Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Fajny pomysł. Co to za profil, ceownik? Jak go od spodu zamknąłeś ?
    to profil zamkniety z kazdej strony... oczyywiście oprócz przodu i tyłu ale tym się zajme, taki prostokąt sam z alu.

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
    Kij baseballowy z pilotem! 2 w 1! Promocja! :w00t:
    a co do kija to nie wiem po co takie rzeczy piszesz... mowilem że pilot jest nie skończony. uciąłem kawałek profilu i zająłęm się otworami a ogólnie pilot będzie troche mniejszy... poza tym ja lubię takie proste większe piloty. Dużo jeszcze się zmieni, do pilota będę robił stację do łądowania i wyposażał go w akumulatory i złącze do stacji... itd.

Skomentuj

ja bym takiego duzego zostawil
      przynajmniej sie nie zgubi

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
        tego palucha przeciąłem tą szlifierką co też jest na zdjęciach :P i dziwił mnie fakt że dość głęboko a ani grama krwi nie poszło...
        Dobrze że paluch na miejscu :)

Skomentuj

Subwooferek do autka, pierwsze starcie :)

Last edited by bociek14; 13.06.2011, 21:49.

Skomentuj

cos go nie widac :P

Skomentuj

Już widać zmieniłem serwer z speedyshare na imageshack.

Skomentuj

Potężny :) Planujesz go zamontować do chryslera?

Skomentuj

Jo, już parę dni jeździ ze mną. Napędzany piździngiem PY-1K76D na 2ohm. Na razie powiem tyle, że łomotu i zamieszania w aucie robi sporo, potrafi nisko zejść ale z drugiej strony jest dosyć szybki co mnie cieszy bo słucham bardzo zróżnicowanej muzyki i np. w tym utworze http://www.youtube.com/watch?v=Tx8B8...eature=related subik nadążał za stopką Choć muszę zaznaczyć, ze wyrafinowanym melomanem nie jestem, zwłaszcza w aucie

Skomentuj

Uni juz sobie dlugi czas gra, panel juz byl lecz jedna z firm mi go popsula i musialem czekac na nowy, tak wiec dalej opoznienie ble

Przyjdzie panel to tylko skrecic i doneee

Skomentuj

Prawie taka sama konstrukcja obudowy jak moja.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bociek14 Zobacz posta
                        ... i np. w tym utworze http://www.youtube.com/watch?v=Tx8B8...eature=related subik nadążał za stopką
                        Bocian,trzeba było mówić że już z nim jeździsz,wziął bym Kontagion a nie jakiś Horroscope :p a jak to by nie wystarczyło to by się po Bladego zadzwoniło i przyjechał by z centralą,na tylnim siedzeniu zagrał by solo i to by była szybka,soczysta,audiofilska stopa

Można by i wytestować projekt śmiecha

+18

http://www.youtube.com/watch?v=D3SUMJMOgIM

Skomentuj

Dziś skoczyłem do sklepu po głośniki do niskobudżetowego projektu 2.1 (coś więcej napisałem w temacie dolphina "Kategoryczny LOW-END").
                          Jak to dobrze, że mam taki sklep 3km od domu - za te STXy http://stx.pl/wm-stx-6-5-1-80-8-f-s-mc.html zapłaciłem 64zł - po 3zł na sztuce więcej niż oferuje STX na stronie, a biorąc pod uwagę koszt przesyłki od nich...
                          W każdym razie do rzeczy:

Dla niezorientowanych: ostatnie zdjęcie przedstawia koncepcję, która to zostanie połączona z obudową pasmowo-przepustową czwartego rzędu :)
                          Dobra, idę wycinać płyty na budę testową.

Skomentuj

on jest na gumie? :???:
                            myslalem ze to pianka...
                            ale nadal mam nadzieje ze to gra lepiej niz membrany z serii SC

odpalales juz? :w00t:

Skomentuj

Wygląda nawet ciekawie. Oby grał równie ciekawie. Jak oceniasz jakość wykonania?

Skomentuj

Jakość wykonania nie jest wcale niska jakby wskazywała cena, porównywalnie do innych STXów jakie miałem - SCX i SK.
                                Podłączyłem wreszcie testową budę - chyba innych już nie będę testował Jest bardzo dobrze, oczywiście jak na 64zł. Głośniki dają czadu; sprawdziłem w moim pokoju jak się zachowują: spadek efektywności zaczyna się na około 43Hz i 35Hz jest już słyszalne o jakieś 6dB ciszej, a 30Hz tylko mruczy cicho. Myślę, że zapodając filtr aktywny z podbiciem w okolicach 30Hz da się jeszcze coś z STXów wyciągnąć.

Skomentuj

Hmmmm czyli nowe dzieło STX-a jak najbardziej warte jest uwagi? Osobiście z niecierpliwością czekam na jakieś zdjęcia z efektu twoich prac.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji projektu.

Skomentuj

Dziękuję, nawet nieźle to gra. Co prawda nie mam tego w normalnej obudowie, tylko bandpass, ale we free air jakościowo grało nawet bardzo dobrze jak na 32zł. Tylko efektywnością nie grzeszy, ale od czego jest właśnie subfilter.
                                    Zgapiwszy od Pawła S. pomysł na budę, będę robił coś na wzór WLM Duo, bo zwykłe prostopadłościany są zbyt rozpowszechnione Mam nadzieję, że Paweł nie weźmie mi tego podpatrzenia za złe :)

Skomentuj

Czyli ciekawy głośniczek za śmieszne pieniądze. W sam raz do tanich dwóch dróg z missionem na górze :P

Skomentuj

Czyli teraz masz izobaryka w bandpassie?

Skomentuj

dzisiaj przyszły tabliczki do sprzętów mojej roboty :) na zdjęciach stolik, pre, wzmacniacz i u dołu nie skończony wzmacniacz z do kina stąd na obudowie jakieś stare rysunki... tabliczki zamówiłem na wszystko, na kolumny, suba itd. 20 szt tabliczek 22 zł - drobny wydatek a dodaje mnóstwo uroku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X