Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przeczytaj ostatnie moje zdanie...

Skomentuj

to ze nie dostepne to znaczy ze nie masz:P ja mam 2 a chcialbym 4

Skomentuj

jakbym mial na sprzedaz byloby to napisane w ogloszeniu.. :twisted:

Skomentuj

w temacie 2 drogi dla ubogich o tym wspomnialem (i ja frezarki ni eposiadam, tylko szlifierka tasmowa, wiertarka oraz wyrzynarka pracuja w tej produkcji uki co:

]

bedzie 12 sztuk wykonczonych w rozne sposoby - forniry, lakierowane itd itp
          oraz rozne rodzaje stojakow, pasujace nie tylko kolrystycznie ale i ksztaltem do roznych wersji...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
            Na fotach wersja testowa, dostanie to dobry radiator i potka
            Co to za radiatorek ?

Skomentuj

a jakie to ma znaczenie?? radiator jak radiator tyle ze za maly dlatego mowi ze testowy...

Skomentuj

reszta w pozniejszym terminie
                i tak zrobilem wiecej bo mialem zamiar tylko gore i dol fornirowac :P
                dla mniej wtajemniczonych - domki dla seasow

Skomentuj

Pokażę mój nieszczęsny wzmak, uruchomiłem aby sprawdzić czy będzie działał

Skomentuj

Zabawki skompletowane, powoli biorę się za składanie :mrgreen:

Skomentuj

Pawell_17, czy ten radiator jest przykrecony do TDA?
                      bo nie wyglada to za ciekawie :???:

Skomentuj

Pawel S., Na razie tak, ale to wersja beta tylko do uruchomienia, w obudowie już będzie siedział inaczej ale zastanawiam się czy dać go w środku czy na zewnątrz
                        :/

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                          Zabawki skompletowane, powoli biorę się za składanie :mrgreen:
                          co to za glosniczki dokladnie?? masz schemat zwrotki ??

Skomentuj

csbiczek, awx+seas?

Skomentuj

awx nie poznalem:P myslalem ze to intertechnik :oops:

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                                myslalem ze to intertechnik
                                dobry znak

Skomentuj

co to za glosniczki dokladnie?? masz schemat zwrotki ??
                                  GDN AWX i Seas 27TBFC/G
                                  Zamieszczone przez daniel69
                                  awx nie poznalem:P myslalem ze to intertechnik :oops:
                                  oby więcej osób tak myślało :mrgreen:

Skomentuj

a takie tam miłe nowego początki...

Skomentuj

Przemek,
                                      fajne te terminale.
                                      home made :?:
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no co ten awx na prawde ladny i niczego sobie... sam chetnie bym sobie cos na nim zrobil ale nie bedzie mi pasowal do kompletu a oprocz kompletu bede robil tylko jakies na prawde wyzszej klasy monitorki na seas-ach excel moze jak bedzie jakas luzna kasa to zrobie monitorki na tym awx do piwnicy np zeby milej sie robilo

Skomentuj

Zaczynam zabawę z moim fornirem topola czeczot. I od razu przyznam się, że to ciężka walka jest. Po przeleżeniu miesiąca czy dwóch w schowku mój czeczot mocno się pofalował i zrobiły się fale dunaju. Nie da się tego naprostować bo zaczyna pękać albo zaczynają sączki wylatywać. Fornir jest gruby, kruchy i łamliwy.

Zdecydowałem się go zmoczyć. Nigdy przedtem tego nie robiłem. Po zmoczeniu prostuje się ładnie. Mokry nabiera jeszcze fajniejszych kolorków.

Na pierwszy ogień poszły najmniejsze elementy czyli słupki standów w wersji mini. I tu dziękuję Bogu za przezorność. Zacząłem przyklejać fornir jak był jeszcze lekko wilgotny. Przyszlifowałem krawędzie od razu. Jak wszystko doszło i wyschło to okazało się że fornir się trochę wstąpił i było to widać na krawędziach. Na szczęście troszeczkę tylko. Miałem krawędzie na idealny kąt prosty. Teraz je trochę zaokrągliłem i jest OK. Ale to nauczka i uwaga na przyszłość. Teraz będę suszył kolejne płaty do sucha.
                                          Co do obróbki krawędzi to też trzeba bardzo uważać żeby nic nie odpękło lub nie odprysło. Na szczęście mam do dyspozycji cały zestaw skalpeli. Nawet jak mi sączek wypadnie na krawędzi to nie ma tragedii. Choć starałem się tak podocinać płaty by tych sączków na krawędziach było jak najmniej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X