Tomek___, byłoby fajniej jakbyś zdjęcia poobracał :razz:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Tomek___małe fornirowanko :mrgreen:...<fotki>
PS Ochhhh, jak mi się ten "USA Orzeszek" podoba ... :roll:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhidewidzę też coś nie poprawnie zrobionego albo raczej nie stylistycznie (według mojego uznania) fornir na górę przyklejany usłojeniem względem frontu a nie "litowo" z bokami
Tomek___, na orzech dobrze jest połozyć lakier z filtrem, bo może z czasem zżółknąć.
Skomentuj
-
Który masz na myśli? Bo z Adlerem jest tak że jest dostępny tylko dla firm, centrala jest koło Krakowa. Adlery którymi lakieruje wymagaja utwardzacza 1kg utwardzacza kosztuje od ok. 60pln do 90pln. Lakiery można kupic tylko w wiekszych ilościach 4-5-10-20kg ceny za najmniejsze opakowanie to od ok. 140 do 200. Czasem wymagane są podkłady, ale to juz historia na inny temat;-) Zaznaczam że podałem ceny tylko na podstawie tego co kupuje, bo oferta jest sporo wieksza.
Duluxa kupisz w kazdym(prawie)sklepie z farbami, lakierami. Minusem lakierów parkietowych jest długi czas schnięcia, problem przy szlifowaniu między warstwami i czasem niemozność polerowania. Profesjonalne lakiery do mebli tych wad nie posiadają.
Skomentuj
-
Lakier Bona Mega i podkład Bona Prima czy Prime - po godzinie można wejść i się nie lepi, po latach nie żółknie jak tanie lakiery, a cena ok. 70zł/litr lakieru i 40zł/litr podkładu, mają jeszcze tańszą linię i droższą Traffic ale nie pamiętam cen bo mi parkieciarz polecał właśnie Mega. Niestety tanie lakiery bazujące jeszcze na starych chemolaku i śmierdzące niemiłosiernie dawno powinny zostać wycofane z rynku.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Obudowa dla GDN 30-500-4 AP ofornirowana i wyszlifowana, już pierwsza polakierowana ścianka schnie, dziś jeszcze drugą polakieruję.
Panel pomalowany pędzlem, ale to tylko jako podkład, pomaluję go porządnie jak zdobędę jakiś wałek, bo dla takiego przydupniczka nie warto mi wytaszczać kompresora, a potem myć pistoletu :/
BR będzie tez pomalowany na czarno w środku, chcę też dać jakieś wykończenie dla BR z 6mm HDFu, tylko nie mam jeszcze pomysłu jak by miał wyglądać.
Na głośnik przyjdzie pierścień, ze sklejki 4mm + HDF 3mm, również w kolorze czarnym.
To jest trafo ze słynnego "panela z allegro", w chwili czasu skombinuję drut nawojowy 0,9mm i spróbuje reanimacji
Skomentuj
-
Ja też coś pokaże, nie tylko CA u mnie się robi, pewnego dnia moja sis spaliła suba z zestawu sub sat 1.1, no więc naprawa? chyba nie, szkoda zachodu jak ma znów spalić pierdziawki, wiec może coś czego nie spali tak szybko, głośniki oryginalne i cała zabawa to koszt niezły a za niecałe 200zl bedzie miala nowe suby:
Wszystko ma być jak najtaniej, a przy okazji nie mam za duzo sprzętu, frezarke szlag trafił to raz, została wyżynarka pożyczona jeszcze, wiec trudno, płyty są z jakiś starych mebli i starszych projektów, które uległy destrukcjiNiestety są o różnych grubościach. Ale jakoś daje sobie rade :) Głośniki jakie użyje to GDN-22-200-4-SC, pracować bedzie w około 30L strojony do 39-41Hz. Zwrotnice beda z podziałem odcinającym na 140Hz z zestawu subsat. Wydaje mi się ze dla mojej sis starczy jeżeli chodzi o głośność.
Skomentuj
-
Wczoraj padła mi cała koncepcja. Jak już wiadomo,miałem problem z niskim basem z moich linii w pokoju (gdy była włączona jedna to niski bas był a gdy włączyłem drugą to znikał). Od razu mówię że kolumny nie były podłączone w przeciwfazie,a jak je tak podłączyłem to owszem,najniższy bas był,i to ogromny,ale w miejscu odsłuchowym były kłopoty z fazą i nie było w ogóle basu.
No i wczoraj wieczorem po namowie Plotera polatałem sobie z tymi liniami po pokoju,trwało to chyba z godzinę (bo trochę ważą). Okazało się że linia musi się znajdować na środku pokoju żeby było ją tam słychać. No i teraz tak sobie pomyślałem że zrobię tylko jednego suba w TL i ustawię go na środku pokoju (tzn. na środku ściany,pomiędzy kolumnami).
I teraz mam dylemat,jakie zrobić obudowy do tych Usherów,czy zwykłe BR czy TL.
Skomentuj
Skomentuj