przylaczam sie do pytania, udostepniasz zwrotke ? i skad dorwales taki pierscien na kepa ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Na żywo lakier wygląda lepiej niż rewelacyjnie :P Gdy skończę polerkę postaram się wykonać lepsze zdjęcia.
Zwrotki to nadal wielka niewiadoma. Uparłem się że odsłucham je gdy sprzęt będzie w "ostatecznej całości" :)
Mam nadzieję że uporam się ze wszystkim do końca następnego weekendu no i mam cichą nadzieję że się nie zawiodę.. :)
Pierścienie tokarz wykonał z takiej fajnej rury o średnicy zewnętrznej około 190mm i bardzo grubych ściankach... wyszło tak zupełnie przypadkiem bo wpadłem do niego ze skromnym zapytaniem czy w ogóle jakiekolwiek pierścienie jest w stanie wykonać a on mi wyskoczył z taką to rureczką której długość wynosiła chyba ze 4cm długości i miała iść już na złom :) Ale mam już nowe źródło ślusarskie gdzie może by była i możliwość wykonania większej ilości takich zabawek ale puki co nic nie mogę obiecać...Last edited by MormoN; 11.08.2011, 22:33.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postamoże, ja w końcu znajdę chwilę alby opisać i pofocić moje usherki
Koniecznie musisz ją znaleźć, bo odkąd widziałem je w twoim telefonie odbierając missiony to tyle o nich było słychać :flapper:
Skomentuj
-
Mój ostatni zakup:
Pierwsze co rzuca się w oczy to potężny magnes. Wykonanie OK, żadnych wad czy niedoróbek. Ciekawy jest ten aluminiowy korektor fazy. Nie jest gładki tylko karbowany. W zamierzeniu to będzie średniaczek do 3-Way. Teraz trzeba będzie zbierać na pozostałe głośniki. Jestem w trakcie remontu mieszkania, więc pewnie trochę to potrwa.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaUshery 8848P, obecnie w promocji w loudspeakershop za 300zł/szt. Takie same mam w swojej konstrukcji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lars233 Zobacz postaMożna wiedzieć w jakiej konfiguracji grają u Ciebie?
Na razie walczę z tunelem dla Ushera, jak już to zrobię to biorę się za zwrotkę, podział w okolicach 400Hz, jutro pomiary w komorze bezechowej na PŁ.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
http://allegro.pl/material-obiciowy-...774540580.html
Tu jest sprawdzony, tani i dobry - klej z aukcji też niczego sobie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pablo.see Zobacz postaGdzie kupiłeś wykładzinę/koc? Jakie konkretnie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaTen kontaktowy?
ale narazie bez rewelacji
kupilem do slupka i masownic do kolumn
chcialem nim fornir kleic ale chyba bardzo zly pomyslJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Uploaded with ImageShack.us
Zdjęcie nie chce się obrócić :/ Przez weekend nałożyłem 5 warst nitro bezbarwny połysk. Wyszło świetnie. Pomiędzy warstawami oczywiście przeszlifowanie. Skaj na front i sam front tylko na próbę bo nie mam jeszcze głośników. STX się ociąga z produkcją GDM SCX :)
Skomentuj
Skomentuj