Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa co to za otwor z boku?
no i ja bym dal woofer wyzej
Czy woofer musi być wyżej to kwestia podziału. Mi wizualnie podoba się takie rozdzielenie. Yoshi w swoich R3 ma dokładnie to samo.
Czeka mnie jeszcze sporo zabawy z testowaniem tunelu, więc umiejscowienie woofera jak i tych wylotów może się diametralnie zmienić.
Zresztą zapraszam do mojego wątku dotyczącego tego projektu:
http://diyaudio.pl/showthread.php/19...233#post295233Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
LuSzTi proponowałbym ci zrobić prototyp tej nadstawki i sprawdzić pomiarowo lub nawet przesymulować to na poczatek w programie edge bo wydaje mi się, że przy takim zakończeniu góry możesz mieć mały problem z dyfrakcją od tego półokręgu.
Najlepiej to weź kawałek płyty, wytnij sam front, zamontuj kopułke i strzel pomiar :)
Ewentualne zmiany mozesz zrobić za pomocą kawałka tektury przyklejonego na taśmę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaposzlo zaskakujaco szybko zdazylem wyfrezowac te boki + zamontowac glosniki w new beatle
Jakie są wymiary ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPrzeszlifuj wzdłuż słoi, bo widać poziome linie od frezarki
ale pozno konczylem wiec zostawiam to na inny dzien
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaFajne a co to
tylko te na zdjeciu wyzej sa do troche wiekszych
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaboki do kolumn w tym stylu
Modrzew, Jesion, Czereśnia ?
Jakiej szerokości , gdzie kupowałeś, za ile ? itp pyt. :)
Widzę że to nie klejonka tylko lite min. z 20cm na szer. (w przypadku kolumn na głębokości)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaA drewno ?
Modrzew, Jesion, Czereśnia ?
patrzac na roznice kolorow to wydaje mi sie ze to mieszanka dębu i jesionu
wymiary prefabrykatu 240x300x28
po frezowaniu wyszla grubosc 25mm
a kolega to kupil u sasiada stolarza za butelke dobrego wina
---------- Post dodany o 23:53 ---------- Poprzedni post o 16:25 ----------
jak widac nawet najwiekszym zdazaja sie wpadki
to juz 2szt z takim samym problemem
Skomentuj
-
Nareszcie złożony do kupy - Mój pierwszy Uni150 v.1
Pozostało uruchomienieMam nadzieję, że stosując się do internetowych turtoriali pójdzie gładko. Mam również nadzieję, że wszystko wlutowałem poprawnie. Robiłem bez pośpiechu, starannie
Układ obejrzałem kilkakrotnie - wygląda że wszystko jest OK... Ale czas pokaże - dam znać jak poszło
Skomentuj
Skomentuj