Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cieszę się, że je wykonałem i trochę posłuchałem :). Niestety całość robiona była na zamówienie i już stoi u klienta. W piątek jadę robić zdjęcia to zamieszczę ładniejsze na forum, te z 'albumu' to wersja robocza . Co wy wszyscy tak się uparliście na te czarne śrubki ... Osobiście podobają mi się właśnie śrebrne i takie są :). Na początku zamontowałem imbusy to je w obecności właściciela wymieniałem ;D bo za dużo wystawały, a srebrne "pasują do seaska" .

Skomentuj

markus111 Jak jeszcze tunele BR byś wymienił.... to już byłoby GIT na full

Skomentuj

Wymienił na jakie??? Na te przykręcane wkrętami? Blee... W ogóle to br miały być z tyłu ale zostały przeniesione na przód bo kolumny miały stać stosunkowo blisko ściany. Nie chciałem też b-r z szerokim wylotem bo nie lubię plastiku na frontach a te, może i zbyt piękne nie są, ale "mało" je widać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez markus111 Zobacz posta
          Wymienił na jakie???
          Jakimi wkrętami? miałem na myśli raczej np. takie jak dał kolega wcześniej (grabki91 http://img337.imageshack.us/img337/4158/dsc0110el.jpg ) ale to także kwestia gustu.... także luzik

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            Jakimi wkrętami? miałem na myśli raczej np. takie jak dał kolega wcześniej (grabki91 http://img337.imageshack.us/img337/4158/dsc0110el.jpg ) ale to także kwestia gustu.... także luzik
            No nawet ładne są, szkoda, że wcześniej takich nie znalazłem :(, na pewno są ładniejsze od moich.

Br przykręcane wkrętami widziałem w polinku, ohyda...

Skomentuj

Ten panel do suba taki mały i biedny ....

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                ladnie wykonane
                ale troche duzo juz takich powstalo przez co przestaly mi sie podobac
                Wiem, że jest tych konstrukcji juz troche na forum, ale z racji tego ze naprawde mi się podobała i chcialem posłucchać tych głośniczków się skusiłem, w planach miałem najpierw budowe monitorów które stoja u mnie w pokoju niedokończone ale juz niedługo będą u nowego właściciela zdjecie:
                http://img28.imageshack.us/i/p1110096.jpg/
                http://img98.imageshack.us/i/p1100416a.jpg/

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs Zobacz posta
                  Ten panel do suba taki mały i biedny ....
                  Irek takie "malutkie" robi, a mówił, że ten jest największy ;D

Skomentuj

A to mój nowy nabytek, skorzystałem z promocji i lada dzień biorę się za budkę do tego:

Skomentuj

To i ja sie pochawale 2.1, zostalo zrobic panel w subie (mostek 7294 + 1554q, selektor, cyfrowy pot, pilot, stb, mute) i lakier, narazie jest samym caponem a i tak mi sie podoba, fajne w dotyku :) Dużo rzeczy robiłem pierwszy raz więc miejscami idealnie nie jest, ale ogólne wrażenie z metra jest bardzo pozytywne
                      https://picasaweb.google.com/Tanner1pl/1Kolumny#
                      https://picasaweb.google.com/Tanner1pl/7Sub#

Skomentuj

Tanner ładny zestawik, i stolarnia na miejscu

Skomentuj

Nie podoba mi się górny frez w satelitkach, ale poza tym ładny i przyjemny zestaw :)
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

W wolnych chwilach coś się robi. Wymiary to 20x30x8cm, typowe dual mono
                            Przy okazji sie upewnię: czy BD139 musi być izolowany od radiatora? Do radiatorów (jak i całej obudowy) będzie pewnie masa podłączona. Wydaje mi się że tak (w końcu rez 47k po coś jest) ale wolę się upewnić bo nie chce mi się tego bebeszyć
                            Załączone pliki

Skomentuj

Panowie tak jak mowielem sprawdzilem jaka jest roznica miedzy wikolem a rakolem express 25.
                              Roznica (nie istotna) to barwa: wikol-bialy, rakol-zolty
                              rozni je tez kolor po wyschnieciu: rakol jest nadal zolty
                              i najwazniejsza roznica (ta istotna) to rakol po wyschnieciu staje sie bardzo twardy, cos jak klej montazowy. Niw ma problemu ze szlifowaniem go jak w przypadku wikolu.
                              Czas schniecia (calkowitego) i rozprowadzanie podobne, nie zauwazylem roznicy.

---------- Post dodany o 22:43 ---------- Poprzedni post o 22:42 ----------

a no i rakol jest tanszy ...
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                najwazniejsza roznica (ta istotna) to rakol po wyschnieciu staje sie bardzo twardy, cos jak klej montazowy. Niw ma problemu ze szlifowaniem go jak w przypadku wikolu.
                                Do szlifowania jest łatwiejszy ale do sklejania większych paczek z mdf czy klejenia naturalnego drewna lepszy będzie klej o większej elastyczności bo materiał kurczy się i rozszerza w zależności od warunków. Często jest tak że kleimy np w chłodnym, wilgotnym garażu i wnosimy to później do mieszkania, wtedy obudowa najbardziej pracuje.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Ja nie wiem o co wam Panowie chodzi z tymi klejami przecież wikol daje się szlifować, nie jest biały tylko przezroczysty (po wyschnięciu) i od kiedy to rakol jest tańszy od wikolu ? - szczerze mówiąc to ja nic z tego nie rozumiem :blink: To jak wy nimi kleicie i w jakich warunkach ?

Zamieszczone przez funiax1 Zobacz posta
                                  Często jest tak że kleimy np w chłodnym, wilgotnym garażu i wnosimy to później do mieszkania, wtedy obudowa najbardziej pracuje.
                                  A tak nie powinno się kleić.

Skomentuj

Ja nie wiem o co wam Panowie chodzi z tymi klejami przecież wikol daje się szlifować, nie jest biały tylko przezroczysty
                                    Z wikolem jest ten problem że wielu producentów stosuje tą nazwę i potrafi się on znacznie różnić.
                                    Często jest tak że kleimy np w chłodnym, wilgotnym garażu i wnosimy to później do mieszkania, wtedy obudowa najbardziej pracuje.
                                    A tak nie powinno się kleić.
                                    Oczywiście że nie ale co można zrobić jeżeli nie ma się odpowiednich warunków.

Skomentuj

Kiedyś kleiłem rakolem modele i jest to lepszy klej od wikolu. Po zaschnięciu twardszy. Wysychał mi w godzinę a wikol po gidzinie to była jeszcze guma.
                                      Obecnie do klejenia drewna, w tym kolumn używam kleju poliretanowego soudal 66a. Jedyny jego mankament to taki, że jak pobrudzi łapy to 3-4 dni schodzi . Poza tym jest świetny

Skomentuj

No! U mnie od godzinki pracuje ILR12 :) Opinia i zdjęcia niebawem.

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                                          No! U mnie od godzinki pracuje ILR12 Opinia i zdjęcia niebawem.
                                          Oho! Czyżby bingant znowu chciał wpaść na forum z nową konstrukcją? :thumbsup: (i to na illumkach? A co; zachwalane AWX już nie cieszą? :razz: )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X