Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Doszły częsci, chciaż chyba byłem nieprzytomny je zamawiając bo np kondensatory zamiast w obudowie B zamówiłem w C i z trudem je przylutowałem, przez co koślawo wyszło hehe . Podonie mostek USB zamówiłem nie w tej obudowie co chciałem grr.
I jeszcze regulator głośności na PGA z selsktorem
Widać mała poprawkę kabelkami bo był błąd w projekcie, jak to w prototypach :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hubertoos0222Awx wiem jak gra ale chciałbm posłuchać tego seasa co do cokołów jeżeli wymiarami nie będą odbiegały zbytnio od poprzednich kolumn to powinno być ok
http://www.allegro.pl/item1066757308...616_super.html
byłem już chyba w 10 sklepach i nic, ostatecznie kupie chyba te z allegro chociaż cena zabija, nie ma może ktoś takich na stanie lub gdzieś na mieście u siebie może dostać? potrzebuję niecałe 20szt m4 i tyle samo m5
Skomentuj
-
csbiczek, zapytaj tego sprzedawce, niedawno u nich ogladalem takie wkrety
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=415355
Skomentuj
-
Witam
Chciałem zapytać czy można zamontować głośnik niskotonowy odwrotnie tzn. membraną do środka a całym koszem na zewnątrz. Czy ma to znaczenie ponieważ mam fajny pomysł na konstrukcje tego typu.
Nie chodzi mi tu o głośniki freeair (czy jak to się pisze) które nie potrzebują obudowy tylko chciałem zrobić dość płaską skrzynkę a głośnik zamontować odwrotnie tak aby wyeksponować jego magnes itp, obudowa oczywiście z policzonym, odpowiednim litrażem :mrgreen:
Pozdro
Skomentuj
-
Front membrany gra w przeciwfazie to jej "rufy" stąd podpowiedź Mariana. Jeśli to głośnik w subie to to samo osiągniesz przełącznikiem fazy we wzmacniaczu (o ile wzmak jest w taki przełącznik wyposażony). Ale zakładając, że chcesz zrobić suba do samochodu to polaryzacja podłączenia raczej nie ma większego znaczenia bo w samochodzie faza gry głośników i tak może się rozjeżdżać.
Najlepiej podłączyć raz tak, raz wspak i wybrać co bardziej odpowiada
Skomentuj
-
nie pokazywalem nic od miesiaca ale to nie znaczy ze nic nie robilem :P
jak widac siostrzeniec u mnie sie nie nudzi(to nie jest pozowane zdjecie - naprawde pracowal)
nic speclanego (alphard SW803Z) w skrzynce ktora juz wiele razy pokazywalem (pod MDS08) wiec nie ma sensu sie rozpisywac
slupki pod seasa w escorcie mk7
w tygodniu bede montowal woofery
wczoraj dostalem plyty na zabudowe maluszka, suba na GDN 30 AA i na monitorki (GDN 14 SCX + PJ
wieczorem dam zdjecia gotowych elementow
Skomentuj
Skomentuj