Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

byłem u nich osobiście wybrałem co mi pasowało,
    wszystkie liście o szerokości większej niż 30cm mają zabezpieczenie przed "troczeniem"

dla mnie bomba, miły pan, możesz sobie kawałeczek powierzchni na takim próbnym arkuszu namoczyć żeby zobaczyć jak będzie wyglądał po lakierowaniu...

te liście które wybrałem są po prostu idealne, krawędziowane, pod spodem fizelina i cena
    arkusza 2,5 x 0,43 m to ~35zł ja się nawet nie zastanawiałem ....

słowo"wybrałem" troszke nie pasuje bo po prostu na każdej "kupce" na której leżą na pierwszym lisciu mozesz sobie sprawdzać co i jak ....ja wziąłem 4 zaraz pod nim ...ale wszystkie inne były w idealnym stanie

ogólnie jest w czym przebierać, wszystkie egzotyczne które tam widziałem były w super stanie
    było też tam parę kupek w nizszej cenie (jakieś czeczoty, dąb, orzech z tego co zwróciłem uwagę).. ale przy końcach trochę popękane i nie miały idealnych krawędzi
    :) polecam Zagłobe

jeszcze jeden mi się tam spodobał heban jak u XYSa na Scanach ... kurde super wzór ;p ale nie pasował by mi do wystroju wnętrza ...

Skomentuj

bawolek, dzięki Wczoraj u nich zamówiłem bubinge pomelo i mam nadzieję że będę zadowolony :wink:

Skomentuj

bawolek, dobry wybór.
        Co do firmy Zagłoba - kiedy kupowałem mahoń na moje kolumienki również byłem zadowolony. Fornirek bajka i obsługa również w porządku.
        csbiczek, będziesz zadowolony :)
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

bawolek, ostatnie Ushery robiłem tm fornirem więc możesz sobie podejrzeć efekt końcowy , ja bym go na twoim miejscu mocno przyciemnił brązową bajcą będzie o wiele lepszy efekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
            bawolek, ostatnie Ushery robiłem tm fornirem więc możesz sobie podejrzeć efekt końcowy , ja bym go na twoim miejscu mocno przyciemnił brązową bajcą będzie o wiele lepszy efekt.
            toma tak zamierzam zrobić schody są taki ciemny orzech ... ława rtv i stół to palisander i do takiego odcienia będę dążył

[ Dodano: 2010-05-14, 18:17 ]
            Zamieszczone przez raven1985
            Prace nad wzmakiem powoli idą do przodu :)
            raven1985 tak z ciekawości o jakiej mocy będzie twoja końcówka ;p ?

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes
              csbiczek, będziesz zadowolony :)
              fornir dotarł no i nie jestem zadowolony... Przysłali mi bubla w 3 liściach na 5 są dziury że można palec wsadzić, płaty miały mieć ok 120x60cm a mają 134(gdzie z 20cm to odpad bo jest postrzępiony)na 47(odcinek 1-80cm jest ok ale od 80cm do 134 zaczyna się skos i w najwęższym miejscu jest 47cm). Zadzwoniłem, opindoliłem i mają mi przysłać drugą partię bo z tego co mam to w sumie jeden na pięć liści to odpad. Puki co nie jestem zadowolony a wręcz wkur...y, mam nadzieję że wywiążą się z umowy i przyślą drugą partię... Może odbierając osobiście jest fajnie bo wybierzesz, ale wysyłkowo porażka... To na tyle :wink:

Skomentuj

prace lakiernicze rozpoczęte

Skomentuj

malutkiz, pędzlem to malujesz? jak tak to jak wyschnie wyszlifuj to i weź wałeczkiem zrób jak nie masz pistoletu, efekt będzie 5 razy lepszy i nie będzie włosów ani smug takich. Są specjalne wałeczki do lakieru za parę groszy.
                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

kondrax, tak pędzlem, szlifowanie napewno będzie przed kolejną warstwą. a mi tu taki "specjalny" pędzel do lakierów wcisneli. niestety nie mam możliwości by jutro się zaopatrzeć w wałeczek a chciałbym w ten weekend to skończyć. i tak te bude trakuje jako szkoleniową :wink:
                    jaki papierem to przeszlifować? mam 120 i 240? 240 chyba będzie odpowieniejsza?

Skomentuj

malutkiz nie można było obrócić zdjęć i pomniejszyć w pełnym ekranie :?: :!: Wielki szum przed oczami mam a gdzie tu cokolwiek zobaczyć jak ściągać je trzeba żeby je pomniejszyć... Wystarczyło dwie minuty zabawy i już inaczej by się przeglądało...

Skomentuj

To sobie za tydzień poprawisz.
                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez csbiczek
                          ...Może odbierając osobiście jest fajnie bo wybierzesz, ale wysyłkowo porażka... To na tyle :wink:
                          Być może :evil:
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
                            jaki papierem to przeszlifować? mam 120 i 240? 240 chyba będzie odpowieniejsza?
                            do szlifowania miedzy warstwami moze byc 240

[ Dodano: 2010-05-15, 11:42 ]

wczorajsze fornirowanie

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                              raven1985 tak z ciekawości o jakiej mocy będzie twoja końcówka ;p ?
                              Projekt jest na 100W 8om / 200W 4om ale ze względu na to że mam trafa 2*30VAC 200VA jest 80W/8 i 140/4. Wczoraj wygrzebałem z szafy mój zasilacz impulsowy więc może może będzie więcej :)

Skomentuj

trochę prace ruszyły

Skomentuj

Powoli ale coś już widać.

Skomentuj

toma085, coś a'la sonusy bedziesz robił? co tam bedzie siedziec?

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
                                      toma085, coś a'la sonusy bedziesz robił? co tam bedzie siedziec?
                                      jeśli się nie mylę to projekt Akkusa - V3 - 3-way na Usherach
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

toma085, jedziesz wiórówką? a co z mdfem?

Skomentuj

Zamieszczone przez 1grzecho
                                          toma085, jedziesz wiórówką? a co z mdfem?
                                          z MDFu to mozna dac front. cale kolumny nie musza byc z MDFu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X