Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

csbiczek
    a będzie relacja z dalszej budowy???
    podłogówki czy monitory???
    jaki litraż???
    zwrotnica z audiohobby???

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
      Przemek,
      fajne te terminale.
      home made :?:
      zamysł, projekt i kolorystyka tak, wykonanie już nie - park maszynowy niestety nie pozwala na obróbkę metalu w trzynastopiętrowym bloku :cool:
      a tu koniec z jasnym bukiem, pora na odrobinę szaleństwa :)

Skomentuj

Krystian Markow,
        co jakiś czas pewnie wrzucę jakąś fotkę :wink:
        Na razie się męczę na małych pierdziawach 3" zasilanych Yamahą bo dziś odebrał nowy właściciel moje stare 3way:twisted: Powiem że słuchanie na takich pierdziawach motywuje do pracy :razz:
        Zamieszczone przez Krystian Markow
        podłogówki czy monitory???
        podłogówki
        jaki litraż???
        ok 19l
        zwrotnica z audiohobby???
        tak ale później może będzie zaprojektowana pod podłogówki jeśli będzie taka potrzeba(z audiohobby jest pod monitory bliskiego pola)

Skomentuj

nie do konca budowanie ale test wzmaka (czy calkowicie sprawny) ktory wyladuje w autku :)

http://img64.imageshack.us/i/wzmak.jpg/

Skomentuj

Zwrotki gotowe, pora zacząć myśleć o obudowach :wink:

Skomentuj

u mnie skrzynki już się robią( narazie wycięte i powycinane otwory na lamelki, juz skleilem, ale nie mam fotki. Kiepska jakosc bo z telefonu marnego, bo moj padł... Będą to wierne klony mite, chce porownac moje 10l do oryginału, i moze pozniej sprzedac obudowy,zobaczymy.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                Zwrotki gotowe, pora zacząć myśleć o obudowach
                wprawdzie elektronikiem nie jestem ale w spisie elementów na audiohobby widze więcej o dwa rezystory niż w schemacie

Skomentuj

wprawdzie elektronikiem nie jestem ale w spisie elementów na audiohobby widze więcej o dwa rezystory niż w schemacie
                  to patrz na schemat a nie spis(a najlepiej przeczytaj cały wątek) :razz: W spisie jest para rezystorów więcej bo w pierwotnym projekcie jest rezystor 3,9ohm lecz później został zmieniony na 4,7ohm i taki został bo autorowi dzwięk bardziej odpowiadał(luzem u mnie też leżą i zobaczę która opcja mi przypasuje bardziej)
                  Zamieszczone przez cytat z audiohobby
                  1. Podstawową opcją, do sprawdzenia której namawiam właściwie każdego budującego ten projekt, jest regulacja poziomu wysokich częstotliwości za pomocą szeregowego rezystora w l-padzie tweetera. Pomiary były wykonane z rezystorem o wartości 3.9 ohm, jednak po stosunkowo krótkim czasie zmieniłem go na 4.7 ohm. Wartość 4.7 ohm okazała się w moim przypadku optymalna, jednak jeśli chodzi o voicing dużą rolę odgrywają osobiste preferencje.

Skomentuj

Racja nie doczytałem.
                    Dowiadywał się ktoś coś na temat tego projektu, na necie prawie nic niema (po polsku :grin: )
                    http://www.seas.no/index.php?option=...274&Itemid=248
                    no i gdzie dostać tego U18RNX/P

Skomentuj

Jeśli jesteś zainteresowany to napisz do polinka, myślę, że nie będzie większych problemów z dostaniem tego głośnika.

Skomentuj

to nowy woofer wiec nic dziwnego ze go jeszcze nie maja

Skomentuj

Oto mój pierwszy standzik. Szkoda, że mam kiepski aparat, bo na zdjęciach nie wygląda to tak pięknie jak w rzeczywistości. Jak myślicie czym to pomalować? Półmat czy połysk? A może wosk na to rzucić? Sam nie wiem jak będzie lepiej i ładniej.

Skomentuj

lars233 piękny, na wysoki połysk zrób.

Skomentuj

fajne standy, sam obecnie mysle jakie sobie zrobic pod moje przyszle monitory ;]
                              gotowce nie sa drogie, aczkolwiek samorobka bylaby taka jak chce :)

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                lars233 piękny, na wysoki połysk zrób.
                                Do mnie też przemawia najbardziej wysoki połysk i chyba tak właśnie zrobię. Boję się trochę tylko, czy nie zacznie się coś złego dziać z fornirem pod wpływem lakieru. Kleiłem Pattexen i powinno być OK. Ale mój czeczot miał trochę dziurek i pęknięć i boję się, że jak lakier przesiąknie do kleju to zacznie puszczać.

Skomentuj

lars233, jak gruby fornir? Ładne to masz Moment z lakierem nie powinien reagować, nawet jak coś przesiąknie Ja bym lekko zabejcował przed malowaniem, góra i dół mocniej, a środek mniej, fajny był by efekt, takie cieniowane

Skomentuj

Zamieszczone przez Polusek
                                    lars233, jak gruby fornir? Ładne to masz Moment z lakierem nie powinien reagować, nawet jak coś przesiąknie Ja bym lekko zabejcował przed malowaniem, góra i dół mocniej, a środek mniej, fajny był by efekt, takie cieniowane
                                    Fornir ma 0,8 - 0,9 mm na moje oko. Raczej nie będę eksperymentował z bejcą.

Skomentuj

Kurcze a ja budowałem też ale chyba spaliłem wzmak :cry: bo nie daje oznak życia, myślę że to chyba TDA się spalił (nie nagrzewa się nawet po podłączeniu do prądu) i zastanawiam się co dalej robić

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        Pawell_17, czy ten radiator jest przykrecony do TDA?
                                        bo nie wyglada to za ciekawie :???:
                                        Zamieszczone przez Pawell_17
                                        Pawel S., Na razie tak, ale to wersja beta tylko do uruchomienia, w obudowie już będzie siedział inaczej ale zastanawiam się czy dać go w środku czy na zewnątrz
                                        :/
                                        Widzisz, sam sobie jesteś winien :P
                                        Teraz już wiesz gdzie go dać Na stół operacyjny z nim!

Pewno scalak do wymiany...

Skomentuj

Zamieszczone przez Polusek
                                          Na stół operacyjny z nim!
                                          ciekawe czy da się zreanimować trupa :razz:

tak mawia mój znajomy od tuningu nysek

a jak skończy naprawę to mówi:
                                          pal gruz
                                          :razz:
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...