Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

taz co to za fornir??

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
      Pomiary HDS180+XT bez wygładzania, na ile wiarogodne nie mam pojęcia ale bez względu na fazę zawsze jest dołek między 2-4kHz:

W tym projekcie tak już jest (pomiar Ketha):

Poniżej link do testu artmiko, badał wielkość dołka od położenia XT od górnej krawędzi obudowy:
      http://www.akustyk.ayz.pl/forum/view...r=asc&start=40

taz u ciebie ten dołek powinien być mniejszy, bo masz go blisko górnej krawędzi.

[ Dodano: 2010-02-08, 23:52 ]
      Pomiary Keitha i artmiko:

pasują idealnie do moich.

Skomentuj

scythe1123 fornir to wenge flader modyfikowany, malowany 4x Dulux lakier jachtowy, a na koniec 2x Hasco Pentorex. Z pomiarów dzisiaj nici. Dopiero we wtorek w przyszłym tygodniu będzie można coś podziałać :mad: Żeby jednak nie być gołosłownym to pokaże Wam jak daleko sięga Vifa XT25.
        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
        Grado SR125i

Skomentuj

krystian
          RURA BASS900018 fi-68x220mm. 6,06 2x
          400/ 2.70 5,42 2x
          400/ 10.00 11,71 2x
          400/ 15.00 14,05 2x
          SUPERES10W 1.00 3,66 2x
          MET-TY 5/ 10.00 0,61 2x
          powietrzna *1839 CEWKA Cewka 0.39 mH 0.420 Ohm dr-0.80 h-15 FI-31 7,10 2x

rdzeń szpulowy *5418 CEWKA Cewka 2.20 mH 0.190 Ohm dr-1.20 dl-46mm FI-45mm rdzen-24/35+dyski-45/7 21,09 2x
          powietrzna *1637 CEWKA Cewka 2.20 mH 0.700 Ohm dr-1.20 h-62 FI-45 31,44 2x
          cewka 2,2mH do wyboru
          pierwsza od gory to na rdzeniu - tansza i mniejszy opor
          druga to powietrzna. drozsza i wiekszy opor ale bez rdzenia :P

wychodzi 140 lub 160zl
          do tego dolicz wysylke (20zl) i jakies terminale lub ewentualnie akcesoria

tunel wliczony - nie obcinaj go!

Skomentuj

Już po frezowaniu - wielkie dzięki dla n_omyzs. Całe ubranie i piwnica w pyle i babcie ciekawskie "cóż panowie tam robią że tak dymi?"
            Fotki wieczorem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek
              i babcie ciekawskie "cóż panowie tam robią że tak dymi?"
              to halasu nie slyszaly? :lol:

Skomentuj

Mało tu elektronik :)
                Mocno prototypowy DAC USB na AD1955.
                USB na razie na PCM2707 docelowo implementacja własnej klasy audio na procku ARM,
                dzięki czemu będzie możliwość odtwarzania formatów do 96K/24bit.
                Sekcja analogowa:
                - konwersja I/V na superszybkich op-ampach (SR 3000V/us)
                - pasywny filtr 3 rzędu

Do przetestowania jeszcze upsampler na AD1896

Skomentuj

Mam pytanie na szybko: Jakie wymiary mają monitory Pawła S. na gdn14 i gdwk pj? (mam problem z ściąganiem z rapidshara i nie mam jak sprawdzić)

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                    Mam pytanie na szybko: Jakie wymiary mają monitory Pawła S. na gdn14 i gdwk pj? (mam problem z ściąganiem z rapidshara i nie mam jak sprawdzić)
                    zrób takie jakie będą Ci się podobać :)
                    musisz tylko zmieścić się w około 8-10l brutto

Skomentuj

Nie o to chodzi, nie mam teraz przy sobie głośników (po za tym to nie stxy, ale wymiary mają podobne) i nie mam jak tego pomierzyć, po drugie śpieszę się bo chcę zaraz jechać do castoramy żebym na jutro do ok godz. 14 miał plyty, a mniej więcej takie wymiary są mi potrzebne.

Skomentuj

taz Mam do ciebie prośbę :smile: Jak będziesz robił pomiary HX18 (xt25 w fazie i w przeciw fazie) to czy mógł byś też zobaczyć jak będzie się zgrywać HDS180 z seasem 27TDFC? Poprostu byś przemienił na chwilke wysokotonówki i zrobił byś tez pomiar z tym seasem. Może zmiana samego wysokotonowca bez zmiany zwrotki uczyniła by te kolumny lepsze?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          i babcie ciekawskie "cóż panowie tam robią że tak dymi?"
                          to halasu nie slyszaly? :lol:
                          Aż tak głośno nie było - za to efekty wizualne pierwsza klasa :)

Skomentuj

za to efekty wizualne pierwsza klasa :)
                            rozumiem, że nie o babciach mówisz? :wink:
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

kombo, nie wiem czy jeszcze aktualne ale kupujesz:
                              plyta 18mm:
                              204x133 4szt
                              204x370 4szt
                              170x370 4szt

Skomentuj

chyba moje CNC nabiera mocy prawnej by je skończyć heh

wczoraj przyszły 6x LMD18245T

silniki pewnie z rok już leżą ;p

Skomentuj

Żadnego info na temat sterowania, więc zamówiłem sobie droższe, ale na dłużej.
                                  http://www.audiostereo.pl/Sterownik_...ekC_58768.html 225zł bez potka, który muszę kupić.

Skomentuj

jeszcze tylko szlif forniru i jada dzisiaj na lakierowanie

Skomentuj

Pawel S. na zdjęciu wyglada jakby woofer nie byl w tej samej odleglosci od krawedzi bocznych :lol:

Skomentuj

dolphin123, jak to naisales to az poszedlem zmierzyc
                                        QR## :!: po prawej jest 1mm wiecej :shock:
                                        nie mam pojecia jak ja to zrobilem :???:

ale i tak bedzie maskownica

Skomentuj

Pawel S., w drugiej też przesuń i powiedz że to specjalnie

Skomentuj

Czaruję...