Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przylaczam sie do pytania, udostepniasz zwrotke ? i skad dorwales taki pierscien na kepa ?

Skomentuj

Na żywo lakier wygląda lepiej niż rewelacyjnie :P Gdy skończę polerkę postaram się wykonać lepsze zdjęcia.
      Zwrotki to nadal wielka niewiadoma. Uparłem się że odsłucham je gdy sprzęt będzie w "ostatecznej całości" :)
      Mam nadzieję że uporam się ze wszystkim do końca następnego weekendu no i mam cichą nadzieję że się nie zawiodę.. :)
      Pierścienie tokarz wykonał z takiej fajnej rury o średnicy zewnętrznej około 190mm i bardzo grubych ściankach... wyszło tak zupełnie przypadkiem bo wpadłem do niego ze skromnym zapytaniem czy w ogóle jakiekolwiek pierścienie jest w stanie wykonać a on mi wyskoczył z taką to rureczką której długość wynosiła chyba ze 4cm długości i miała iść już na złom :) Ale mam już nowe źródło ślusarskie gdzie może by była i możliwość wykonania większej ilości takich zabawek ale puki co nic nie mogę obiecać...
      Last edited by MormoN; 11.08.2011, 22:33.

Skomentuj

lakier już wygląda rewelacyjnie
        co do pierścienia to akurat nie problem

czeka cię długi weekwnd więc powodzenia

może, ja w końcu znajdę chwilę alby opisać i pofocić moje usherki :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          może, ja w końcu znajdę chwilę alby opisać i pofocić moje usherki

Koniecznie musisz ją znaleźć, bo odkąd widziałem je w twoim telefonie odbierając missiony to tyle o nich było słychać :flapper:

Skomentuj

Mój ostatni zakup:

Pierwsze co rzuca się w oczy to potężny magnes. Wykonanie OK, żadnych wad czy niedoróbek. Ciekawy jest ten aluminiowy korektor fazy. Nie jest gładki tylko karbowany. W zamierzeniu to będzie średniaczek do 3-Way. Teraz trzeba będzie zbierać na pozostałe głośniki. Jestem w trakcie remontu mieszkania, więc pewnie trochę to potrwa.

Skomentuj

Wyglądają ciekawie, to są głośniki Usher?

Skomentuj

Ushery 8848P, obecnie w promocji w loudspeakershop za 300zł/szt. Takie same mam w swojej konstrukcji.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Ushery 8848P, obecnie w promocji w loudspeakershop za 300zł/szt. Takie same mam w swojej konstrukcji.
                  Dokładnie. Można wiedzieć w jakiej konfiguracji grają u Ciebie? Bo ja jeszcze nie wiem z czym je będę łączył. Pisałem dwukrotnie do loudspeakershop czy by mi zaprojektowali albo udostępnili jak mają odpłatnie schemat zwrotnicy pod te głośniki ale mnie olali. Nawet nie raczyli odpisać. Będę musiał zlecić komuś innemu zaprojektowanie zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                    Można wiedzieć w jakiej konfiguracji grają u Ciebie?
                    http://diyaudio.pl/showthread.php/17...l=1#post270239
                    Na razie walczę z tunelem dla Ushera, jak już to zrobię to biorę się za zwrotkę, podział w okolicach 400Hz, jutro pomiary w komorze bezechowej na PŁ.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Efekt popołudniowej zabawy:

Sub dla znajomego na ravemasterze BSW 104 II :)

Skomentuj

Gdzie kupiłeś wykładzinę/koc? Jakie konkretnie?
                        HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                        CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                        Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

http://allegro.pl/material-obiciowy-...774540580.html

Tu jest sprawdzony, tani i dobry - klej z aukcji też niczego sobie.

Skomentuj

Zamieszczone przez pablo.see Zobacz posta
                            Gdzie kupiłeś wykładzinę/koc? Jakie konkretnie?
                            W pobliskim sklepie... 14zł zapłaciłem za kawałem 200x60cm...

Skomentuj

ja kupilem klej w sprayu boll
                              uzywalem 2 razy
                              jeszcze cos przykleje i zdam relacje
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ten kontaktowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                                  Ten kontaktowy?
                                  tak
                                  ale narazie bez rewelacji
                                  kupilem do slupka i masownic do kolumn

chcialem nim fornir kleic ale chyba bardzo zly pomysl
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Efekty dzisiejszych zabaw lutownicą :)

Skomentuj

Coś czuję, że droga zabawka :) Good Job!
                                      Może mi ktoś polecić daca z wejściem optycznym (taniego, ale o dobrej jakości)?

Skomentuj

Uploaded with ImageShack.us

Zdjęcie nie chce się obrócić :/ Przez weekend nałożyłem 5 warst nitro bezbarwny połysk. Wyszło świetnie. Pomiędzy warstawami oczywiście przeszlifowanie. Skaj na front i sam front tylko na próbę bo nie mam jeszcze głośników. STX się ociąga z produkcją GDM SCX :)

Skomentuj

krok po kroczku.....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X