Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    brencik napisz maila tu z tym pytaniem:
    Pass Laboratories
    PO Box 219
    24449 Foresthill Rd.
    Foresthill, CA 95631 USA

voice: 530.367.3690
    fax: 530.367.2193

General Inquiries: info@passlabs.com
    Customer service: service@passlabs.com
    US & Canada Sales: us_sales@passlabs.com
    International Sales: foreign_sales@passlabs.com
    Widocznie lecą w kuplki z tymi wzmacniaczami

Skomentuj

mam pytanie bo pierwszy raz będę kleił skaj, chodzi mi o to czy dam rade przykleić na kanty tych frontów skaj:

frez był r= 9.5 czy może lepiej pomalować ?

Skomentuj

Spokojnie go naciągniesz bezproblemowo.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
          brencik napisz maila tu z tym pytaniem:
          Z Pass-em można pogadać na diyaudio.com :)
          Nie wiem czemu się brencik uczepiłeś tych 10A podał max. prąd wyjściowy i tyle.
          I źle liczysz :) Zauważ że jak będzie płynął prąd 10A to już nie będzie 25W :)

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
            mam pytanie bo pierwszy raz będę kleił skaj, chodzi mi o to czy dam rade przykleić na kanty tych frontów skaj:

frez był r= 9.5 czy może lepiej pomalować ?
            Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Spokojnie go naciągniesz bezproblemowo.
            Potwierdzam. Miałem w rękach kilka rodzajów skaju (różnią się elastycznością) i do tego zwróć uwagę, że ładnie się naciąga w jednej osi (bodajże na szerokość rolki). Gdyby był problem z naciąganiem podgrzej (suszarka do włosów wystarczy, natomiast ja przecierałem lub przykładałem szmatę zanurzoną w bardzo gorącej wodzie). Polecam próbę na boku i uwaga na przegrzewanie skaju (powietrzem), zacznie się w przegrzanych miejscach błyszczeć a to źle wygląda :)

Skomentuj

Tony niskie, tony wysokie :)

Skomentuj

kupiles to allegro?
                95zl sztuka?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie, nie komplet, sprzedali mi same płytki (zresztą na allegro w kicie są inne elementy). Które to PCB są naprawdę wysokiej jakości.
                  Ale trzeba uważać przy lutowaniu tego LMa -- zostawisz pastę lutowniczą na płyce i będzie się wzbudzał

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                    Ale trzeba uważać przy lutowaniu tego LMa -- zostawisz pastę lutowniczą na płyce i będzie się wzbudzał
                    Bo płytki się myje po skończeniu lutowania:)

Skomentuj

Wiem, już są umyte i pachnące :)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                        Bo płytki się myje po skończeniu lutowania
                        Wiem, już są umyte i pachnące
                        ?:blink:?
                        To są jakieś jajca czy wy tak na serio ? Jak na serio to czym się myje ?

Skomentuj

Mi najlepiej izopropanolem w spray'u.

Skomentuj

denaturat a najlepiej izopropanol, w spray'u może nie ale z butli ;p taniej wychodzi

Skomentuj

nawet nie wiedzialem - az kiedys zakupie

Skomentuj

Mi najlepiej izopropanolem w spray'u.
                                mi również...
                                Używam też tego czasami:
                                http://allegro.pl/f-02-preparat-do-u...445512252.html
                                Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                ??
                                To są jakieś jajca czy wy tak na serio ? Jak na serio to czym się myje ?
                                serio serio:) Po lutowaniu płytkę powinno się umyć żeby nie była wysmarowana, klejąca się, pozostałości cyny które mogą robić zwarcie usuwasz przy okazji, no i lepiej też taka płytka wygląda

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  nawet nie wiedzialem - az kiedys zakupie
                                  No nie wierzez az, taki spec a nie opanował podstaw, cos mi tu krecisz.
                                  http://allegro.pl/listing.php/search...7216&country=1
                                  Czystgo izopropanolu, tym bardziej w sprayu szkoda na kalafonie. Lepiej specjalny preparat, oczywiscie nei denaturat bo zostawia biale slady. Oczywiscie najpier grube złogi pozostalosci topnika nalezy usunąc mechanicznie, ew. bardzo dobzre schodzi acetonem ale to tlyko dla profesjonalistów!

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                                    No nie wierzez az, taki spec a nie opanował podstaw, cos mi tu krecisz.
                                    nigdy nie czyscilem plytek po lutowaniu bo moje plyki nie wygladaly az tak tragicznie i nigdy z nimi nie mialem problemow...
                                    jakbym mial z tym problemy to pewnie bym cos poczytal

co do wygladu to fakt - zawsze mam pelno kalafoni od spodu :P

---------- Post dodany o 15:23 ---------- Poprzedni post o 00:36 ----------

doszly mi dzisiaj zamowione naklejki i jestem pod tak wielkim wrazeniem ze az sie pochwale

Skomentuj

A skąd kolega zamawiał te naklejki ? Przeoczyłem jakieś zamówienie na forum czy z zewnątrz?
                                      Jak wykonane są te naklejki na panel? Wydruk na "śliskim" paierze czy jak ?

Skomentuj

wszystko wyjasnie jak znajde chwile czasu

---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post o 16:37 ----------

jak juz pisalem naklejki rewelacja

naklejki sa wykonane na bialej foli i drukowane czarna farba zywiczna

calosc zamowilem u ARTCOMP na allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=20937659

trwalosc farby jak narazie jest bardzo dobra. wiele razy jezdzilem palcami po niej i filcem podczas naklejania
                                        dopiero jak nozyk mi sie zsunal to zarysowal farbe
                                        po montazu przetre calosc mokra scierka i zobacze czy to wytrzymuje

Skomentuj

Pawel to ile ja tych naklejek chcialem? :p
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X