Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Kiepsko to wygląda, będziesz musiał to spolerować żeby wyrównać a później opalić żeby było przeźroczyste. Znacznie lepiej wychodzą takie rzeczy z lasera, bez bawienia się w polerowanie krawędzie od razu są przeźroczyste i gładkie.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ..:BiGr:.. Zobacz postanajlepiej użyć chloroformu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaTak to wygaladalo, ale chcialem sie upewnic.
Mozna ja gdzies kupic w normalych pieniadzach?
ona jest wymontowana z fabrycznego zestawu!
---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post o 10:37 ----------
od kilku lat "skladam" obudowe do symasyma i uniampa...
a ze wkurza mnie to ze jeszcze jej nie zlozylem wiec dokupilem sobie mniejszy radiator i pora posluchac tego w kartoniku po butach
Skomentuj
-
Witam
Mam na imie Krzysztof, WITAM wszystkich Forumowiczów .
Może nie od początku ale to projekt sonusa "cremona M"na ktorym starałem się wzorować,trwa od 4 miesięcy po wielu próbach,są to 10 skrzynie :) z qmplami (próby były z mdf gietym,sklejką i na koniec z mdf klejonego warstwowo)i te dopiero oklejone fornirem.(wiem wiem że robią z drewna sonus )ale na początek myśle że cos z tego będzie.Moze pózniej zrobie konkurencje sonusowi)
Przetworniki jakie mam do zastosowania to peerless i vifa
Jutro zaczynam z tylami no i fronty do wycięcia ,jeśli mogę w czymś doradzić to prosze o pytanie troszkę na stolarce sie znam hehe z zawodu stolarz
Pozdrawiam
http://www.theblock.cba.pl/diy/index.htm
K.BLast edited by dolphin123; 02.05.2011, 12:09.
Skomentuj
-
Jak już pisałem kilka str. wcześniej ...."zmieniła mi się koncepcja..." z forniru Sosnowego na Merbau (na fotkach jest już po pierwszej warstwie oleju) - fornir bardzo ciekawy..., patrząc z różnych kątów ma się lekkie wrażenie jak by "zmieniał kształty usłojeń"...(bądź inaczej mówiąc: pod jednym kątem widać powiedzmy 2 rysunki a patrząc znowu z innego 1 z tych dwóch się "chowa" a gdzieś obok wyłażą kolejne.....
)
Slideshow- http://img40.imageshack.us/slideshow...dscf0008vx.jpg (- takie ułatwienie... żeby nie klikać w miniaturki...)
Skomentuj
-
nie wiedzialem gdzie to wkleic wiec wklejam tutaj
zabawki z polinka
wzialem na testy 2 pary nowych terminali pojedycznych
ten prosty jest bardzo fajny, solidny, z uszczelka.
jedyny minus jaki widze to rozstaw zaciskow 25mm. jak widac na zdjeciu nie pasuja do niego banany zespolone
ten drugi to jakas pomylka
terminal rownie solidny, dobry plastik, dobre zaciski.
no ale ten ksztalt - raczej nie kazdemu sie spodoba
no i dziwaczne podlaczanie golych kabli
napewno nie zrobicie tego w gotowej kolumnie :P
a tu listwa ktora uzywa troels w swoich zwrotnicach
plytka CD dla porownania wielkosci
a co tam robi sklejka? a no ona jest w zestawie do zabezpieczenia listwy przed pogieciem :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa tu listwa ktora uzywa troels w swoich zwrotnicach
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaDo tego przydałby się wątek pt "jakość zamawianych elementów do kolumn" i tam zdjęcie+opis jak już tak się rozczulać... :P
ale taki ogolny temat tez moznaby zalozyc
tylko gdzie?
Zamieszczone przez somac Zobacz postanie tylko on jej używa przydatna jest...
Skomentuj
Skomentuj