Pawel S., czym to malowałeś??? faktycznie taka ładna blaszka a lakier niezaciekawy :( mogłeś się bardziej postarać.....
PS. gdzie tak tanio zapłaciłeś za wykonanie tej blachy ??
No to Paweł S. musisz mieć tam "wtyki", że im chciało się robić taką małą blaszkę.... ?
Kurcze też by mi się przydały podobne pierścienie, chciałem już rżnąć frezarką w MDF`ie ale może bym nie musiał .... Ile m/w koszt wykonania takich pierścieni ? (~16cm) i co to to za materiał (Al)?
BTW: no trochę się zakurzyło...,mogłeś dać foto pod lekkim kontem, ale otwory tak precyzyjne że nie trzeba przykręcać widzę. :razz:
No to Paweł S. musisz mieć tam "wtyki", że im chciało się robić taką małą blaszkę.... ?
jestem tam na stazu i moglem to zrobic za free... (wlasnie za piwo )
ale chcialem zobaczyc ile to kosztuje i zamowilem normalnie.
spokojnie wykonuja takie male zlecenia
Zamieszczone przez ir0nhide
Ile m/w koszt wykonania takich pierścieni ? (~16cm) i co to to za materiał (Al)?
za 4 takie pierscienie + 4 fronty do wysokotonowek zaplacilem ok 18zl
material to alu 4mm
BTW: no trochę się zakurzyło...,mogłeś dać foto pod lekkim kontem, ale otwory tak precyzyjne że nie trzeba przykręcać widzę.
moglem dac pod katem ale chcialem ukryc to ze detale tylko leza na blaszce a nie sa zamontowane
wiekszosc rzeczy jest na wcisk. pare na srubki
za 4 takie pierscienie + 4 fronty do wysokotonowek zaplacilem ok 18zl
Też tak chce... Ty Pawel S., to zawsze masz szczęscie :) Ja nie wiem, jak ja chce coś zrobić (Alu, a nawet głupie docięcie płyt czy nawet znalezienie czegoś w sklepie..) to znalezienie miejsca gdzie mi to wykonają/mają na stanie, to już jest sukces, ale najczęściej wołają takie ceny że szkoda gadać...
Mam wrażenie że w warszawie i w okolicach to naprawdę żal podchodzić do czegoś, jak za pół metra wióra z docięciem (6 formatek) zapłaciłem około 100zł ostatnio...
RpLand, naprawde fajnie te monitory wyszly
no ale cos GDWK zle obrociles :???:
Dziękuję, jeszcze fornir będzie ciemny, ale najpierw mechaniczne rzeczy muszę skończyć.
GDWK jest tak obrócony bo lepiej gra, scena jest lepsza :razz: a serio to łatwiej się centrowało panele względem siebie.
Też tak chce... Ty Pawel S., to zawsze masz szczęscie Ja nie wiem, jak ja chce coś zrobić (Alu, a nawet głupie docięcie płyt czy nawet znalezienie czegoś w sklepie..) to znalezienie miejsca gdzie mi to wykonają/mają na stanie, to już jest sukces, ale najczęściej wołają takie ceny że szkoda gadać...
po wyplacie bede znowu tam zamawial troche rzeczy. wiec jak znajda sie chetni to moge wam cos powycinac
Zamieszczone przez melisław
Mam wrażenie że w warszawie i w okolicach to naprawdę żal podchodzić do czegoś, jak za pół metra wióra z docięciem (6 formatek) zapłaciłem około 100zł ostatnio...
mi ostatnio pod dom przywioz ok 2-3m2 za 40zl :shock:
RpLand, te tył wygląda też nie ciekawie, radiator mógł być wyżej(chyba że planujesz kolce choć mimo to wyżej lepiej by wyglądał)
Na dole jest komora na wzmacniacz i zasilanie, więc radiator musi być tam. Komora z tyłu na wzmacniacz wymagałaby więcej powietrza i cała skrzynka musiałby być większa a chciałem jak najmniejsze skrzynki.
Całość będzie stała oczywiście wyżej, więc i radiator również. Możliwe, że będą to kolce.
:/ nie kumam, RpLand mógł byś mi to deczko przybliżyć ?
Poniższy szkic powinien wszystko wyjaśnić. Przy takiej metodzie przeróbki kwadratowego GDWK na okrągły było to stosunkowo proste i nie musiałem robić tego na oko.
Zamieszczone przez Pawel S.
a mi sie jasny podoba
zdecydowanie, ja również widzę je w jasnym...
Taki ładny jasny ten fornir (sosna) pozostanie jedynie zaraz po szlifowaniu, każdy lakier go przyciemni i nie będzie już taki ładny to raz, a dwa ciemny mi się podoba :). Na dole odcienie jakie na dzień dzisiejszy biorę pod uwagę.
Pawel S., myślisz że chcieliby się bawić w przesyłki? Bo będę potrzebował trochę żelastwa, ale wolałbym wcześniej. Musi być autocad czy rys. techniczny im wystarczy?
Pawel S., myślisz że chcieliby się bawić w przesyłki?
watpie
ale do konca wrzesnia jestem tam na stazu
Zamieszczone przez kombo
Musi być autocad czy rys. techniczny im wystarczy?
DXF
[ Dodano: 2010-07-18, 17:40 ] kombo, w zasadzie to widywalem tam dziennie kilku kurierow. zawsze mozesz mailem zapytac czy tego sie nie podejma
jak nie to ja moge wyslac poczta
Ok, dzięki, zorientuje się.
PS. tylko muszę znaleźć kogoś kto mi to przerysuje do AC czy innego solidworksa... Miałem się zabrać porządnie za AC ale miałem grafikę inżynierską z takim "pedalano" :mrgreen: i troszkę się zniechęciłem do tego programu :roll:
Skomentuj