Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

scythe1123, jakbym zobaczył swoje monitory :smile:

Skomentuj

raven1985, pogratulować, szykuje się niezły klocek :!:

Skomentuj

Tyle co udało mi się zrobić przez całe wakacje... :neutral: Odrestaurowanie skrzynek ZG40...

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
          raven1985, pogratulować, szykuje się niezły klocek :!:
          Dzięki. Jeszcze sporo pracy zostało :) Najważniejsze że powodem problemów okazał się głupi kabelek a nie skopana płytka :)

Skomentuj

dolphin123, wyglądają świetnie :smile: To są kolumny z membraną bierną, czy to może inne? Jak oceniasz brzmienie w porównaniu do nowych głośników stx'a?

Skomentuj

bart210 to są ZG40 z membraną bierną. Nie słuchałem ich jeszcze, bo wysoki jest do wymiany i tym już się właściciel zajmie. Ja miałem tylko odnowić skrzynki :wink:

Skomentuj

Piekna robota dolphin123. Szkoda, ze juz sie nie robi dzisiaj takich skrzynek, no moze poza tym idiotycznym brakiem lustrzanego odbicia, ale przeciez tak bylo taniej wyprodukowac.

Skomentuj

Pogromca mitow skrzynki tak mi się spodobały, że zastanawiam się czy następny projekt nie robić w tym stylu :wink:

Skomentuj

A bo wymyslili jakies bzdety z waska scianka, slupki jakies okropne, a przeciez takie paczki sa Taaakie piekne :) Mnie teraz czeka zrobienie nowych skrznek do starych kolumn Philipsa. Fornir juz jest, beda oczywiscie szersze niz glebsze! Tylko kombinuje jak wcisnac tam linie transmisyjna zamiast obudowy zamknietej jaka jest w oryginale.

Skomentuj

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/tonsil-oryginalny-...241704723.html tak z ciekawości miał ktoś do czynienia z tym głośnikiem ?

Skomentuj

lklukasz, miałem kiedyś te głośniczki, bardzo fajne ale ciut za ostre na wysokich tonach. Trzebaby trochę filtrem złagodzic. Gdzie je kupiłeś, sa juz w ofercie polinka ?

Skomentuj

Yoshi_80, już nie ma. Jest model bez "D" i spełniające jakąś śmieszną normę ale 2 razy droższe. Musiałem kupić u kilera. Kupiłem ostatnie. U mnie będą grały jako średnie w 3-way więc będzie łagodniej.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

odświeżam na prośbę lklukasza

Skomentuj

moje "odgrody" bo głosniki muszą się wygrzać nim się pomierzy i zrobi zwrotkę
                                nie napiszę jak gra ale to chyba wiadomo dlaczego..?
                                bo moje dziecko teraz ogląda bajki.... :razz:
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z placu boju:

Jeszcze sporo zabawy przede mną :mrgreen:

Skomentuj

Szykuje się fajna lampka :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985
                                      Szykuje się fajna lampka :)
                                      Mam nadzieję że bezie fajna, zbyt droga zabawa żeby potem miała być nie fajna :wink: Tego byczego konda jednak wywalę - trochę mnie poniosło i dałem 2200uF zamiast 330uF :twisted: Niby na plus że większa pojemność ale w rzeczywistości same problemy bo raz, że długo się będzie rozładowywał, a dwa to taka pojemność to duży prąd udarowy i diody by mogły nie wstrzymać(to mi uświadomił kolega z forum )

Skomentuj

csbiczek, pisz szybko co to za projekt,jakie to lampy i ile cały wzmak wyniesie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                                          a dwa to taka pojemność to duży prąd udarowy i diody by mogły nie wstrzymać(to mi uświadomił kolega z forum )
                                          Ja mam 2 x 1800 uf przy 400V i diody bez problemu to znoszą od roku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X