Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pawel S., czym to malowałeś??? faktycznie taka ładna blaszka a lakier niezaciekawy :( mogłeś się bardziej postarać.....
    PS. gdzie tak tanio zapłaciłeś za wykonanie tej blachy ??

Skomentuj

RpLand, te tył wygląda też nie ciekawie, radiator mógł być wyżej(chyba że planujesz kolce choć mimo to wyżej lepiej by wyglądał)

Skomentuj

Zamieszczone przez SoundStarStudio
        Pawel S., czym to malowałeś??? faktycznie taka ładna blaszka a lakier niezaciekawy mogłeś się bardziej postarać.....
        tak paskudnie wyglada tylko przy fleszu
        normalnie tego kurzu az tak nie widac
        no i jak mocniej wyschnie zawsze mozna spolerowac :P

Zamieszczone przez SoundStarStudio
        PS. gdzie tak tanio zapłaciłeś za wykonanie tej blachy ??
        TEPRO koszalin http://www.tepro.com.pl/

wczoraj tez skonczylem pierscienei do glosnikow

prefabrykat ciety laserem + frezarka w domu (o dziwo frez sie nie stepil) + szczotkowanie

Skomentuj

No to Paweł S. musisz mieć tam "wtyki", że im chciało się robić taką małą blaszkę.... ?

Kurcze też by mi się przydały podobne pierścienie, chciałem już rżnąć frezarką w MDF`ie ale może bym nie musiał .... Ile m/w koszt wykonania takich pierścieni ? (~16cm) i co to to za materiał (Al)?

BTW: no trochę się zakurzyło...,mogłeś dać foto pod lekkim kontem, ale otwory tak precyzyjne że nie trzeba przykręcać widzę. :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
            No to Paweł S. musisz mieć tam "wtyki", że im chciało się robić taką małą blaszkę.... ?
            jestem tam na stazu i moglem to zrobic za free... (wlasnie za piwo )
            ale chcialem zobaczyc ile to kosztuje i zamowilem normalnie.
            spokojnie wykonuja takie male zlecenia

Ile m/w koszt wykonania takich pierścieni ? (~16cm) i co to to za materiał (Al)?
            za 4 takie pierscienie + 4 fronty do wysokotonowek zaplacilem ok 18zl
            material to alu 4mm

BTW: no trochę się zakurzyło...,mogłeś dać foto pod lekkim kontem, ale otwory tak precyzyjne że nie trzeba przykręcać widzę.
            moglem dac pod katem ale chcialem ukryc to ze detale tylko leza na blaszce a nie sa zamontowane
            wiekszosc rzeczy jest na wcisk. pare na srubki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              za 4 takie pierscienie + 4 fronty do wysokotonowek zaplacilem ok 18zl
              Też tak chce... Ty Pawel S., to zawsze masz szczęscie :) Ja nie wiem, jak ja chce coś zrobić (Alu, a nawet głupie docięcie płyt czy nawet znalezienie czegoś w sklepie..) to znalezienie miejsca gdzie mi to wykonają/mają na stanie, to już jest sukces, ale najczęściej wołają takie ceny że szkoda gadać...

Mam wrażenie że w warszawie i w okolicach to naprawdę żal podchodzić do czegoś, jak za pół metra wióra z docięciem (6 formatek) zapłaciłem około 100zł ostatnio...

A może to ja jestem ułom :mrgreen:

Skomentuj

RpLand, naprawde fajnie te monitory wyszly
                no ale cos GDWK zle obrociles :???:
                Dziękuję, jeszcze fornir będzie ciemny, ale najpierw mechaniczne rzeczy muszę skończyć.
                GDWK jest tak obrócony bo lepiej gra, scena jest lepsza :razz: a serio to łatwiej się centrowało panele względem siebie.

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand
                  łatwiej się centrowało panele względem siebie.
                  :/ nie kumam, RpLand mógł byś mi to deczko przybliżyć ?

