Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przy slabym oswietleniu ale widac o co chodzi :) po polerowaniu podobno bedzie przezroczyste... polerowc bede tylko front

calosc miala byc wicinana na frezarce ale widac ze najpierw wycieli na formatowce, tam gdzie bylo frezowane jest berdziej rowno

Skomentuj

Kiepsko to wygląda, będziesz musiał to spolerować żeby wyrównać a później opalić żeby było przeźroczyste. Znacznie lepiej wychodzą takie rzeczy z lasera, bez bawienia się w polerowanie krawędzie od razu są przeźroczyste i gładkie.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

czym będziesz to kleił? z doświadczenia wiem że najlepiej użyć chloroformu wtedy nie widać łączeń

Skomentuj

Zamieszczone przez ..:BiGr:.. Zobacz posta
          najlepiej użyć chloroformu
          a przy okazji zasna wszyscy wspollokatorzy ze mna na czele :) zamowilem jakis klej do plexi z allegro 200g za 30zl, pisalo ze troche zmatowieje po klejeniu bo dziala na zasadzie rozpuszczenia plexi i "stopienia" ich razem, zobaczymy ile bedzie tego "troche"

Skomentuj

damiani a czego uzyles na tyl obudowy? chodzi mi o to podluzne zaokraglone

Skomentuj

to membrana bierna jest...
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak to wygaladalo, ale chcialem sie upewnic.
                Mozna ja gdzies kupic w normalych pieniadzach?

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                  Tak to wygaladalo, ale chcialem sie upewnic.
                  Mozna ja gdzies kupic w normalych pieniadzach?
                  tak, razem z glosnikami na allegro
                  ona jest wymontowana z fabrycznego zestawu!

---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post o 10:37 ----------

od kilku lat "skladam" obudowe do symasyma i uniampa...
                  a ze wkurza mnie to ze jeszcze jej nie zlozylem wiec dokupilem sobie mniejszy radiator i pora posluchac tego w kartoniku po butach

Skomentuj

szalony ja do pudła po butach napędu jeszcze nie pchałem, tylko do obudowy atx :)

Skomentuj

wykleje kartonik folia alu zeby byl ekran i niech sobie gra
                      alps jest z silniczkiem wiec nie bede go dotykal tylko na pilota... i powinno jakos przetrwac :P

Skomentuj

Prace powoli posuwają się do przodu ze względu na brak czasu (praktyki). Monitorki na Tonsil GDN 13/50/9 oraz Seas 27TBFC/G. Fornir z Zagłoby z Dębe Wielkie, cedr
                        Załączone pliki

Skomentuj

Nowych klocków nigdy za wiele...

Przy okazji dowiedziałem się że wykonanie PCB która jest oblana plygonem z isolate <0,4mm metodą termotransferu jest "deczko" ciężkie
                          I warstwa opisowa też lipnie wyszła...ale to będzie w środku to nic
                          zostało jeszcze do wykonania PCB na front..

Skomentuj

Witam
                            Mam na imie Krzysztof, WITAM wszystkich Forumowiczów .
                            Może nie od początku ale to projekt sonusa "cremona M"na ktorym starałem się wzorować,trwa od 4 miesięcy po wielu próbach,są to 10 skrzynie :) z qmplami (próby były z mdf gietym,sklejką i na koniec z mdf klejonego warstwowo)i te dopiero oklejone fornirem.(wiem wiem że robią z drewna sonus )ale na początek myśle że cos z tego będzie.Moze pózniej zrobie konkurencje sonusowi)
                            Przetworniki jakie mam do zastosowania to peerless i vifa

Jutro zaczynam z tylami no i fronty do wycięcia ,jeśli mogę w czymś doradzić to prosze o pytanie troszkę na stolarce sie znam hehe z zawodu stolarz

Pozdrawiam

http://www.theblock.cba.pl/diy/index.htm
                            K.B
                            Last edited by dolphin123; 02.05.2011, 12:09.

Skomentuj

Cześć
                              Pokarz fotki :) Które CREMON`y ? (może elipsy ? :) )

Skomentuj

cremona M ,tył amati

pozdrawiam

Skomentuj

Jak już pisałem kilka str. wcześniej ...."zmieniła mi się koncepcja..." z forniru Sosnowego na Merbau (na fotkach jest już po pierwszej warstwie oleju ) - fornir bardzo ciekawy..., patrząc z różnych kątów ma się lekkie wrażenie jak by "zmieniał kształty usłojeń"...(bądź inaczej mówiąc: pod jednym kątem widać powiedzmy 2 rysunki a patrząc znowu z innego 1 z tych dwóch się "chowa" a gdzieś obok wyłażą kolejne..... )

Slideshow- http://img40.imageshack.us/slideshow...dscf0008vx.jpg (- takie ułatwienie... żeby nie klikać w miniaturki...)

Skomentuj

nie wiedzialem gdzie to wkleic wiec wklejam tutaj

zabawki z polinka

wzialem na testy 2 pary nowych terminali pojedycznych

ten prosty jest bardzo fajny, solidny, z uszczelka.
                                    jedyny minus jaki widze to rozstaw zaciskow 25mm. jak widac na zdjeciu nie pasuja do niego banany zespolone

ten drugi to jakas pomylka
                                    terminal rownie solidny, dobry plastik, dobre zaciski.
                                    no ale ten ksztalt - raczej nie kazdemu sie spodoba
                                    no i dziwaczne podlaczanie golych kabli
                                    napewno nie zrobicie tego w gotowej kolumnie :P

a tu listwa ktora uzywa troels w swoich zwrotnicach
                                    plytka CD dla porownania wielkosci
                                    a co tam robi sklejka? a no ona jest w zestawie do zabezpieczenia listwy przed pogieciem :P

Skomentuj

nie no zgłupiałem trochę... :) Do tego przydałby się wątek pt "jakość zamawianych elementów do kolumn" i tam zdjęcie+opis jak już tak się rozczulać... :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        a tu listwa ktora uzywa troels w swoich zwrotnicach
                                        nie tylko on jej używa :flapper: przydatna jest...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                          Do tego przydałby się wątek pt "jakość zamawianych elementów do kolumn" i tam zdjęcie+opis jak już tak się rozczulać... :P
                                          myslalem zeby zalozyc temat o polinku i jego towarach.
                                          ale taki ogolny temat tez moznaby zalozyc
                                          tylko gdzie?

Zamieszczone przez somac Zobacz posta
                                          nie tylko on jej używa przydatna jest...
                                          wiesz co? listwa jest bardzo ladna. ale szczerze mowiac to nie widze sensu jej stosowania...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X