocowanie w płycie 18mm, musiałbym zastosować jakąś nagwintowaną tulejkę a takowej nie posiadam.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X