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                    Też tak chce... Ty Pawel S., to zawsze masz szczęscie Ja nie wiem, jak ja chce coś zrobić (Alu, a nawet głupie docięcie płyt czy nawet znalezienie czegoś w sklepie..) to znalezienie miejsca gdzie mi to wykonają/mają na stanie, to już jest sukces, ale najczęściej wołają takie ceny że szkoda gadać...
                    po wyplacie bede znowu tam zamawial troche rzeczy. wiec jak znajda sie chetni to moge wam cos powycinac

Zamieszczone przez melisław
                    Mam wrażenie że w warszawie i w okolicach to naprawdę żal podchodzić do czegoś, jak za pół metra wióra z docięciem (6 formatek) zapłaciłem około 100zł ostatnio...
                    mi ostatnio pod dom przywioz ok 2-3m2 za 40zl :shock:

Zamieszczone przez RpLand
                    Dziękuję, jeszcze fornir będzie ciemny
                    a mi sie jasny podoba

Skomentuj

a mi sie jasny podoba
                      zdecydowanie, ja również widzę je w jasnym...

po wyplacie bede znowu tam zamawial troche rzeczy. wiec jak znajda sie chetni to moge wam cos powycinac
                      To ja już się pytam kiedy ta wypłata będzie :wink: - tzn. jestem chętny...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                        RpLand, te tył wygląda też nie ciekawie, radiator mógł być wyżej(chyba że planujesz kolce choć mimo to wyżej lepiej by wyglądał)
                        Na dole jest komora na wzmacniacz i zasilanie, więc radiator musi być tam. Komora z tyłu na wzmacniacz wymagałaby więcej powietrza i cała skrzynka musiałby być większa a chciałem jak najmniejsze skrzynki.
                        Całość będzie stała oczywiście wyżej, więc i radiator również. Możliwe, że będą to kolce.

:/ nie kumam, RpLand mógł byś mi to deczko przybliżyć ?
                        Poniższy szkic powinien wszystko wyjaśnić. Przy takiej metodzie przeróbki kwadratowego GDWK na okrągły było to stosunkowo proste i nie musiałem robić tego na oko.

a mi sie jasny podoba
                        zdecydowanie, ja również widzę je w jasnym...
                        Taki ładny jasny ten fornir (sosna) pozostanie jedynie zaraz po szlifowaniu, każdy lakier go przyciemni i nie będzie już taki ładny to raz, a dwa ciemny mi się podoba :). Na dole odcienie jakie na dzień dzisiejszy biorę pod uwagę.

Skomentuj

To ja już się pytam kiedy ta wypłata będzie - tzn. jestem chętny...
                          teoretycznie 10.08
                          jak bede cos zamawial to zaloze temat

Skomentuj

Pawel S., myślisz że chcieliby się bawić w przesyłki? Bo będę potrzebował trochę żelastwa, ale wolałbym wcześniej. Musi być autocad czy rys. techniczny im wystarczy?

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                              Pawel S., myślisz że chcieliby się bawić w przesyłki?
                              watpie
                              ale do konca wrzesnia jestem tam na stazu

Zamieszczone przez kombo
                              Musi być autocad czy rys. techniczny im wystarczy?
                              DXF

[ Dodano: 2010-07-18, 17:40 ]
                              kombo, w zasadzie to widywalem tam dziennie kilku kurierow. zawsze mozesz mailem zapytac czy tego sie nie podejma
                              jak nie to ja moge wyslac poczta

Skomentuj

Ok, dzięki, zorientuje się.
                                PS. tylko muszę znaleźć kogoś kto mi to przerysuje do AC czy innego solidworksa... Miałem się zabrać porządnie za AC ale miałem grafikę inżynierską z takim "pedalano" :mrgreen: i troszkę się zniechęciłem do tego programu :roll:

Skomentuj

Panowie z góry przepraszam, że w tym temacie, ale nie będę zakładał nowego

2 pytanka.

1. Które CD lepsze:

Technics SL-PG500A, czy SONY CDP-397 ???

2. Co sądzicie o Tunerze radiowym DENON TU-280?

Z góry dzięki :)

Skomentuj

SONY CDP-397
                                    CXD2560M-CXD2561BM-C-Pulse
                                    KSS-240A

TECHNICS SL-PG500A
                                    MN6474
                                    CDM-4/19

Obydwa mają jakieś kijowe te przetworniki, ale sony ma tańszy-dostępny laser

Skomentuj

Ciężkie jest życie bez frezarki.... :???:
                                      Dobrze że jakieś tam jeszcze z. manualne są

Skomentuj

ir0nhide, szacun, wyszło lepiej niż frezarką. przydałoby się jakąkolwiek kupić ale zawsze szkoda na jedno użycie.
                                        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                          ir0nhide, szacun, wyszło lepiej niż frezarką. przydałoby się jakąkolwiek kupić ale zawsze szkoda na jedno użycie.
                                          Najczęściej na jednym się nie kończy :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X