Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nono ładnie sie zapowiada Pawle :) podaj moze dokladne modele głośników

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Pawel S.,na Alpierdy się przerzuciłeś?
      to kino dla brata :P

Zamieszczone przez slipknot1989 Zobacz posta
      nono ładnie sie zapowiada Pawle podaj moze dokladne modele głośników
      kiedys juz pokazywalem

WH406 + GTC 7/100
      GDN 25-100-8 SC + mostek TDA

Skomentuj

marian a jaka cena tej tasmy?
        A ona nie jest taka sliska (jakies pcv) czy papierowa?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Papierowa,ciut jaśniejsza od tej żółtej malarskiej,w dotyku prawie taka sama. Cena to 8zł za rolkę 3cm szerokości.

Skomentuj

Powoli do przodu.

Skomentuj

Marian, bardzo ładnie :) Ciekaw jestem efektu końcowego :) Obserwuje Twoje zmagania od początku :)

Dla większości ludzi XXLS 12 to potwór, głośnik o olbrzymim magnesie, budowie i możliwościach. Zobaczcie jak się ma przy samochodowym Helixie :)

Pytanie tylko który jest potworem teraz :)

Skomentuj

zdemontuj ta gume to zobaczysz roznice :P
                a co do napedu to widzialem jeszcze wieksze

Skomentuj

Chyba potworne muly chciales napisac :P

Skomentuj

Pogromca słyszałeś tego Helixa? Jak nie to nie wypowiadaj się :) Co do gumy, podginałem śruboskrętem :P Nie jest taka olbrzymia jak się ma wydawać :) Ale układ zmniejsza się ale to normalne :) Dużo głośników CA ma większe magnesy ale 20cm potworki i takie układy magnetyczne jak w 12stkach to masakra dla mnie

Skomentuj

Nie slyszalem i nie mam zamiaru sluchac, dlaczego wiec mialbym sie nie wypowiadac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Nie slyszalem i nie mam zamiaru sluchac, dlaczego wiec mialbym sie nie wypowiadac?
                        właśnie dlatego

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Kurczę, jakim ty jesteś ignorantem! Najgorsze jest to że wszystkich przekonujesz do swoich racji które to są jedyne słuszne, a racje innych krytykujesz jak się da, nawet nie słuchając tego! Weź o tym pomyśl, bo kończy to się jedynie tym że nowe i być może nawet dobre innowacyjne pomysły przeze mnie omijane są szerokim łukiem tylko dlatego że TY je polecasz i z racji twojego podejścia "jedynosłusznej" drogi... Zniechęcasz ludzi do własnych pomysłów...

Skomentuj

Nie na temat...
                            Panowie dzisiaj chyba lewa noga wstali :) czy zupa byla za slona? To Wy macie problem, a nie ja, bo nie potraficie odroznic zwyklego zartu od powaznej krytki. Rzucacie sie z typowym tekstem "nie sluchales to sie nie wypowiadaj", ktory jest juz tak wyswiechtany, ze szkoda go ciagle wypisywac. Byc moze rowniez szanowni koledzy nie wiedza, ze znajac parametry glosnika, mozna z duzym prawdopodobienstwem ocenic jego mozliwosci soniczne w dowolnej obudowie, wiec nie zaczynajcie jakiejs swojej kompromitacji. Robcie co chcecie, piszcie co chcecie ale miejcie swiadomosc tego co piszecie. Chcialbym jeszcze dodac, ze nikogo do niczego nie przekonuje poniewaz nie mialbym z tego zadnych korzysci, a samo cheltanie wlasnego ego jest naprawde bardzo dalekie mojej osobie. Nie potrzebnie tylko zasmiecacie temat swoim unoszeniem sie i uzalaniem w stosunku do mojej osoby.
                            Last edited by raven1985; 15.01.2011, 11:56.

Skomentuj

Pogromca ja do Ciebie nic nie mam ale głupio mówić o głośniku jak się go nawet w rękach nie miało :) Zapewniam Cię że nie jest on mułem :) W obudowie takiej jaką zaleca producent jest wystarczająco szybki, ino strojenie trzeba inne dobrać bo producent stroi tragicznie :)

Skomentuj

Elipsis Q: poszła pierwsza warstwa HDF`u, jeszcze tylko (albo aż :glare:) ze 3...)
                                DSCF0005.jpgDSCF0009.jpg

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                                  Cytat Napisał Pogromca mitow Zobacz post
                                  Kurczę, jakim ty jesteś ignorantem! Najgorsze jest to że wszystkich przekonujesz do swoich racji które to są jedyne słuszne, a racje innych krytykujesz jak się da, nawet nie słuchając tego! Weź o tym pomyśl, bo kończy to się jedynie tym że nowe i być może nawet dobre innowacyjne pomysły przeze mnie omijane są szerokim łukiem tylko dlatego że TY je polecasz i z racji twojego podejścia "jedynosłusznej" drogi... Zniechęcasz ludzi do własnych pomysłów...
                                  melisław podpisuje się pod tym co napisałeś, od pewnego czasu kusi mnie zrobienie TL ale sposób w jaki Pogromca mitów prezentuje jej wady i zalety skutecznie mnie do tego zniechęca, choć wiem że ma w tej kwestii doświadczenie. Może w nowej roli na forum kolega zmieni styl swoich wypowiedzi.

UWAGI MODERATORA
                                  Bardzo proszę o zakończenie tej dyskusji.
                                  Last edited by raven1985; 15.01.2011, 18:39.

Skomentuj

Prawie koniec. Czekam na front.

Skomentuj

Nie znam się na elektronice,ale czy przestrzeń nad trafem nie powinna być wolna? Drugie pytanie: nie widzę wentylatorów a kondy i okablowanie wskazuje że to nie jest słaby wzmacniacz.

Skomentuj

Efekt dzisiejszej nudy:

DAC na PCM2704 z dodatkowym zdalnym sterowaniem głośnością :) Trzeba będzie jeszcze go przy okazji pomalować i zrobić kilka poprawek ale póki co ważne że łysa karta nie leży na stole

A tak się prezentuje z resztą zabawek:)
                                        Last edited by csbiczek; 17.01.2011, 22:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Nie znam się na elektronice,ale czy przestrzeń nad trafem nie powinna być wolna? Drugie pytanie: nie widzę wentylatorów a kondy i okablowanie wskazuje że to nie jest słaby wzmacniacz.
                                          Pozory mylą :) piecyk jak najbardziej domowy 2*80W/8om 2*140W/4 na 2 omach jeszcze nie pada na kolana :) Moc nie była priorytetem.
                                          Jeśli masz na myśli chłodzenie to pewnie lepiej jak by nad nimi nic nie było ale jak wyżej pisałem wzmacniacz do użytku domowego :) Toroidy mają małe pole rozproszenia obawiałem się trochę że coś może się indukować w ścieżkach ale nic takiego się nie dzieje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X