Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cudny90 trochę mogę pomóc, zależy jakie to duże jest i czy napewno bezbłędne, ale możesz podesłać na majla to chociaż rzucę okiem.

Skomentuj

Podstawki pod kolumny juz sa, fornir tez - jeszcze tylko front odpowiednio odpicowac

http://temp.tomekk.org/kamyczek.jpg

Skomentuj

Wygląda nieźle, tylko te siateksy w maskownicach rażą
        Jakie to głośniczki 12" czy 10"?

Skomentuj

Ja właśnie składam do kupy obudowę finalną do Usherów,wytłumienie trzeba teraz dobrze ulokować bo potem nie będzie odwrotu... taki minus linii transmisyjnej :) Kolejny minus,po przyklejeniu forniru trzeba wyfrezować otwory pod głośniki,nie da się tego zrobić od tak sobie nie brudząc trocinami wytłumienia które już jest w środku. Dlatego trzeba było coś wymyślić:

Wyciąłem większy otwór w miejscu gdzie będą głośniki zakrywając go od środka gąbką,za nią jest kanał,gąbka zabezpiecza teraz wytłumienie przez zabrudzeniem. Na to idą dwie warstwy płyty o grubości 12mm,razem 24mm front,z każdej strony (prócz dołu) węższy o 24mm,co nam daje skosy 45*.

Przypomnę:

tom3kk,ile dałeś za ten granit?

Skomentuj

90zl, kawalki 26x29,5x3cm, waga jednego to chyba z 5Kg

Last edited by tomekk_; 28.09.2011, 17:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              rozumiem, ze beda staly blisko sciany
              dlatego br z przodu?

Mi sie nie podoba br z przodu poza tym bardzo ladne
              Mam trochę za mały pokój (18 m2), żeby pozwolić sobie na postawienie monitorków dalej od ściany.

Kolumny nie są jeszcze polakierowane więc fornir jest bardzo jasny i kolor nie jest równomierny. Po lakierowaniu bambusik lekko ściemnieje. Poza tym zastanawiam się nad wstawkami w kolorze czarnym po bokach kolumn, całość nie powinna wtedy wyglądać już tak bambusowo-monotonnie

Skomentuj

koleego, 18 metrow to mało? :) ja mam niespełna 21 metrów a mam cale kino domowe z subem, i jeszcze jedna sciane wolna na projektor.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_membran Zobacz posta
                  koleego, 18 metrow to mało? :) ja mam niespełna 21 metrów a mam cale kino domowe z subem, i jeszcze jedna sciane wolna na projektor.. :)
                  no dobra już dobra, to powiem tak - nie mam tej powierzchni na wyłączność

P.S. Właśnie przytargałem do domu 4 kawałki mdfu - jednak chyba całe boczne ścianki będą w czarnym lakierze

Skomentuj

Usherów ciąg dalszy...
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

O fuck jakie wielkie monitory! Tragicznie to na mój gust wygląda. Ale jak ci się podoba to cóż. TO wygląda tak jakbyś na siłę chciał zrobić z podłogówki 20 kilku litrowej monitor podstawkowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                        Tragicznie to na mój gust wygląda
                        Potwierdzam... Do tego jeszcze ten br jak z odpustu, btw nie za mały?

Skomentuj

Trudno sie nie zgodzic z poprzednikami :| Kolumny maja dziwne proporcje, kanal bas refleks malenki, brzydki, przypomina to bardziej budke na ptaszki. Caly komplet psuja jeszcze te tragiczne rurki-podstawki, ktore jeszcze bardziej podkreslaja niezbyt trafione proporcje kolumn. Gdyby podstawki byly bardziej masywne, to pewnie troche by sie to zgubilo. Szkoda, bo kupe roboty wlozone, a efekt pozostawia duzo do zyczenia. Ponoc one maja byc dla kogos w prezencie? Ja bym ich nie chcial :(

Skomentuj

oj wielkie panie...
                            sorki ale mi się nie podobają :/
                            ale jeśli to tobie tak to najważniejsze :)

a oto efekt dzisiejszej zabawy:

zwrotki zaprojektowane po pomiarach i osłuchach oczywiście :)
                            4 bo pod ewentualny bi-amping
                            z tym ss nie mogłem sie powstrzymać
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

pochwal się jeszcze że to do CA

Skomentuj

widze, ze na strefie sie bywa...
                                to chyba widac po terminalach
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

skromne oklejenie okleiną (budżetowa konstrukcja)

Skomentuj

Na razie dystanse, wygłuszenie niebawem. Woofer GMs 950, tweeter również gms ale do wymiany.
                                    Tweeter w podszybiu - w słupki nie będę ingerował.

low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
                                      Tweeter w podszybiu - w słupki nie będę ingerował.
                                      Możesz wstawić też dystans i na nich umocować tweeter, tak aby nie był jak na zdjęciu w środku.

Skomentuj

dolphin, wyżej tweetera nie da się osadzić. Na zdjęciu tak tylko to wygląda.
                                        low-END

Skomentuj

Dlaczego nie da? Zawsze możesz go na maskownicę przykręcić i zyskasz więcej niż chowając go..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X