Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moj blad ... nie wiem jak jej nie zobaczylem. faktycznie jest... k***a (przepaszam za to slowo ale to z ekstazy ) one strsznie mi sie podobaja piekny poprostu jest ten wzor... tylko ehh pytanie z czego zrobic i jak sie spisze taki glosniczek wlasnej roboty...?? Bo chetnie bym sobie takie wykonal... moze nawet calkiem samemu, kupic osobno kosze, magnesy itd ale to juz za duzo zabawy a wymiana w istniejacych moze za duzo zmienic... ehh hmm teraz starsznie jestem zly bo musze zrobic sobie glosniki z tymi membranami. najchetniej zrobilbym przerobke w peerless hdx152 exc tylko czy takie cos dorze zagra bo wyglad- cos pieknego. i najwiekszy problem to rozmiar... niemaja mniejszych ?? wlasnie do 15 cm glosnikow??

bo ta wielkosc co jest to chyba do typowych 18-tek ?? czyli jesli juz to do hds180 exc tylko pytanie czy w ten sposob nie popsuje glosnika - jak okarze sie to kiepski tuning. ja moglbym taki tuning moich 180 exc wykonac (probnie jednej sztuki i np wyslac komus na pomiary orginal i nowy zeby je ktos porownal... są chetni?? jak sie okarze gorszy to spowrotem wymienie na stara najwyzej

wiec meska decyzja kto umie, moze i jest chetny na wykonanie pomiarow takiego stuningowanego glosnika i porownanie go do orginala??

UWAGI MODERATORA
    Nie obchodzi mnie czy to ekstaza czy orgazm, na forum nie przeklinamy i tyle!

Skomentuj

daniel69, nie niszcz głośników ;|

Skomentuj

[ Dodano: 2010-03-13, 20:10 ]
        daniel69, to może zróbmy experyment. Ty wymyśl jakich głośników do tego użyć, ja kupię membrany w stx-e i poprosimy Irka o pomiary i interpretację co zmienić.
        Co ty na to??

btw: te membrany robią w tej samej fabryce to ss :mrgreen:
        wiadomość z 100% źródła
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie mam zamiaru popsuc tych glosnikow. Odkleje istniejaca membrane i wymienie na ta. Jak to sie nie spisze to wroce do starej... Podczas tuningu nie uszkodze tej membrany ani glosnika. A noz widelec wyjdzie cos lepszego. I z wygladu dla mnie ideal.

Inne glosniki moge tuningowac dla zabawy jak tez masz ochote sie pobawic. Ale te hdsy chcialbym bardzo z takimi membranami. Jestes z wawy? Bo chchalbym zobaczyc te membrany na zywo.. Napisy mi na priva swoj nr tel.

Skomentuj

Mi tez się cholernie podobają te membrany. I tu pytanie czemu STX nic na nich nie robi :?:

Skomentuj

Tak to wygląda z PJ

Na front nie zwracajcie uwagi bo będę poprawiał. Co do dźwięku to powiem tyle, gra to ładnie tylko musze jeszcze PJtke ściszyć o jakieś 2dB i będzie miodzio. Jedna rzecz mnie zaskoczyła - bas. Nie schodzi zbyt nisko ale ma kopa. Zwrotnica do cewka 0,7mH na gdna i kondensator 4,7uf plus tłumik na PJ. Dodam ,że GDN ma 8ohm a PJ 4ohm, takie miałem.

Skomentuj

daniel, maxx.... wy normalnie jak multkie dzieci z tymi membranami, to ze "ladnie" wygladaja jeszcze nic nie oznacza....kompletnie NIC !

zainteresujcie sie tematem troszke szerzej niz.... perforacje.....bo strasznie "amatorsko" te wasze teksty wygladaja.... wrecz smiesznie...

Skomentuj

tragedia, jak można myśleć, że przypadkowa membrana poprawi brzmienie głośnika ;|
                  ludzie wy tak na poważnie? sprzedaj mi te hds'y a nie będziesz je profanować
                  nie ma takiej opcji żebyś odkleił stara membrane a jak nowa ci się nie spodoba to wrócisz do starej nawet nie będzie to ten sam głośnik, a później będzie temat na forum co zrobić bo głośnik nie gra tak jak poprzednio

cholera na tym forum jest garstka ludzi znających się na rzeczy ale mam wrażenie, że reszta to niepoważni ludzie typu "mam głośnik taki i taki czy ta zwrotnica z allegro będzie pasowała?" :neutral:

Skomentuj

Hehhe :smile: Ja wcale nie twierdze ,ze ta membrana sprawiła iż stary tonsil gra jak SS. Gra normalnie jak budżetowy zestaw a do HDSów i XT nawet nie porównuje.

Skomentuj

Jacek90, wiem, nic takiego nie napisałeś ale inni piszą, szczególnie, że chce HDSy niszczyć :|

Skomentuj

Tego bym nigdy z moimi HDSami nie zrobił. Szkoda by mi było psuć takie dobre głośniki.

Skomentuj

ehh jak zwykle wiedzialem ze tak zostanie to odebrane... po pierwsze fakt nie ma pewnosci ze okarze sie lepszy ale zawsze moze sie tak okazac ze przy odrobinie wysilku powstalby lepszy glosnik niz standardowy... mimo wszystko przemyslalem sprawe w nocy i postanowilem tego nie robic. za wiele roboty pomiarow itd a nie mam na to czasu.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                            ehh jak zwykle wiedzialem ze tak zostanie to odebrane... po pierwsze fakt nie ma pewnosci ze okarze sie lepszy ale zawsze moze sie tak okazac ze przy odrobinie wysilku powstalby lepszy glosnik niz standardowy... mimo wszystko przemyslalem sprawe w nocy i postanowilem tego nie robic. za wiele roboty pomiarow itd a nie mam na to czasu.
                            No ja cie zapewniam że nie zrobiłbyś nic lepszego. Trochę śmieszy mnie takie podejście.

Skomentuj

daję głowę uciąć, że nie byłoby lepsze

myślisz że konstruktorzy sobie dowolnie mieszają elementy głośnika i jak im coś wyjdzie to wtedy to masowo produkują?

Skomentuj

ze tak nie jest to wiem. Jak by był lepszy to kosztowałby więcej... tu celowo robi się gorsze bo cena produkcji takiego jest zapewne taka sama jak i scan speakow a graja inaczej i kosztują inaczej wiec wymiana membrany i nie tylko może spowodować zmiany na plus. ale ten temat już zakończmy...

Skomentuj

jutro zamawiam mdf

będzie jeszcze podstawka z seasem ca 22rnx

[ Dodano: 2010-03-14, 20:46 ]
                                  całość tak będzie wyglądać

Skomentuj

Te zdjęcia niezupełnie działają :)

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                      Te zdjęcia niezupełnie działają :)
                                      coś sie zesrało

link http://gm70.cba.pl/show.php/49_aa.JPG.html

Skomentuj

Siakiś taki ten monitor krowiasty..... ale to tylko moja opinia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                                          Siakiś taki ten monitor krowiasty..... ale to tylko moja opinia :)
                                          muszą być 18 litrów

Skomentuj

Czaruję...
                                          X