Naklej paski forniru 1 lub dwa zależnie jaką masz grubość i po sprawie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Przemek
jak masz wikol za 3 złote i mu nie dasz wyschnąć to może i jest miękki...połóż Soudal albo Pattex i po 3 dniach masz skorupę idealną do szlifowania
Skomentuj
-
Przemek
-
Przemek
Zmienić stolarza.
Sposób rozsądny ale usprawiedliwiający stolarza pierdołę któremu za cięcie z niedokładnością milimetra nie zapłaciłbym za odbiór.
Dokładność cięcia 0.5mm nie jest żadną filozofią.
Powyżej tego stolarz tnący to lama albo piła do kitu czyli stolarz tnący to lama bo piły nie umie utrzymać w należytym stanie.
Z własnego doświadczenia - najlepiej tną w OBI. Zasady są dwie. Pierwsza - dwa razy poprosić tnącego o dokładność - bo mają zasadniczo dokładność w pupie tnąć codziennie blaty pod kuchnie...
Zasada druga - nowy market = najczęściej nowa piła. Zasada druga rzadko stosowana. Ale taki na przykład operator piły u nas w OBI nie dość że tnie z sercem to po wycięciu mierzy każdy element - nie pasuje - do kosza.
I wystarczy poskładać elementy - pasują idealnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaPaweł central ma inny odcień czy tylko na zdjęciu tak wyszło?Zamieszczone przez Serek_s91 Zobacz postaPanowie nie wiem czy dział odpowiedni ale... ;d
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemek Zobacz postaDokładność cięcia 0.5mm nie jest żadną filozofią.
Powyżej tego stolarz tnący to lama albo piła do kitu czyli stolarz tnący to lama bo piły nie umie utrzymać w należytym stanie.
Cięcie mdf pod kątem 45 stopni to już moim zdanie zupełna pomyłka, to nie ma prawa się dać złozyć w warunkach domowych. Składanie paczek w takiej technice tak, ale tylko w stolarni, w stałej temperaturze i wilgotności i jeszcze dosyć szybko tj jeden, góra dwa dni.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemek Zobacz postajak masz wikol za 3 złote i mu nie dasz wyschnąć to może i jest miękki...
Zamieszczone przez funiax1 Zobacz postaszpachla ok i tak będzie szpachlował przed malowaniem
Zamieszczone przez Przemek Zobacz postaszpachlowanie kolumn to jakaś herezja...Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaa jak inaczej, prostym i szybkim sposobem uzyskac gladka powierchnie? Wyrownac niedoskonalosc stolarza, ktory cial plyte?
ja nie szpachluje tylko szlifuje. zamiast uzupelniac braki zawsze ostatnie deski za minimalnie wieksze i frezarka usuwam nadmiar. szybciej, taniej, dokladniej, bez szpachli
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postadzis zamowielem mdf 16mm pod male monitory, ktore beda lakierowane
mdf bedzie ciety na 45%
prawdziwa, profesjonalna stolarnia
zobaczymy jak im wyjdzie
---------- Post dodany o 09:35 ---------- Poprzedni post o 09:31 ----------
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaBłysk lampy skupił się na centralu po prostu....
Skomentuj
-
Podstawowy problem ze składaniem mdf na 45' jest taki że płyta nie trzyma wymiaru grubości. Z jednaj strony będzie miała np. 18mm, a z drugiej nawet 19mm. Skleciłem trochę skrzynek w życiu techniką
na 45' i na 90'(plus hdf). Dla mnie jedyna korzyść składania na 45' to czas i oszczędność materiału.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marko3T Zobacz postaPodstawowy problem ze składaniem mdf na 45' jest taki że płyta nie trzyma wymiaru grubości. Z jednaj strony będzie miała np. 18mm, a z drugiej nawet 19mm. Skleciłem trochę skrzynek w życiu techniką
na 45' i na 90'(plus hdf). Dla mnie jedyna korzyść składania na 45' to czas i oszczędność materiału.
Skomentuj
Skomentuj