Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

woskowane czy surowe?
    bo szkoda zeby ukodzic taka obudowe

Skomentuj

Narazie nic nie robione na obudowie, ostatnie lakierowanie wałkiem jak się przyjrzeć ma wiele wad(moje usherki) i w sumie bez speca do lakierowania nie podejdę, sam w sumie nie wiem co z tym zrobić, żeby dobrze wyglądało a było zabezpieczone.

http://imageshack.us/f/33/dsc05879y.jpg/
      http://imageshack.us/photo/my-images/7/dsc05883bl.jpg/

No i dałem rozdziałkę 640x480 i nadal nie wskoczyło :-/

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
      Last edited by lklukasz; 20.09.2011, 21:55.

Skomentuj

poprawiłem...

Bardzo ładnie ci wyszły
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

widze terminale ktore lubie
          ja bym dal kable z boku lub od gory bo podlaczanie w takim miejscu jest bolesne :???:
          no chyba ze zaokraglisz rogi radiatora

a co do lakierowania to poszukaj kogos z kompresorem

Skomentuj

W zwiazku z tym że jesienne wieczory nadeszły i coś trzeba robić jak pozostali domownicy spoglądają na M jak miłość... zmajstrowałem takie cuś..

Sprzęt składa się z przedwzmacniacza mikrofonowego z Kitu avt 2392 (wiem poszedłem na łatwizne ale miałem na półce), końcówki mocy na TDA8510 i dodatkowego obwodu do pomiaru impedacji do Arty. Wydaje się być wszystko do pomiarów nie potrzeba wzmacniacza mocy, zasilanie oczywiście zasilacz lub akumulator.

Jutro próba generalna z Behringerem 202 który przyszedł w piątek :-)
            Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
              Jutro próba generalna z Behringerem 202 który przyszedł w piątek :-)
              a do mnie jedzie 222

Skomentuj

Marios Brawo za te kable Oczy mnie bolą, kiedy widzę bałagan w co niektórych obudowach...

Skomentuj

Piecyk skończony. Porównanie do wcześniejszej konstrukcji :p (nowy to ten na górze)

Skomentuj

klejone na rakol + żelazko
                    podfrezowanie wyszło mi o 1.5mm na średnicy za duże ;<

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                      podfrezowanie wyszło mi o 1.5mm na średnicy za duże ;<
                      I co zrobić koledzy w takiej sytuacji? Znacie jakieś metody oprócz nowego frontu?

Skomentuj

1,5mm na srednicy wiecej?
                        zamaluj frez na czaro i wkrec glosnik rowno - nic wiecej
                        a na przyszlosc 3x zmierz na odpadzie zanim wyfrezujesz w gotowej obudowie

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                          I co zrobić koledzy w takiej sytuacji? Znacie jakieś metody oprócz nowego frontu?
                          Skajowanie frontu :)

Skomentuj

Proponuje obkleic paskiem forniru dookola , fornir ma pewnie 0,6-0,8 to na srednicy zgubisz jakies 1,2-1,6 , kiedys u siebie zrobilem tak samo i trzeba sie dobrze przyjrzec zeby zauwazyc .

Skomentuj

Ja bym właśnie tak zrobił. Druga sprawa, że przy 8" głośniku podfrezowanie 0,5-1mm więcej zgubi się po przykręceniu głośnika.

---------- Post dodany o 10:34 ---------- Poprzedni post o 10:21 ----------

Zamieszczone przez La'Mefenzo Zobacz posta
                              Piecyk skończony. Porównanie do wcześniejszej konstrukcji (nowy to ten na górze)
                              Możesz coś więcej napisać o jego wykonaniu?

Skomentuj

Zamieszczone przez lukanio981 Zobacz posta
                                Proponuje obkleic paskiem forniru dookola , fornir ma pewnie 0,6-0,8 to na srednicy zgubisz jakies 1,2-1,6 , kiedys u siebie zrobilem tak samo i trzeba sie dobrze przyjrzec zeby zauwazyc .
                                Oprócz rozwiązania powyżej po lakierowaniu szpara się zmniejszy jeśli nałożymy odpowiednio grubo lakieru. Na tak dużą szparę jak 1,5mm fornir i lakier to najlepsze wyjście.

Scythe - co będzie siedziało w tym subie?

Skomentuj

Takie tam - w trakcie budowy
                                  MX140 STXa

Skomentuj

rozumiem, ze beda staly blisko sciany
                                    dlatego br z przodu?

Mi sie nie podoba br z przodu poza tym bardzo ladne
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Fajny ten jasny fornir, dodaje nieco życia kolumnie, bo ciemne (mimo iż też często ładne) zwykle są jakieś takie mulaste.

Skomentuj

przerabianie smiecia na cos normalnego trwa 2x dluzej niz budowa od zera :???:
                                        ale teraz powinno sie sprzedac
                                        (jakby ktos chcial to 300zl za caosc :p )

Skomentuj

Witam, mam prośbę :) Pomoże mi ktoś zaprojektować płytkę w EAGLE? Mam schemat w EAGLE i mam większość płytki zrobionej, ale no, nie daje rady :(

Płytka nie jest duża, nie ma wiele elementów, jest to układ zegarka z pomiarem temperatury na procku Atmega8.

Wymiary to ok. 8 x 5cm, coś w ten deseń.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X