Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak wrzucić fotkę??

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      pawle jak widzisz ta wieksza konstrukcję.
      a co to bedzie? sub?
      bo nie wiem jak o tym myslec...

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
      jak wrzucić fotkę??
      imageshack.us lub fotosik.pl
      ladujesz zdjecie
      kopiujesz link oznaczony jako miniaturka dla forum (w przypadku fotosika mile widziane "otworz w duzym rozmiarze")
      wklejasz skopiowany link i NIC WIECEJ! nie dodajesz zadnego img itp itd

Skomentuj

Będą to monitorki aktywne na SK + PJ, drugi z elektroniką w trakcie składania, wzmak lm od jaromasa + przedwzmacniacz z advance electronic.

p.s. Paweł wielkie dzięki za mdf i frezy;-)

Skomentuj

ooo - szybki jestes!

ile skrociles monitor? bo wczesniej wydawal mi sie za gleboki...

Skomentuj

Nie na temat...
            p.s. Paweł wielkie dzięki za mdf i frezy;-)
            A mi cholercia nie podziękujesz za polutowane płyteczki jaromasa z elementami smd? :razz:

Normalnie foch :razz::razz::razz::razz::razz::razz::razz:
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

nic nie skróciłem;-) Są trochę głębokie, ale powiem Ci szczerze, że wyglądają proporcjonalnie i zgrabnie, wszystkim się bardzo podobają, a SK naprawdę ma niezłą średnicę jak na głośnik za 46zł i basik też niczego sobie.

LuszTi, Twoje płytki jeszcze nie używane bo miałem swój zapas ale dziękuje;-)

Skomentuj

ale czemu PJ? :|

Skomentuj

nic nie skróciłem;-)
                  to w takim razie przez ten fornir wygladaja super
                  mi sie wydawaly za glebokie

Skomentuj

Pj'tka dlatego, że budżet nie pozwolił na awx, choć usilnie namawiałem przyszłego posiadacza.

A fornir rzeczywiście sprawił, że kolumienki wyglądają bardzo zgrabnie, a na żywo prezentuje się jeszcze lepiej:-)

Skomentuj

SK naprawdę ma niezłą średnicę jak na głośnik za 46zł i basik też niczego sobie
                      Zgadza się, w tej cenie to rewelacja :)

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      ale czemu PJ? :|
                      Budżet budżetem, ale uszy sobie kaleczyć... lepiej by było paru browarów nie wypić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        i zaczynam sie lamac czy aby nie kupic jeszcze jednej sztuki 8955 zamiast panela do suba
                        Zdecydowanie dobry kierunek. Subwoofer to jest półśrodek

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                          Zdecydowanie dobry kierunek. Subwoofer to jest półśrodek
                          Ja kilka razy podchodziłem do tematu i jakoś nie jestem przekonany do zastosowania subwooferów w stereo. Pisałem o tym swego czasu na forum i kilka osób naskoczyło na mnie, że pewnie źle zgrałem jedno z drugim i w ogóle... no może i tak ale powiem Wam, że naprawdę spędziłem nad tym kupę czasu, testowałem suby na różnych głośnikach, z różnymi odcięciami i fazami, z różnymi ustawieniami w pokoju - no jakoś nigdy mi to nie odpowiadało... może odcięcie kolumn od dołu coś by poprawiło w temacie ale szczerze mówiąc to nie chciało mi się w to bawić... ale to było dawno, teraz zakres basu przetwarzany przez zwykłe 2-way (ale sensownie skonstruowane jeśli chodzi o dół) w zupełności mnie satysfakcjonuje
                          3 drogi to już kosmos :P

Skomentuj

Wg mnie dwudrożne stereo z subwooferem może być lepsze od dwudrożnego stereo, ale dobry 3 way + subwoofer to bardzo kiepski pomysł.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                              ale dobry 3 way + subwoofer to bardzo kiepski pomysł.
                              takie coś całkowicie odpada

tylko do 3 drog bede musiał zwrotkę przerobić ale czego się nie robi dla dobrego dzwieku
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                tylko do 3 drog bede musiał zwrotkę przerobić ale czego się nie robi dla dobrego dzwieku
                                Ja po przejściu na 3 way, już nie planuje żadnych dwudrożnych kolumn.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta

Budżet budżetem, ale uszy sobie kaleczyć... lepiej by było paru browarów nie wypić :)
                                  Uszów nie kaleczy, przynajmniej nie w tym połączeniu. A ogólnie koszty z awx wzrosłyby o prawie 200zł, więc musiałbym być głupi żeby w tym samym budżecie na to pójść:-)

Skomentuj

Wrzucam zdjęcie i go nie widać:(
                                    Informacja

Bierzesz link ImageShacka z:
                                    >zamiesc ten obraz>Forum (jeśli zdjęcie nie jest większe niż 800pxl na dłuższym boku

Poprawiłem.dolphin123

Last edited by dolphin123; 20.09.2011, 19:47.

Skomentuj

już widać
                                      widzę, że napędzasz je aktywnie
                                      jaki napęd?

Skomentuj

polakierowane juz?
                                        poka fotke z tylu

Skomentuj

nie lakierowane, a z tyłu fotkę zaraz zrobię:-) Już pisałem, że napędzane lm4780, trafo 2x24V.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X