Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czarekp9, widać że masz fach w ręku:)

Skomentuj

nie ja, ojciec

Skomentuj

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, widze ze sporo roboty masz
          a dlaczego on ma 2 rozne aku? :shock:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
            Co to ? zasilanie z 230 w samochodzie?

Skomentuj

jak by pre nr3 :)

Skomentuj

ja tam tylko przeszkadzam :wink:
                bibi717, to jest druga strona tej opuszczanej odgrody, która dzieli kabinę kierowce od pasażerskiej.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                  ja tam tylko przeszkadzam :wink:
                  bibi717, to jest druga strona tej opuszczanej odgrody, która dzieli kabinę kierowce od pasażerskiej.
                  No to rozumiem, ale dla czego przetwornica z 230V? (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę :))

Skomentuj

nowy1, ten biały przewód to srebrzanka w teflonie? Gdzie to kupiłeś?

Skomentuj

bibi717, bo tam jest TV 26"
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                        nowy1, ten biały przewód to srebrzanka w teflonie? Gdzie to kupiłeś?
                        tak srebrzanka w teflonie

kupiłem od gościa na wolumenie z samolotu amerykańskie :)

100 metrów

ale już niestety nie ma

kabelek był fabrycznie nowy zalakowany

polecam takie podobne mają w polinku 7 zł metr

Skomentuj

Chciałem zapytać czy obicie takiego frontu, skajem jest do zrobienia ? czy trzeba by łączyć kawałki. Te na fotce to skrzynki kolegi i będzie je malował tak jak te drugie (moje) ale ja tym razem chciałem cały przód dać obity.

Pozdro

Skomentuj

Ziomek86, czy ja dobrze widzę, na fotce widać zwrotkę samochodową? :lol:

Skomentuj

Tak ta mniejsza sztuka grała na zwrotce samochodowej bo kolega nie mógł się doczekać aby sprawdzić jak to gra, a że zwrotki miałem jeszcze nie włożone do auta to je wykorzystałem :mrgreen:

Ale ja z tym obiciem :razz: :?:

Skomentuj

da sie - ale bez opalarki sie nie obejdzie

Skomentuj

W takim razie będę próbował bo drugi raz malować nie będę (szpachlowanie jest nie na moje nerwy :razz: )

Skomentuj

Witam, ja właśnie dopieszczam obudowe -szpachlowanie budowa tego suba strasznie mi się przeciaga z powodu braku czasu, kasy i materiałów :sad:

Skomentuj

Pawell_17, a "rułka" nie za mała? To jest coś w okolicy fi50 mm? Obawiam się, że może z niej coś poza basem promieniować - chodzi o to, że przy takim dużym głośniku i tak małym porcie BR może Ci w nim "furkotać" powietrze. Paweł S zrobił symulację (nawiasem mówiąc bardzo ciekawe opracowanie) prędkości powietrza w tunelu w zależności od jego przekroju i wyprofilowania i tam czarno na białym widać, że duża prędkość powietrza w tunelu (a u Ciebie może się tak stać) wywołuje pewne jego (powietrza) zawirowania i turbulencje, które są powodem nieprzyjemnych (przynajmniej w trakcie słuchania muzyki) dźwięków. Radzę zwiększyć (i odpowiednio wydłużyć dla poprawnego strojenia) tunel.

Skomentuj

dabyl, Dziękuje, właśnie uruchomiłem troszkę żeby sobie pograł i były w niektórych dźwiękach nieprzyjemne świsty. Na dniach spróbuję powiększyć BR.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ziomek86
                                          W takim razie będę próbował bo drugi raz malować nie będę (szpachlowanie jest nie na moje nerwy )
                                          ale wiesz ze pod skajem widac nawet wlosek z pedzla? ;>
                                          tak wiec wyszlifowac i tak musisz

Skomentuj

Czaruję...
                                          X