Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

malutkiz,
    Zamieszczone przez LuSzTi
    3-way na Usherach
    http://www.bankfotek.pl/view/638734
    http://www.bankfotek.pl/thumb/638731.jpeg

1grzecho, tylko na front.

Skomentuj

Dzwoniłem dzisiaj do Akkusa i pan z którym rozmawiałem, powiedział że dodają schemat zwrotnicy bardzo uproszczonej do tych głośników. Jestem więc ciekawy co to dokładnie znaczy i jak to będzie grać. Ale w sumie ciekawi mnie ta konstrukcja.

Skomentuj

toma085, a możesz zdradzic swój sposób na te owalne boki? co to za materiał? jak go wyginałes? podoba mi się takie wykończenie, chętnie bym cos takiego zastosował

Skomentuj

Na dziś wystarczy :neutral:
          Najgorsze już za mną:

1grzecho, zobacz "trzy drogi dla ubogich" w gotowych konstrukcjach a wszystko będziesz wiedział każdy szczegół.
          jamess8, no ja odstałem troszkę inną zwrotnicę niż normalnie ale Pan Albecki powiedział że jest lepsza , niestety jest też bardzo kosztowna bo ma więcej elementów i dość spore wartości cewek i kondensatorów, koszt samej zwrotki to około 500zł bez szału na podzespołach.

Skomentuj

pora jechac troche blachy pociac

Skomentuj

:arrow: Paweł S.
              W jakim programie takie ładne projekty robiłeś? Szukam czegoś łatwego w obsłudze przede wszystkim, żeby wizualizację kolumn zrobić.

Skomentuj

za kazdym razem musze to pisac - solid works.
                2-3 godziny z samouczkami i juz sam swobodnie robisz proste rzeczy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  2-3 godziny z samouczkami i już sam swobodnie robisz proste rzeczy
                  Oj z arkuszami blachy to już trudniej :wink:

A pokaż po rozłożeniu :P

Skomentuj

gigipawel, przeciez tutaj wielkiej filozofi nie ma... rozlozyc to mozna spokojnie w myslach.
                    nawet na kartce jakbym to narysowal to tez by wyszlo bo to bardzo prosty element :P

Skomentuj

Ale robiłeś to za pomocą pasku narzędzi Arkusz blachy czy normalnie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                        fornir dotarł no i nie jestem zadowolony... Przysłali mi bubla w 3 liściach na 5 są dziury że można palec wsadzić, płaty miały mieć ok 120x60cm a mają 134(gdzie z 20cm to odpad bo jest postrzępiony)na 47(odcinek 1-80cm jest ok ale od 80cm do 134 zaczyna się skos i w najwęższym miejscu jest 47cm). Zadzwoniłem, opindoliłem i mają mi przysłać drugą partię bo z tego co mam to w sumie jeden na pięć liści to odpad. Puki co nie jestem zadowolony a wręcz wkur...y, mam nadzieję że wywiążą się z umowy i przyślą drugą partię... Może odbierając osobiście jest fajnie bo wybierzesz, ale wysyłkowo porażka... To na tyle :wink:
                        Zwracam honor firmie zagłoba, mają jednak profesjonalne podejście do klienta- dziś przyszła druga paczka z fornirem z którym jest wszystko ok. To tak na marginesie :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel
                          Ale robiłeś to za pomocą pasku narzędzi Arkusz blachy czy normalnie ?
                          tak, arkusz blachy
                          jak tak bardzo chcesz to prosze bardzo
                          http://pawel.lutuje.se/paneldosubanapisy.PDF

Skomentuj

Pawel S., fajna stronka :wink:

Skomentuj

Mam może trochę głupie pytanie: w jakiej formie trzeba dać zakładowi projekt? Rysunek(zrobiony w jakimś cadowym programie) z rzutami tymi co potrzeba czy po prostu model?

Skomentuj

Tego się bałem najbardziej a tu proszę 40minut i zrobione :grin:

Może na CNC było by bardziej precyzyjnie ale myślę że nie jest źle.

Skomentuj

toma085, nie chciał by się tu wymądrzać ale chyba Pan z akkusa celowo głośnik dał przy podłodze a nie pod niskośrednio co odpowiednio skorygował w zwrotnicy, nie boisz się że zmiana umiejscowienia głośników wpłynie na charakterystykę - dźwięk?
                                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

toma085 jaką techniką wykonałęś skosy?

Skomentuj

kondrax, Omawiałem to z Panem Albeckim i wystarczy żeby zachować szerokość przedniej ścianki i pochylenie.

bingant, najpierw wyrysowałe , potem z grubsza hebelkiem elektrycznym , a na koniec oscylacyjna.

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                        w jakiej formie trzeba dać zakładowi projekt? Rysunek(zrobiony w jakimś cadowym programie) z rzutami tymi co potrzeba czy po prostu model?
                                        na maszyny DXF
                                        + najlepiej jakis wydruk wyjasniajacy jak to ma wygladac

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez toma085
                                          kondrax, Omawiałem to z Panem Albeckim i wystarczy żeby zachować szerokość przedniej ścianki i pochylenie.

bingant, najpierw wyrysowałe , potem z grubsza hebelkiem elektrycznym , a na koniec oscylacyjna.
                                          Ostatnio testowałem u kolegi akkusy v3 ,bo chcieliśmy je kupić

ale szybko je oddaliśmy wysokie ,i średnie bardzo słabiutkie bas jakoś jeszcze dawał rade

i fotki ledwo co widać robiłem telefonem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X