zamysł, projekt i kolorystyka tak, wykonanie już nie - park maszynowy niestety nie pozwala na obróbkę metalu w trzynastopiętrowym bloku :cool:
a tu koniec z jasnym bukiem, pora na odrobinę szaleństwa :)
Krystian Markow,
co jakiś czas pewnie wrzucę jakąś fotkę :wink:
Na razie się męczę na małych pierdziawach 3" zasilanych Yamahą bo dziś odebrał nowy właściciel moje stare 3way:twisted: Powiem że słuchanie na takich pierdziawach motywuje do pracy :razz:
Zamieszczone przez Krystian Markow
podłogówki czy monitory???
podłogówki
Zamieszczone przez Krystian Markow
jaki litraż???
ok 19l
zwrotnica z audiohobby???
tak ale później może będzie zaprojektowana pod podłogówki jeśli będzie taka potrzeba(z audiohobby jest pod monitory bliskiego pola)
u mnie skrzynki już się robią( narazie wycięte i powycinane otwory na lamelki, juz skleilem, ale nie mam fotki. Kiepska jakosc bo z telefonu marnego, bo moj padł... Będą to wierne klony mite, chce porownac moje 10l do oryginału, i moze pozniej sprzedac obudowy,zobaczymy.
wprawdzie elektronikiem nie jestem ale w spisie elementów na audiohobby widze więcej o dwa rezystory niż w schemacie
to patrz na schemat a nie spis(a najlepiej przeczytaj cały wątek) :razz: W spisie jest para rezystorów więcej bo w pierwotnym projekcie jest rezystor 3,9ohm lecz później został zmieniony na 4,7ohm i taki został bo autorowi dzwięk bardziej odpowiadał(luzem u mnie też leżą i zobaczę która opcja mi przypasuje bardziej)
Zamieszczone przez cytat z audiohobby
1. Podstawową opcją, do sprawdzenia której namawiam właściwie każdego budującego ten projekt, jest regulacja poziomu wysokich częstotliwości za pomocą szeregowego rezystora w l-padzie tweetera. Pomiary były wykonane z rezystorem o wartości 3.9 ohm, jednak po stosunkowo krótkim czasie zmieniłem go na 4.7 ohm. Wartość 4.7 ohm okazała się w moim przypadku optymalna, jednak jeśli chodzi o voicing dużą rolę odgrywają osobiste preferencje.
Oto mój pierwszy standzik. Szkoda, że mam kiepski aparat, bo na zdjęciach nie wygląda to tak pięknie jak w rzeczywistości. Jak myślicie czym to pomalować? Półmat czy połysk? A może wosk na to rzucić? Sam nie wiem jak będzie lepiej i ładniej.
Do mnie też przemawia najbardziej wysoki połysk i chyba tak właśnie zrobię. Boję się trochę tylko, czy nie zacznie się coś złego dziać z fornirem pod wpływem lakieru. Kleiłem Pattexen i powinno być OK. Ale mój czeczot miał trochę dziurek i pęknięć i boję się, że jak lakier przesiąknie do kleju to zacznie puszczać.
lars233, jak gruby fornir? Ładne to masz Moment z lakierem nie powinien reagować, nawet jak coś przesiąknie Ja bym lekko zabejcował przed malowaniem, góra i dół mocniej, a środek mniej, fajny był by efekt, takie cieniowane
lars233, jak gruby fornir? Ładne to masz Moment z lakierem nie powinien reagować, nawet jak coś przesiąknie Ja bym lekko zabejcował przed malowaniem, góra i dół mocniej, a środek mniej, fajny był by efekt, takie cieniowane
Fornir ma 0,8 - 0,9 mm na moje oko. Raczej nie będę eksperymentował z bejcą.
Kurcze a ja budowałem też ale chyba spaliłem wzmak :cry: bo nie daje oznak życia, myślę że to chyba TDA się spalił (nie nagrzewa się nawet po podłączeniu do prądu) i zastanawiam się co dalej robić
Pawell_17, czy ten radiator jest przykrecony do TDA?
bo nie wyglada to za ciekawie :???:
Zamieszczone przez Pawell_17
Pawel S., Na razie tak, ale to wersja beta tylko do uruchomienia, w obudowie już będzie siedział inaczej ale zastanawiam się czy dać go w środku czy na zewnątrz
:/
Widzisz, sam sobie jesteś winien :P
Teraz już wiesz gdzie go dać Na stół operacyjny z nim!
Skomentuj