Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
    Wszyscy robią te same kolumny Clone It Yourself.
    bingant temu winien!, On temu winien!......
    Choć kolumny każde piknę to już mi się zaczyna niedobrze robić... (abstrahując od tego, że kto wie może i nawet sam bym takie wyskrobał...gdybym miał komplet AWX`ów :razz:)

Skomentuj

Tylko że front powinien we wszystkich być taki jak u STX,a, a nikt się tym nie przejmuje.

Skomentuj

No właśnie, kiedy bd AWX'y...
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Co nie zmienia faktu, że niektróre kopie wyglądają rewelacyjnie:)

Skomentuj

a tymczasem slucham juz radia z playerka,
            http://tomekk.oswiecim.eu.org/projects/wwrp/

Pierwsza wersja, bardzo prosta wciaz wiele mozna dopisac i wciaz troche zooptymalizowac, poki co to odstawiam na rzecz innego projektu.
            Aczkolwiek mam w koncu swoj player radia internetowego, maly i nie slyszalny.

Myslalem czy by tego nie wsadzic do obudowy po tuneru, odpicowac i wstawic wyswietlacz - trzeba pomyslec :)

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1 Zobacz posta
              Tylko że front powinien we wszystkich być taki jak u STX...
              Niby tak,ale przyznaj szczerze,czy słyszysz różnicę? A jeśli tak to napisz "w czym" jest ta różnica. To nie hi-end za xxx.xxx zł żeby martwić się takimi rzeczami (żeby nie było,w cale nie twierdzę żeby odwalać fuszerkę,ale myślmy racjonalnie). Osobiście jestem przekonany że różnicy nikt nie usłyszy w ślepym teście,co jedynie może być to widać na pomiarze.

Skomentuj

panowie, wczoraj sluchalem MX-140...
                i chociaz przesluchalem na nich tylko 3-4 utwory to chyba sam bym sie skusil na zakup glosnikow do FX-300

Skomentuj

Wysokie nie były "dziwne"?

Skomentuj

nie, z tego co ja sluchalem to wszystko bylo OK

Skomentuj

a jaki wzmak to zasilał? pamiętasz dokładny model ?

Skomentuj

oj nie - jakis z osobna koncowka mocy
                        nawet nie przygladalem sie temu

Skomentuj

Moje wypociny ukończone w 99% (przydałby się jakiś kolorek oraz dioda): Symasym by flodins dual mono (:

Jak by kogoś interesowało porównanie z Vampirią to mogę parę słów skrobnąć (a jest różnica w odsłuchu)
                          Załączone pliki

Skomentuj

benek161, dawaj te parę słów :P
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ja dam :

http://www.audiostereo.pl/rozne-kost...page__st__9350

na samym dole...

czyli jest niezadowolony :P skoro 99% ukończenia a już sprzedaje... :)

Skomentuj

Od początku zakładałem że idzie na sprzedaż (trochę przyśpieszyłem bo wyjeżdżam):P. Zacznijmy od wysokich: symek ma je bardziej wyeksponowane, są bardziej szczegółowe, vampiria jest wyraźniej pod tym względem stonowana (nawet przytłumiona (?)). Srednica wg mnie taka sama, natomiast bas bardziej wyeksponowany w vampirii, jest więcej "mięsa" (w każdym MOSFEcie jaki miałem tak było). Ogólnie vampiria a raczej MOSFETy chyba bardziej mi pod pasowały Ogólnie niuanse dzielą te wzmaki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  oj nie - jakis z osobna koncowka mocy nawet nie przygladalem sie temu
                                  yamaha-osobno pre i koncowki

nie pamietam modelu csbiczek taki zestaw mial na allegro ostatnio

btw: dobrze, ze sie odezwaliscie :thumbdn:
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

co do symka to puki co mam niewielkie porównanie bo tylko do uni i GC (jeśli chodzi o diy) (niedługo 2 nowe dojdą) to z tego wszystkiego (nie wiem jaka jest vampiria) ale to symek wydawał się mieć cofniętą górę i szybki dobry basik... czyli na odwrót niż u ciebie :P jeśli vampiria ma mieć górę jeszcze bardziej cofniętą to coś chyba z nią nie tak bo można faktycznie mówić o przytłumieniu góry... w dodatku więcej basu ?? to już będzie niemal jak podbicie...

ale nie w tej sprawie piszę a w sprawie tematu poruszonego wcześniej, dzisiaj trochę podłubałem w obudowie (właśnie do wspomnianej wcześniej nowej końcówki) i w międzyczasie wykonałem testy kilku lakierów kładzionych na szczotkowane aluminium, i tak:

Połysk - porażka, przykrywa niemal całe szczotkowanie i wygląda to bardzo kiepso.
                                    Mat - widać szczotkowanie ale też to nie zachwyca, ze względu na to że mat nie powoduje ładnego odbijania (gdyż tego nie ma w macie rzecz oczywista) światła na tym szczotkowaniu.
                                    Półmat - idealne rozwiązanie, nie przykrywa szczotkowania i ładnie je eksponuje po pomalowaniu.

przy okazji zdjęcie - jak pomaluję przykrywę to wtedy załączę fotkę jak to wyszło

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                                      czyli na odwrót niż u ciebie :P jeśli vampiria ma mieć górę jeszcze bardziej cofniętą to coś chyba z nią nie tak bo można faktycznie mówić o przytłumieniu góry... w dodatku więcej basu ?? to już będzie niemal jak podbicie...
                                      To raczej różnice na granicy sugestii, każdemu co innego się rzuca w sluch, trzeba by posłuchać
                                      Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                                      przy okazji zdjęcie - jak pomaluję przykrywę to wtedy załączę fotkę jak to wyszło
                                      Pochwal się ile cie to wyszło:P

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        yamaha-osobno pre i koncowki

nie pamietam modelu csbiczek taki zestaw mial na allegro ostatnio
                                        M45 +C45 - dobrze powiedziane, miał Wczoraj zostały wysłane do nowego właściciela

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                          Pochwal się ile cie to wyszło:P
                                          obudowa jak na foto wyszła mnie ok 200-250zł puki co nie mam jeszcze dolnej pokrywy i kilka części nie jest pomalowanych stąd cena około... Oczywiście tył nie jest powiercony - będę to robił samemu.

Skomentuj

Czaruję...