Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
    Jak się teraz daje ramki typu nie na temat ??
    [offtopic]["/offtopic]

cydzysłów usuń, bo nie zadziała :)

Skomentuj

bartelemy powiedz ile dałeś za malowanie proszkowe? zawsze się zastanawiałem ile może kosztować taka impreza ;]

Skomentuj

Ta niewielka obudowa koło 3dyszek za malowanie (bez wysyłek)... W niedługim czasie będę miał podobne obudowy do odstąpienia.

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
          bartelemy powiedz ile dałeś za malowanie proszkowe? zawsze się zastanawiałem ile może kosztować taka impreza ;]
          Ta akurat kosztowala kolo 40zł plus wysyłki. Posiadam druga, troszke wieksza obudowe, ktora wykorzystam w przyszlosci albo moge oddac po kosztach, dla zainteresowanych moge porobic zdjecia.

Skomentuj

bartelemy, poznaję tą gałkę. Czyżby kupiona od użytkownika El_polifonia ;>

Skomentuj

Zamieszczone przez otomsono Zobacz posta
              bartelemy, poznaję tą gałkę. Czyżby kupiona od użytkownika El_polifonia ;>
              A nie, mialem juz ja od dosc dawna w stosie rzeczy elektroniki, ktore czekaly na swoja kolei

Skomentuj

Zamieszczone przez bartelemy Zobacz posta
                Jedna z dwóch obudów do wzmaka nierdzewka malowana proszkowo...
                Można prosić o wymiary blachy frontowej ?? oraz ogólne wymiary samej obudowy ??

---------- Post dodany o 17:54 ---------- Poprzedni post o 17:46 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Chcialem zrobic fronty z miedzi do moich usherow 9950 plus grawerowane logo ale zrezygnowalem ze wzgledu na kosmiczna cene.
                A może mosiądzowanie ??

http://galwanizernia.zmt.w.interia.p...adzowanie.html

Lub NIKLOWANIE z POŁYSKIEM i SATYNOWE

http://galwanizernia.zmt.w.interia.pl/niklowanie.html

Skomentuj

bartelemy - fajna obudowa :) gałka plastikowa?

Jestem w trakcie robienia podobnej i zaciekawiły mnie zaokrąglane boki :) Chyba się skuszę na coś takiego :)

Skomentuj

ploter wszystko fajnie, tylko cena uslugi z wysyłka wyniesie tyle co bym kupił miedz u siebie
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ploter wszystko fajnie, tylko cena uslugi z wysyłka wyniesie tyle co bym kupił miedz u siebie
                      A nie masz na miejscu gdzieś zakładu galwanizującego ??

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                        A nie masz na miejscu gdzieś zakładu galwanizującego ??
                        pewnie mam ale sie jeszcze nie interesowałem...
                        trzeba poszukac
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

pewnie mam ale sie jeszcze nie interesowałem... trzeba poszukac
                          Jak byś coś się dowiedział, za nie długo, o anodowaniu ALu to daj znać na forum (jeśli wartość usługi miał by być uzależniona od koloru to mnie interesuje grafit )

---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post o 21:03 ----------

O, ja bym widział swoją budkę od wzmaka coś jakby +/- w takim graficie : :)

Skomentuj

Blacha pod Uniampa, obudowa jak w przypadku swojego Uni.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                              Można prosić o wymiary blachy frontowej ?? oraz ogólne wymiary samej obudowy ??
                              Wymiary blachy frontowej to 370mm x 72mm. Glebokość 250mm. Druga obudowa jest wieksza szerokosc frontu 430mm.

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                              gałka plastikowa?
                              Gałka aluminiowa.

Skomentuj

drozej wyjdzie anodowanie czy malowanie proszkowe? mam obudowe cala z aluminium i sie zastanawiam jak wykonczyc

Skomentuj

anodowanie drozej wyjdzie.

Skomentuj

Kiedyś wspominałem o planowanej konstrukcji na Dualach wspomaganych na dole Alphardem HW1800... pierwsze koty za płoty

Wszystko w "olpen baflu" (nooo... wysokotonówka zamknięta od rufy). W monitorze podział w okolicach 3,3kHz (jak widać jeszcze do poprawki) oraz kondensator ~100uF od dołu (ten kondensator tak trochę z przypadku i jeszcze jest do dopasowania - nawet nie wiem czy nie do całkowitego wywalenia ale to dopiero dalsze testy pokażą). Monitor dostrajany z wooferem za pomoca pomiarów dalekiego pola (bardzo przydatne narzędzie przy takim konfigurowaniu sprzętu). Do pomiarów monitor napędzany Unitrą PW8010 ( ) a Alphard mostkiem 2xTDA 7294 - docelowo całość ma grać na dwóch Uniampach. Obudowa ,fakt, w tym momencie " trochę bułowata" ale to tylko do sprawdzenia czy to w ogóle ma sens (i stwierdzam, że ma!) ) i w głowie powoli rodzi mi się już pewien zarys efektu docelowego, jaki chciałbym uzyskać. Spodziewam się, że w pewnym momencie Duale zostaną zastąpione (przynajmniej dla sprawdzenia) szerokopasmówką BG13P - tylko nie jestem pewien czy ona zejdzie wystarczająco nisko aby dosięgnąć swoim pasmem do Alpharda - raczej nie poradzi sobie.

Słuchałem kawałków akustycznych, jazzu, bluesa, trochę smyczkowej i... póki co jest co najmniej obiecująco (a piszę to z dużą dozą powściągliwości przed zbytnią euforią - zobaczę jakie wrażenia będę miał jutro Na razie nie odważyłem się puszczać na to metalu (no, z wyjątkiem Virgin Black ale to należy rozpatrywać w innych kategoriach niż stricte metalowych) czy agresywniejszego rocka. O "przestrzeni" nic nie piszę, bo mam tylko jedną "kolumnę". Swego czasu przerzuciłem się z BuRczybasów na TL'ki - i była to zdecydowanie dobra droga ale powoli (nie od dziś , bo słucham tego Alpharda już od jakiegoś czasu) skłaniam się ku stwierdzeniu, że jeśli chodzi o bas to nie ma to jak duża membrana.

---------- Post dodany o 23:47 ---------- Poprzedni post o 23:43 ----------

PS: o samej obudowie, wytłumieniu (bo jest) i zwrotnicy nic nie piszę bo to dopiero pierwsza przymiarka więc nie ma sensu.

Skomentuj

Fajna robota dabyl :) obrales wlasciwa droge... Jak masz zapasy dech i checi to niesmialo proponuje sprawdzenie obtls.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                        Na razie nie odważyłem się puszczać na to metalu
                                        Błąd jak zagra metal to i zagra wszystko inne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Błąd jak zagra metal to i zagra wszystko inne
                                          Dlatego się nie odważył

Skomentuj

Czaruję...
                                          X