Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowy1, co to za kloce stoją po obu stronach stolika? Czy ja dobrze widzę że to jakieś monobloki lampowe?

Skomentuj

Nie na temat...
      nowy1, to ty chyba masz inny gust niż wszyscy. Ci którzy ich słuchali na as wypowiadali się bardzo pozytywnie o nich. Łącznie ze mną.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
        lklukasz apetyt rośnie w miarę jedzenia :wink: Jeśli postawił sobie wysokie założenia, to po odsłuchach na accutonach te Ushery mogą faktycznie nie grać. Dla niektórych to sprzęt docelowy do którego się dąży, dla innych niski próg :wink:

Skomentuj

Nie na temat...
          dolphin123, to ja się cieszę, że ja mam wg ciebie taki "niski próg". Nie muszę sprzedawać domu, żeby zrobić kolumny. :mrgreen:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
            nowy1, co to za kloce stoją po obu stronach stolika? Czy ja dobrze widzę że to jakieś monobloki lampowe?
            raczej tak, zresztą widać "grzałki" :wink:

Skomentuj

Nie na temat...
              lklukaszteż mam taki niski próg i by mi starczyły te Usherki na dzien dzisiejszy.. :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                [wygasnie]
                Nie na temat...
                monobloki na gm70 czyli 6sn7 >6n60>300b>gm70

takie same jak moje ,tylko w innej obudowi ,a propo ja ja robiłęm :)
                dodam że mieliśmy kupić te kolumny demo za jedyne 5 tyś

Skomentuj

Trzeba przyznać, że świetnie te monobloki wyglądają :wink: I ogólnie bardzo fajny kącik muzyczno - rozrywkowy :smile:

Żeby nie robić offtopa, w budowie oklepana już konstrukcja Suba na 22cm STX.

Napęd to panel Irka, niestety 4Ohm (90W) ale myślę, że wystarczy w zupełności. Buda 32l bez przegrody dla wzmaka. Mam już MDF, niedługo biorę się za skręcanie :wink:

Skomentuj

Z czego jest ta membrana ? Wygląda jak plastik. Generalnie jak się rozszyfrowuje te oznaczenia SCX / SK / AWX / SW / AK / AKX etc ?

Skomentuj

"Membrana celulozowa wielokrotnie impregnowana"

Skomentuj

pierwsza litera to oznaczenie kosza: S- stal, A- aluminium, P- plastik, druga to membrana: C- celuloza, W- włókno węglowe, K- pewnie kewlar?, J- jedwab? itd, trzecia litera X oznacza pewnie jakąś wersję poprawioną, specjalną jak SC - SCX. Gdzieś jest to chyba wyjaśnione na ich stronie (przynajmniej na tej starej było)

Skomentuj

wypociny z 3 dni, holton 400 narazie test na jednej parze - przeszedł pomyślnie :) prąd spoczynkowy ustawiony na 30mA do testu

jaki głośnik polecacie do tego? bedzie sub aktywny zastąpi stx22 140 8 scx na mostku tda.

Skomentuj

Ja ze swojej strony polecam GDn 30/120 bądź GDN 32/450 od STX.
                            A jak sprawuję się Holton? Właśnie zbudowałem takiego samego. Miałem z niem sporo kłopotów. Najwięcej z prądem spoczynkowym. Wpinając się w dodatnią szynę amperomierzem miałem od 5mA do 7mA, a dźwięk był czysty i mocny. A jak go mierzysz? Z obciążeniem czy bez?

Skomentuj

30/120 jak najbardziej, chociaz nie wiem czy tonsil kiedys lepszego nie robil niz te nowe ze srebrnym koszem

Skomentuj

Dokładnie. Mam właśnie srebrną wersie a czarną ma kolega. Obudowy takie same wzmacniacze też. Mój robi dwa razy większy pogrom o tamtego :)

Skomentuj

Pytanie na gorąco...
                                  Czy szczelnie (!) zamknięta komora, oddzielona relatywnie grubą ścianką od komory głośników może mieć znaczący/odczuwalny wpływ na dźwięk?

Zielona - komora głośników
                                  Czerwona - komora wzmacniacza

Przy "zdejmowaniu" z dokumentacji wymiarów na płyty (dzisiaj chcę ciąć) "rzuciło mi się w oczy" takowe zapytanie i wątpliwość.

Skomentuj

RpLand: nie powinna mieć odczuwalnrgo wpływu jeśli jest odizolowana od komory głośnika

bibi717: ja mierzę tak samo - miliamperomierzem wpiętym w dodatnią szynę zasilania z obciążeniem - starym głośnikiem 6ohm. Jeśli masz takie cyrki to sprawdź czy nie masz uszkodzonego pr-ka a po drugie sprawdź czy nie poszedł ci bezpiecznik w mierniku ( w sumie to po pierwsze )

Co do głośnika to jak to jest, lepiej wziąć 120W przy 8 ohm czy np 240W przy 4 ohm?

Skomentuj

RpLand, wpływ jest pomijalnie mały, praktycznie nie do wychwycenia na słuch.

Skomentuj

Do ARZ-tki przylutowałem zwrotę Łukasza N. i na próbę przylutowałem seasa TBFC/G.

Nawet ładnie gra :)

Skomentuj

na zamowienie, skonczone juz dawno, ale jakos nie bylo czasu na wstawienie:
                                          1.

2.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X