Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ten staw tez robiony przez ciebie?? :) naped to pewnie dlugo robiony symasym ktorego koncepcje obudowy przedstawiales na forum?? czy sie myle??

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
      A co to za przetworniki tam siedza?
      cofnij sie o 1-2 strony w tym temacie

Zamieszczone przez kaman777
      ten staw tez robiony przez ciebie??
      to u kolegi. jakbym mial tyle mijesca to juz dawno bym pokonczyl moje zalegle konstrukcje :P

Zamieszczone przez kaman777
      naped to pewnie dlugo robiony symasym ktorego koncepcje obudowy przedstawiales na forum?? czy sie myle??
      nie. moj symek bedzie caly alu - i duzo lepiej przemyslany pod wzgledem mechanicznym :P
      to sa kolegi 2 uniampy

Skomentuj

Pawel S., ty robiłeś pomiary na dworze? To chyba musi być totalne odludzie?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a niby czemu?
          to tyly domu kolegi w jamnie (od poczatku roku dzielnica koszalina)
          miejsca wystarczajaco duzo. napewno lepiej tam niz bawic sie z tlumieniem garazu :P

Skomentuj

Witam, od sąsiada dostałem taki sprzęt za kilka dni biorę się za wymianę mębran

Skomentuj

alton badz mildton tylko ktory ??:)

Skomentuj

może ojciec ma jeszcze oryginalne wysokotonówki od mildtonów w super stanie, dzisiaj albo jutro sprawdzę, chociaż grają mdło.
                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

kaman777, Właśnie w tym problem że nie wiem co to, sąsiad mówił że to chyba Alton ale też nie jest na 100% pewny, a do tego kompletna jest tylko jedna kolumna do drugiej mam tylko budę, może znajdę na allegro jakieś głośniki.

Skomentuj

po modelu glosnikow dojdziesz co to za kolumna spisz sobie wszystkie i porownaj a do tych bud masz zwrotnie zarowno do jednej jak i drugiej?? zawsze mozesz sobie kupic glosniki do regeneracji na allegro albo juz po regeneracji w zaleznosci od ceny i mialbys wtedy stereo bo tak jak wlozysz do drugiej co kolwiek to dziwnie to bedzie gralo jedna kolumna ianczej druga inaczej:)

Skomentuj

A na wysokotonówce nie odczytasz oznaczenia? Bo to główna różnica miedzy nimi.
                      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

ja bym na altona stawial bo mildtony mialy troche inne wysokotownoki,po regeneracji glosnikow przewody do wymiany terminal do wymiany i odetnij te potencjometry one nic nie daja a wiecej psuja:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawell_17
                          Witam, od sąsiada dostałem taki sprzęt za kilka dni biorę się za wymianę mębran

Wysoko tonowy do GDWK 9/40 lub 9/80. Dla mnie to któreś MILDTONY i ten GDWK został kiedyś wrzucony "na przypał". Na pewno nie NEWMILDTON i nie ALTON.

Skomentuj

Zwrotnice mam, założenie na początku było takie wymiana membran, kabli i jeszcze kilka rzeczy ale...
                            nie wiem czy każdy głośnik nie jest z innej budy :/ na zwrotnicy każdy kabel jest inny, wysokotonówka nawet podpięta nie była. Jedynie chyba średniotonówka jest oryginał i nie wiem teraz do jakich kolumn membranki mam kupić

Jeżeli zbędny spam się robi, to prosze powiedzieć założe oddzielny temat :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez c00xer
                              Na pewno nie NEWMILDTON i nie ALTON.
                              własnie jezeli średniotonowy: to GDM 16/80 a taki jest wg zdjecia a wysokotonowy: to GDWK 9/80 to jest to newmildton 120 front kolumny tez przypomina juz serie new mildtona. sredniotonowy i wysokotonowy wygladaja na orginalne,niskotonowy to niestety jakis zamiennik napewno to nie jest glosnik ze stajni tonsila

Skomentuj

membrana od 30/60 reszta 30/80.( może głośnik na zamówienie coś w stylu westra?)

[ Dodano: 2010-08-12, 12:59 ]
                                mam małe pytanie, wie ktoś może jakiej bejcy badz lakieru uzyc by uzyskac taki odcień na klonie?

Skomentuj

wojtek528, ty nie powazny jestes?
                                  dajesz jakas moniaturke na ktorej nic nie widac i pytasz o porade? :shock:

daj jakies normalne zdjecie na ktorym cokolwiek widac

Skomentuj

W opisie pisze jasny klon, ale surowy ma bardziej zimny odcień niż ten (seria palladio)

Skomentuj

ja tutaj nie widze nic nadzwyczajnego
                                      poprostu uzywasz lakieru bezbarwnego z filtrem UV i tyle :P

Skomentuj

przed nalozeniem lakieru naluz http://www.domalux.pl/produkt.xml?id=12332 zeby ci fornir nie z ciemnial

Skomentuj

Dzięki wielkie o to mi chodziło :mrgreen: ,mam fornir podklejony klejem na ciepło(takim jak się pokrywa obrzeza do blatów)myślicie ze się nie pogryza ze zwyczajnym lakierem nitro czy lepiej użyć domalux classic i przed nim użyć podkładu który poleca pajol112 aby nie ściemniał.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X