Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tia, wiekowo to jak ARZ

Skomentuj

Musisz pomyśleć o projektorze diy. :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
        Musisz pomyśleć o projektorze diy. :wink:
        Średnio opłacalna zabawa, parę widziałem i były bardzo kompromisowe pod każdym względem, mimo nie małych poniesionych kosztów...

Skomentuj

https://eres.elka.pw.edu.pl/eres/wwersje$.startup?Z_ID_PRZEDMIOTU=KUA&Z_NR_WERSJI=1
          Właśnie zarejestrowałem się na ten przedmiot na najbliższy semestr

Skomentuj

takero,
            "To połączenie jest niezaufane
            Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego
            połączenia z serwerem eres.elka.pw.edu.pl, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia.
            Zwykle podczas nawiązywania bezpiecznych połączeń witryny
            dostarczają zaufanych informacji o tożsamości, dowodząc w ten sposób, że użytkownik łączy się
            z właściwym serwerem. W przypadku tej strony tożsamość nie może być jednak zweryfikowana.
            Co teraz zrobić?
            Jeśli zwykle połączenie z tą witryną przebiega
            bez takich problemów, błąd ten może oznaczać, że ktoś próbuje się podszyć pod tę witrynę.
            W tej sytuacji nie należy kontynuować."
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, to mój serwer wydziałowy, serwer politechniki warszawskiej, więc bez obaw ;]

[ Dodano: 2010-01-23, 11:12 ]
              Kod przedmiotu: KUA
              Nr wersji: 1
              Nazwa: Konstrukcja urządzeń audio wysokiej jakości

JD: 2
              ECTS: 3
              JK: 0
              Zaliczanie: B
              Ocenianie: 5
              Semestr wprowadzenia: 05Z
              Osoba odpowiedzialna: prof. nzw. dr hab. Zbigniew Kulka
              Opis: obieralny - studia I stopnia
              Poprzedniki: Podstawy elektroakustyki
              Konspekt

Streszczenie

Celem przedmiotu jest zapoznanie słuchaczy ze specyfiką konstrukcji urządzeń audio klasy hifi, zjawiskami zachodzącymi w elementach toru elektroakustycznego w dziedzinie czasu, korelacją tych zjawisk z subiektywnymi wrażeniami słuchowymi oraz praktycznymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi. Wykład ma charakter praktyczny i jest połączony z oceną słuchową wpływu omawianych zjawisk i rozwiązań konstrukcyjnych na jakość dźwięku.

Skomentuj

Szkoda, ze u nas na Polibudzie gdańskiej nie ma takiego przedmiotu...

Skomentuj

Szukałem dzisiaj kleju w piwnicy i znalazłem coś takiego:

Ciekawy materiał na głośniczki do komputera :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bartelemy
                    Szkoda, ze u nas na Polibudzie gdańskiej nie ma takiego przedmiotu...
                    hehe no wielka wielka.... :razz:

Skomentuj

takero, myślałem żeby na to chodzić jako wolny słuchacz, bo jestem nie z tego wydziału co "potrzeba".

Skomentuj

kombo, możesz spróbować
                        Mój wydział ogólnie ciekawy jest, nawet komorę bezechową mamy

http://www.ire.pw.edu.pl/zea/zaklad.htm

Skomentuj

Witam! ;-)

Zamieszczone przez bart210
                          Ciekawy materiał na głośniczki do komputera :)
                          Podsunąłeś mi niezły pomysł :-P Mam w domu podobne głośniczki, tylko, że Mac Audio ;-)

Pozdrawiam,
                          Krzysiek191022 ;-)

Skomentuj

takero, o zakładzie, komorze i wszystkich obieralnych przedmiotach już wiem, nawet szukałem jakiś kół ale raczej nie ma niczego w tym temacie. U mnie co najwyżej można sobie piorunami postrzelać (elektryczny) :mrgreen:

Skomentuj

Myślę że można by zająć się zorganizowaniem takiego koła nawet...
                              Tematyka jest interesująca i przyciągająca, a i możliwości które oferuje zakład są potężne, więc czemu nie ?

Skomentuj

Jakby znaleźli się chętni to wszystko jest możliwe. Ja najpierw muszę zdać egzaminy i potem można pomyśleć
                                BTW "bieżące prace -> Sprzęt audio zaprojektowany i wykonany w ZEA oraz wdrożony w firmie Nykiel Audio", to koła nie ma a p. Nykiel korzysta sobie z komory- pewnie za darmo skoro jest pracownikiem :mrgreen: :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  Myślę że można by zająć się zorganizowaniem takiego koła nawet...
                                  Tematyka jest interesująca i przyciągająca, a i możliwości które oferuje zakład są potężne, więc czemu nie ?
                                  u mnie sa kola naukowe z duzo nudniejszych przedmiotow wiec jak zalozycie takie kolo to gwarantuje ze przyciagniecie spora ilosc chetnych
                                  sam nawet myslalem o czyms takim na mojej politechnice... ale to musialoby byc polaczenie kilku wydzialow :???:

Skomentuj

Tak sobie pomyślałem że to jest na prawdę dobry pomysł- można dostać dofinansowania na projekty, chociaż raczej grupowe niż indywidualne, ale do różnych testów i prób dobre i to.

Skomentuj

Największym grantem jest możliwość korzystania z takiego sprzętu ...
                                      Bez konkretnych projektów na więcej bym nie liczył ;]

Skomentuj

Chłopaki troche offtopowo ale nie chce zakładać tematu nowego a tu najwiecej ludzi pisze. Poszukuje kogoś z Torunia zeby gdzieś po coś mi podskoczył Chodzi mi o gałeczke http://amptone.pl/product/Galka_Marshall_Gold_0900-006 potrzebuje do beresforda swojego, chce wiedziec jaką ma srednice i czy jest tak ładna jak na foto... prosze kogoś kto z Torunia niech napisze do mnie PW pzdr

Skomentuj

nawet moj brat ktory ma 2 lewe rece potrafil cos zmajstrowac :mrgreen:

tylko ze do tego on chyba rak nie uzywal... :roll:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X