Sprzedaj mi :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez damiani Zobacz postagotowe
zwroc uwage ze duzo wygodniej bedzie jak znajda sie one na bocznych sciankach a nie na gornej
wiem ze to komplikuje PCB ale obsluga jest duzo lepsza
Skomentuj
-
powiem ci ze faktycznie cos z tymi lozyskami jest nie tak
lozysko z moic starych frezow nadal dziala... (juz kilka lat)
a te z nowych palcowych rozsypuja sie dosc szybko i praktycznie na kazda nowa konstrukcje musze kupowac nowe...
a czy aby napewno frez byl dobrze wycentrowany?
u mnie we frezarce nakretki tulejek tak sie wyrobily ze frez prawie zawsze ma bicie
Skomentuj
-
Potwierdzam, że te łożyska nie są najlepszej jakości i dosyć szybko się zużywają. W ostatnich kilku frezach, których używałem, rozpadły się stosunkowo szybko - łożysko z jakiegoś starego egzemplarza nadal mam sprawne więc po padnięciu każdego nowego po prostu podmieniam je na to stare. W celu przedłużenia żywotności łożyska po każdym frezowaniu warto je schłodzić poprzez zanurzenie w jakimś oleju. Z frezami z łożyskiem jest jeszcze taki problem, że jak się już stępią to nie ma sensu ich ostrzyć bo trochę tracą średnicę i nie frezują już na zero.
No i trzeba przyznać, że Dedra to też nie jakiś tam PRO osprzęt - lepszy od tych najtańszych ale i tak nie jest bez zarzutu i trzeba o niego trochę bardziej "dbać".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez damiani Zobacz postaklepki pod beczke robisz czy jakies smiglo? :)
http://www.geracao-capoeira.fr/photos/atabaque.jpg
Co do ostrosci frezu nie mam zarzutów, ale lozysko strszna lipa :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaPotwierdzam, że te łożyska nie są najlepszej jakości i dosyć szybko się zużywają. W ostatnich kilku frezach, których używałem, rozpadły się stosunkowo szybko - łożysko z jakiegoś starego egzemplarza nadal mam sprawne więc po padnięciu każdego nowego po prostu podmieniam je na to stare. W celu przedłużenia żywotności łożyska po każdym frezowaniu warto je schłodzić poprzez zanurzenie w jakimś oleju. Z frezami z łożyskiem jest jeszcze taki problem, że jak się już stępią to nie ma sensu ich ostrzyć bo trochę tracą średnicę i nie frezują już na zero.
No i trzeba przyznać, że Dedra to też nie jakiś tam PRO osprzęt - lepszy od tych najtańszych ale i tak nie jest bez zarzutu i trzeba o niego trochę bardziej "dbać".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzs Zobacz postaKupiłem dzis frez palcowy z łożyskiem (Dedra) w castoramie
No nic - przetestuje potem frezy boscha a później zobaczę czy nie ma jakieś innej dobrej firmy w dobrych pieniądzach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez markus111 Zobacz postaCMT nie są tanie bo ponad stówkę za sztukę trzeba wyłożyć ale zapomina się o niewycentrowaniu
na montazu frezu a nie na wrzecionie!
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaOuu to mnie wystraszyłeś - bo kupiłem całą puszkę frezów dedry, polecali na forum.
przeciez mozna lozysko wymienic :p
coprawda lozysko w sklepie kosztuje (u mnie) 12zl a kompletny frez 8-9zl, ale mozna kupic jedno i przekladac na kilka frezow
Skomentuj
-
Uniamp + obudowa z granitu:
Wreszcie udało mi się uruchomić koncówkę mocy po uszkodzeniu, więc pochwalę się zdjęciami z budowy. Z zawodu jestem kamieniarzem i chciałem stworzyć coś nowego: front z granitu star galaxy z wywierconym otworem pod włącznik, boki z granitu labrador blue pearl oba kamienie polerowane na wysoki połysk na najnowyszych liniach polerskich z uzyciem segmentów syntetycznych, co pozwolilo uzyskać lustrzane odbicie. Szkielet wykonany z mdf'u ze względu na grubość ścianek granitowych (ok5 mm). Granit jest bardzo kruchy, w budownictwie nie stosuje się grubości mniejszych niż 20mm, ja mam okolo 5, co znacząco wpłynęło na jego wytrzymałość, stąd konieczność podklejenia go do szkieletu.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.usLast edited by mjetek; 03.07.2011, 12:34.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mjetek Zobacz postafront z granitu star galaxy z wywierconym otworem pod włącznik
http://www.ancient.com.pl/e_lektor_grand.htm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mjetek Zobacz postaNC, NO i C
NC - normal conect
ktorys z tych podlaczasz do C
Skomentuj
-
Tak?
Raven, ten system który pokazałeś jest wykonany z tego samego granitu co moj front, tylko, ze u mnie lepiej wyszła na zdjęciu głębia czerni i można zauważyć złote plamki (stąd nazwa star galaxy) :) Plamki wyglądają jak gwiazdki, zależnie od kąta patrzenia ujawniają się w innym miejscu.
Skomentuj
Skomentuj