Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

designem do binganta nie podskocze wiec postanowilem isc w strone techniczna

zabawa "pióro-wpust"

Skomentuj

PowerClone, dual mono.
      Części jak na foto.

Trochę z nim problemów było ale ostatecznie miodzio :]
      Szkoda ze to nie dla mnie...

Skomentuj

Nie na temat...
        maxdila, masz tych profili konstrukcyjnych wiecej?
        chetnie kupie tak ok 1m

Skomentuj

Nie na temat...
          też byłbym chętny na 40cm 20x20
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie mam, tyle co dla siebie i nic więcej, jak chcecie to można zrobić jakieś zamówienie na nie, tylko trzeba znaleźć dostawcę, wiem że kupuje się je w dość długich kawałkach 3metrowych i minimum to kupno 6 metrów, cena za metr to około 20-30zł. U mnie w pracy z tego co wiem kupują je od producenta - Niemcy.

Drewno też może być dobrym materiałem konstrukcyjnym :]

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
              Nie mam, tyle co dla siebie i nic więcej, jak chcecie to można zrobić jakieś zamówienie na nie, tylko trzeba znaleźć dostawcę, wiem że kupuje się je w dość długich kawałkach 3metrowych i minimum to kupno 6 metrów, cena za metr to około 20-30zł. U mnie w pracy z tego co wiem kupują je od producenta - Niemcy.
              Mógłbyś się tym zająć? Wielu byłoby zainteresowanych.

Skomentuj

OMG, co za front... 15mm ?

Skomentuj

Taki kawałek się mi znalazł :]
                  Potencjometr i przełącznik obrotowy praktycznie mieszczą się w podfrezowaniu od tyłu
                  Ile ma nie mierzyłem, na pewno 10mm.
                  Jak to maleństwo skończe to puszczę do działu własne konstrukcje.

Skomentuj

a może byśmy jakieś większe zamówienie zrobili u ciebie na zacne obudowy do uniampa?
                    przy większej ilości dało by radę coś zaoszczędzić na częściach
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
                      Części jak na foto.
                      A dlaczego nie po prostu "normalny" potek ? Zastosowanie takiej rezystorni ma jakieś swoje uzasadnienie ? (drabinka lepiej "gra" od potka; czy o co tu chodzi ?)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                        A dlaczego nie po prostu "normalny" potek ? Zastosowanie takiej rezystorni ma jakieś swoje uzasadnienie ? (drabinka lepiej "gra" od potka; czy o co tu chodzi ?)
                        opór dla obu kanałów jest równy albo minimalne różnice są a ze zwykłymi potkami to różnie bywa...

Skomentuj

LuSzTi,jak z takiego czegoś:

...wyszło Ci takie coś?:

Pozmieniałeś ułożenie płyt w środku? bo z pierwszego zdjęcia wynikało że wylot będzie z tyłu...

Skomentuj

Polecam kupić kiedyś drabinkę i podmienić z potkiem.
                            Nawet moje tępe ucho słyszy różnicę.

Zamówienie na obudowy możliwe do wykoania ale trzeba by określić dokładnie jak mają być wykonane.

Zamowienia na teprofile nie będę robił bo nie potrzebuję więc sobie sami możecie zrobić, ja mam dojścia takie same jak wy.
                            Tyle dodam że profil jest z firmy ITEM o wymiarze 20x20mm.

Skomentuj

gdzie można kupić tanio taką drabinkę? znalazłem tylko DACT za kilkaset złotych :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                                gdzie można kupić tanio taką drabinkę? znalazłem tylko DACT za kilkaset złotych
                                czasami na allegro bądź na as często ktoś odsprzedaje, koszt ok 70zł.

Skomentuj

Najszybciej kupisz na ebay.com
                                  Szukaj volume attenuator.
                                  Cena 15-19$

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    LuSzTi,jak z takiego czegoś:
                                    ...wyszło Ci takie coś?:
                                    Pozmieniałeś ułożenie płyt w środku? bo z pierwszego zdjęcia wynikało że wylot będzie z tyłu...
                                    Nic nie zmieniałem, spójrz w wątek o TL, zamieściłem pomiary i zdjęcia.
                                    http://diyaudio.pl/showthread.php/13...l=1#post265721 <- mój post
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

maxdila, jak wiercisz otwory w alu? Masz przystawke do wiertarki? Bo "z ręki" rzadko mi wychodzi idealnie wycięte koło, jeszcze w tak grubym płaskowniku to już w ogóle.

Wiertłami piórowymi owszem - wychodzą okrągłe dziury, ale zwykłym wiertłem do metalu to chyba tylko z przystawką?

Skomentuj

LuSzTi,teraz widzę :) myślałem że w innym miejscu będzie głośnik :)

Skomentuj

cudny90 nie używam do dużych otworów wierteł, nie używam też wiertarki do tego:
                                          http://obrazki.elektroda.net/81_1273688039.jpg
                                          http://obrazki.elektroda.net/69_1273688081.jpg

Skomentuj

Czaruję...
                                          X