Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Milczenie jest złotem
    Nie ma głośników, są gumowe nóżki :)

Skomentuj

Nie ma to jak wkrętarka ręczna... mina mówi sama za siebie :)

Skomentuj

Przynajmniej wykoksujesz sobie przedramiona

Skomentuj

marian awx-y w natarciu?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak,nie wiele czasu mi zostało,3 tygodnie...

Skomentuj

Dasz radę na spokojnie :)

Skomentuj

Nie był bym taki pewny,zważywszy że robię to tylko po dwie godziny dziennie,i nie zawsze,tydzień czasu odjąć na lakiernika... mało,oj mało czasu.

Skomentuj

jakim lakierem wykańczasz?

Skomentuj

marian ty to masz fajnie, też chciał bym u siebie w warsztacie "siedzieć" w bluzie i jeszcze z zakasanymi rękawami ale przy -15st.C słabo mi to wychodzi...
                    Ehhh... (jak ja nie trawie zimy)

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                      jakim lakierem wykańczasz?
                      Nie wiem,klient wybierze,ale podejrzewam że ma się błyszczeć jak psu ...

Skomentuj

...obroza
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moje prace nad 3W Classic. Wolno to idzie, ale zawsze do przodu.

Skomentuj

Jak wycinałeś poszczególne warstwy, tzn. ręcznie czy zamówiłeś cnc?
                            Super robota, widać, że czas Cię nie goni, o to właśnie chodzi :)
                            Jedyne co zauważyłem to najpierw fornir na front a potem góra i dół, teoretycznie będzie widać krawędzie ale w praktyce chyba tylko z 30cm :)

Skomentuj

Warstwy wycięte na CNC na zamówienie. Przeprowadziłem się do bloku a tu nie bardzo jest możliwość zabawy wyrzynarką :)

Też trochę się obawiam, że będzie widać krawędzie. Plan jest taki, że jak skończę przyklejać żebra i podstawę to przykleję front i tył. Potem szlifowanie i ewentualnie szpachla. Potem oforniruje boki kolumny a dopiero na końcu te skosy na frontach i tyłach. Poza tym dojdzie jeszcze maskownica na magnesach. We frontach mam już wtopione magnesy.

Skomentuj

Żeby zamaskować łączenia możesz dokleić na boki po jednej płycie 3mm HDF, albo 3mm MDF jeśli poddałaby się na twoich zaokrągleniach, bez pękania.

Skomentuj

Słupki do golfa mk3, w trakcie budowy 3drogi (wysokie i średnie w słupku, niskie w drzwiach) ,a razie średniak. Opcjonalnie malowane + eko skóra, ale zastanawiam się jeszcze nad wykończeniem i czy napis dać do chromu czy malować. Kilka fotek:

Reszta miała być taka, ale... zmieniłem plany

Skomentuj

napis zaslania wieksza czesc membrany-nie dobrze

co to za sredniak?
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wywal Kolego ta blaszke jesli poza wygladem zalezy Ci na dzwieku!

Skomentuj

Testy bez blaszki były ok pod względem dźwięku. Jak będą głośniki już docelowo zamontowane itp a blaszka będzie do testów tylko dołożona i nie będzie z nią dobrze to ją wywalę i zrobię co innego

Skomentuj

co to za sredniak?
                                          i jak tniesz glosniki?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X