cudny90 trochę mogę pomóc, zależy jakie to duże jest i czy napewno bezbłędne, ale możesz podesłać na majla to chociaż rzucę okiem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Podstawki pod kolumny juz sa, fornir tez - jeszcze tylko front odpowiednio odpicowac
http://temp.tomekk.org/kamyczek.jpg
Skomentuj
-
Ja właśnie składam do kupy obudowę finalną do Usherów,wytłumienie trzeba teraz dobrze ulokować bo potem nie będzie odwrotu... taki minus linii transmisyjnej :) Kolejny minus,po przyklejeniu forniru trzeba wyfrezować otwory pod głośniki,nie da się tego zrobić od tak sobie nie brudząc trocinami wytłumienia które już jest w środku. Dlatego trzeba było coś wymyślić:
Wyciąłem większy otwór w miejscu gdzie będą głośniki zakrywając go od środka gąbką,za nią jest kanał,gąbka zabezpiecza teraz wytłumienie przez zabrudzeniem. Na to idą dwie warstwy płyty o grubości 12mm,razem 24mm front,z każdej strony (prócz dołu) węższy o 24mm,co nam daje skosy 45*.
Przypomnę:
tom3kk,ile dałeś za ten granit?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postarozumiem, ze beda staly blisko sciany
dlatego br z przodu?
Mi sie nie podoba br z przodu poza tym bardzo ladne
Kolumny nie są jeszcze polakierowane więc fornir jest bardzo jasny i kolor nie jest równomierny. Po lakierowaniu bambusik lekko ściemnieje. Poza tym zastanawiam się nad wstawkami w kolorze czarnym po bokach kolumn, całość nie powinna wtedy wyglądać już tak bambusowo-monotonnie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pan_membran Zobacz postakoleego, 18 metrow to mało? :) ja mam niespełna 21 metrów a mam cale kino domowe z subem, i jeszcze jedna sciane wolna na projektor.. :)
P.S. Właśnie przytargałem do domu 4 kawałki mdfu - jednak chyba całe boczne ścianki będą w czarnym lakierze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaTragicznie to na mój gust wygląda
Skomentuj
-
Trudno sie nie zgodzic z poprzednikami :| Kolumny maja dziwne proporcje, kanal bas refleks malenki, brzydki, przypomina to bardziej budke na ptaszki. Caly komplet psuja jeszcze te tragiczne rurki-podstawki, ktore jeszcze bardziej podkreslaja niezbyt trafione proporcje kolumn. Gdyby podstawki byly bardziej masywne, to pewnie troche by sie to zgubilo. Szkoda, bo kupe roboty wlozone, a efekt pozostawia duzo do zyczenia. Ponoc one maja byc dla kogos w prezencie? Ja bym ich nie chcial :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaTweeter w podszybiu - w słupki nie będę ingerował.
Skomentuj
Skomentuj