Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    sub do audi 100 c4 sedan
    Paweł S, tylko sub czy coś jeszcze będziesz w tym samochodzie robił ?
    Bo ja się zastanawiam co dać do tego samochodu na przód w drzwi... - wiesz może jakiego wymiaru dokładnie tam siedzą nisko-średnie ? (10cm ,11cm, 12cm? )

Skomentuj

miala byc prosta zabudowa bagaznika ale nie wiem czemu kolega sie nie zdecydowal...
      z przodu byly raczej 12cm glosniki bo fabryczne 13cm nie wchodza na oryginalny plastikowy dystans
      ale da sie tam 13cm zamocowac - trzeba tylko uszczelnic

kolega sam sobie glosniki zalozyl wiec nie widzialem drzwi
      ja bym sie oczywiscie saral przerobic to na 16cm

Skomentuj

Ruszyłem w końcu ze stolarka pod Seas MTM.
        Góra i dół obudowy razem z przegrodami już wycięte.

Fronty czekają cierpliwie na cyrkiel od Pawła S.

---------- Post dodany o 23:41 ---------- Poprzedni post o 23:40 ----------

Przegrody będą jeszcze wykańczane bo zgrubnum cięciu wyrzynarką.

Skomentuj

miss pieknosci to nie jest ale wykozystuje miejsce ktore i tak sie marnowalo

w sobote fotki w samochodzie

Skomentuj

Powolnej realizacji doczekały się wzmacniacze na sterowniku LME49810 w dwóch wersjach: jedna na MOSFETach IRFP240/9240 a druga na dość ciekawych tranzystorach Sankena STD03P/STD03N (Darlingtony z wbudowaną diodą) Thermal trak :) Oczywiście mam 4 płytki (po 2 każdego)
            Załączone pliki

Skomentuj

Nie obraziłbym się za te płytki. Sam robiłeś? Są gdzieś do dostania?

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                Nie obraziłbym się za te płytki. Sam robiłeś? Są gdzieś do dostania?
                W życiu sam bym takich nie zrobił . Do dostania są u veterana z AS, o ile do darlingtonów powinien mieć jeszcze jakieś to do MOSFETów raczej nie

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                  Powolnej realizacji doczekały się wzmacniacze na sterowniku LME49810 w dwóch wersjach: jedna na MOSFETach IRFP240/9240 a druga na dość ciekawych tranzystorach Sankena STD03P/STD03N (Darlingtony z wbudowaną diodą) Thermal trak :) Oczywiście mam 4 płytki (po 2 każdego)
                  aktualnie kończę właśnie też coś takiego :
                  LME też są ale czekam jeszcze na radiatorki do nich. Obudowa to wspominana kilka stron wcześniej ta w której testowałem malowanie aluminium po szczotkowaniu.

a ty benek ubiegłeś mnie z tymi na MOSFETach jeśli kupowałeś z kostek do wzięcia na AS spóźniłem się pół minuty :P

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                    a ty benek ubiegłeś mnie z tymi na MOSFETach jeśli kupowałeś z kostek do wzięcia na AS spóźniłem się pół minuty :P
                    Wiem:P Skąd bierzesz radiatorki do tych kostek? Jakieś ładne, na wpusty czy przykręcane?

Skomentuj

miss pieknosci to nie jest ale wykozystuje miejsce ktore i tak sie marnowalo
                      Myślę ze o to w tym chodzi jakby miało wyglądać - pasowało by zrobić zabudowę Swoją drogą - co to za głośnik?

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                        jakby miało wyglądać - pasowało by zrobić zabudowę
                        chcialem mu zrobic - bardzo prosta ale skuteczna i ladna
                        niestety kolega sie nie zdecydowal

glosnik to intertechnik BS12

Skomentuj

A ja od wczoraj bawię się JL Audio 12W0v2 4 ohm: ( miał być nowy STX 12' 2x2ohm ale trafiła się okazja )

Nota katalogowa: http://mobile.jlaudio.com/pdfs/16082.pdf

Słuchałem pierwszy raz JL audio na Targach i też mi podeszły jakoś - fajne, miekkie głośniki.
                          Obecnie testuję w domu w obudowie zamkniętej 28L - sugerowana to 38L więc go trochę duszę i w domu brakuje dołu i efektywności oj brakuje.
                          Na dniach wsadzam go do budy testowej 45L @ okolice 35hz, tylko czekam na nowy tunel BR bo poprzedni mi pękł :(
                          W wolnym czasie przetestuje go także w CL 38L jak zaleca producent - w której obudowie wypadnie najlepiej i będzie to grało akceptowalnie to zrobię pod niego zabudowę.

Skomentuj

LightSound ja ostatnio nabylem 12W0-4, musze przyznac ze gra calkiem przyjemnie i pozytywnie mnie zaskoczyl, na razie mam go w 38L closed i potrafi milo zamruczec :) nie meczy tak jak np STX GDN-30-300-4-AP przy dluzszym sluchaniu

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                              Słuchałem pierwszy raz JL audio na Targach i też mi podeszły jakoś - fajne, miekkie głośniki.
                              glosniki ogolnie OK
                              ale ich cena mocno przesadzona
                              jakby tak 50% kosztowaly to by bylo warto je kupowac

w samochodzie w zamknietych graja OK
                              w b-r zaczynaja mocno sie zlewac

tego W0 nie sluchalem, ale bylo tak z W1, W3V2 i W3v3

Skomentuj

glosniki ogolnie OK
                                ale ich cena mocno przesadzona
                                jakby tak 50% kosztowaly to by bylo warto je kupowac
                                No ja właśnie załatwiłem sobie z usa za pół ceny i myślę że warto było - teraz są nówki na allegro po 339zł - warto brać.

Przed chwilą wróciłem, bo montowałem w samochodzie. Powiem tak - w domu to nie grało - w samochodzie sub od razu zniknął, ukazał się piękny niski bas z wykopem, sprężysty, mięsisty - gra ok 3 razy głośniej niż poprzednik - musiałem pogłośnić znacznie przód żeby nie dominował bas. Niestety jutro walczę z wygłuszaniem samochodu i elementów plastików - robi wielkie zamieszanie i wszystko mi na zewnątrz dzwoni a tego nie znoszę ;/

Natomiast mam też problem z instalacją, gdy podaje mu max - ok 400W na całą instalacje (przód + sub) to wzmak się na chwilę wyłącza, gaśnie zielona dioda led - napięcie nie spada poniżej 13,4V - sprawdzałem na kondzie i na mierniku. Dziwna sprawa, gdyby się przesterowywał albo coś zwierało - zapalała by się czerwona protect - przepatrzyłem już kable rca, ale nic to nie dało. Myślicie że to może być problem z masą? mam przypiętą do karoserii, w miejscu łączenia świateł do masy karoserii.

Skomentuj

części do zwotki wreszcie doszły
                                  co prawda dopiero połową ale już wszystko zakupione :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

plytka juz zamowiona :)

Skomentuj

JIG + preamp?
                                      czy cos innego?

Skomentuj

a no, jak wszystko bedzie ok to moge chetnym udostepnic, ale na tak prostej plytce raczej nie mozna nic skopac :) cos podobnego do JPI Questera tylko ze plytka lutowana bezposrednio na rca, bananach i przelacznikach mini, powinno sie zmiescic w obudowie np 84x59x30 z-23 razem z bateria

Skomentuj

Dziś doszły części na mój podręczny zestaw do projektowania zwrotek.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X