Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ukończona obudowa: fornir dębowy, przód srebrny metalic, maskownica pokryta dzianiną, trwają testy zwrotnicy i modyfikacjie

Skomentuj

A co pod maskownicą?

Skomentuj

In progress panel do subwoofera na głośniku GDN-22-140-8-
        SCX a panel to symasym + auto włącznik + zabezpieczenia + pre sub irka..

Wiem.. Powiecie że symasym za słaby.. Narazie musi być, bo robie z tego co pod ręką w przyszłości wymienie końcówkę i trafo..

Skomentuj

UniAmp 150 w trakcie realizacji. Chwilowa przerwa spowodowana oczekiwaniem na trafo...

PCB:

Elementy:

Skomentuj

Zamieszczone przez betonixx
            Ukończona obudowa: fornir dębowy, przód srebrny metalic, maskownica pokryta dzianiną, trwają testy zwrotnicy i modyfikacjie

polecam ta ramkę maskownicy zrobić z mdf 40mm

to wtedy zblokuje na pewno całe głośniki i będzie grało jak w tubie !!!!!!!!!!!!

Skomentuj

Piec do gitary- głosniki 2x celestion 10", jeszcze bez elektroniki.
              W pseudoartystycznej scenerii

Skomentuj

Mogłeś dać jakiś ładny materiał vintage a nie szary koc :)

Skomentuj

palkipqi, czego używasz do cynowania płytek?

Skomentuj

a wiec czas zaczac tworzyc kino:)

Skomentuj

DeKeR TVM`y ? (bo słabo widzę...)

Skomentuj

tak, 116-10 x2 i 116-60 x8 niestety nie znalazlem 10 takich samych. ale mysle ze brak ekranu nie wplynie zbytnio na jedna kolumienke:)

tym bedzie wspomagany zestawik na mission i arn

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                          palkipqi, czego używasz do cynowania płytek?
                          Preparat do do bez prądowego cynowania miedzi nazwie "TANNAL ImmerTinn" dostępny na allegro w cenie 15zł.

Skomentuj

DeKeR, tak wiec jeszcze brakuje frontow do missionow odemnie

Skomentuj

Nie na temat...
                              palkipqi, jak się lutuje ta pocynowana powierzchnia?
                              Miałem kiedyś podobny środek ale ciężko łapała się go cyna więc zrezygnowałem z jego stosowania.

Skomentuj

Pawel S., dokladnie, fronty i terminale od Ciebie skrzynki juz sam :) prubne odsluchy zaczne robic na dniach:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead
                                  Nie na temat...
                                  Miałem kiedyś podobny środek ale ciężko łapała się go cyna więc zrezygnowałem z jego stosowania.
                                  Po wytrawieniu i należytym przygotowaniu powierzchni ścieżek, włożyłem PCB do roztworu na około 7 min. Po całej operacji wyglądało to dobrze - ścieżki równo pokryte na całej powierzchni. Gdy przystąpiłem do lutowania byłem wkurzony. Cyna słabo się "czepiała" do ścieżek i lutowanie było lekko utrudnione. Jednym słowem bez rewelacji...

Skomentuj

Powstający w bólach subwoofer do zabudowy w boku bagażnika S40. Dzisiaj ręcznie docinałem starą tępą piłą ostatnią górną płytę bo wyrzynarka w serwisie. Na front pójdzie płyta pilśniowa dokładnie dopasowana do kształtu bagażnika i szare obicie. Póki co muszę porównać wystrugany klozet z BRem, w którym wcześniej grał głośnik i zdecyduję czy robić otwór.
                                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                      Powstający w bólach subwoofer do zabudowy w boku bagażnika S40. Dzisiaj ręcznie docinałem starą tępą piłą ostatnią górną płytę bo wyrzynarka w serwisie. Na front pójdzie płyta pilśniowa dokładnie dopasowana do kształtu bagażnika i szare obicie. Póki co muszę porównać wystrugany klozet z BRem, w którym wcześniej grał głośnik i zdecyduję czy robić otwór.
                                      S40 to jest sedan, więc mam pytanie: dobrze słychać tego subika jak siedzi w bagażniku?

Skomentuj

Dobrze słychać, nie ma problemu żeby grał za głośno względem przodu. Gain jest maksymalny testowo, a ściszam go radiem o 1/3 względem frontu. Wzmacniacz ma moc 90W przy 12V i 95W przy 13,8V.
                                        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez palkipqi
                                          Zamieszczone przez Chilihead
                                          Nie na temat...
                                          Po wytrawieniu i należytym przygotowaniu powierzchni ścieżek, włożyłem PCB do roztworu na około 7 min. Po całej operacji wyglądało to dobrze - ścieżki równo pokryte na całej powierzchni. Gdy przystąpiłem do lutowania byłem wkurzony. Cyna słabo się "czepiała" do ścieżek i lutowanie było lekko utrudnione. Jednym słowem bez rewelacji...
                                          niestety taka powłoka dobrze zabezpiecza miedz, ale gorzej z lutowaniem bo powłoka jest z czystej cyny, a lutuje się stopem, który ma sporo niższą temp topnienia

Skomentuj

Czaruję...
                                          X