Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No i te elektrolity na drutach wyciagniete...

Skomentuj

Ale pokraka :neutral: ..
      Nie rozumiem jak mozna majac dostep do kątownikow aluminiowych itd zrobic cos... takiego...
      Do tego potencjometr przy samym transformatorze i kondensatory na takich długich połączeniach. Wygląda na to że sygnał połączyłeś kablem głośnikowym (byc moze podobnie jak potencjometr poprowadzilesodpowiednio dlugie kable przy trafie) ??
      Radiator na zewnatrz obudowy to cos o co mozna sie poparzyc ale jesli nie miesci sie w obudowie tutaj mozna isc na kompromis.... z tym ze w tej sytuacji w obudowie jest mnostwo miejsca a radiator wstawiony w ten sposo lamie wszystkie prawa estetyki i ergonomii
      nie mam aż takiego dostępu do profili aluminiowych..ale wezmę to pod uwagę :). Kondensatory są na tak połączeniach z racji ich gabarytów - do tej pory nie ma jakichś efektów ubocznych stosowania takiego rozwiązania. Kable są głośnikowe ale jak napisałem wyżej chcę z tym zrobić porządek. Trafo w żaden sposób nie wpływa na wzmacniacz/potencjometr - wzmacniacz nie brumi, gra pięknie. A radiator na zewnątrz - kwestia gustu.

Skomentuj

"Wszystko jest źle rozplanowane, ale i tak odbije dobre argumenty jakimikolwiek żeby nie było że coś zrobiłem źle" :P

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
          "Wszystko jest źle rozplanowane, ale i tak odbije dobre argumenty jakimikolwiek żeby nie było że coś zrobiłem źle" :P
          Transformator przesunę pod lewą ściankę na kątownikach aluminiowych a radiator położę żeberkami do góry - tranzystory puszczę na krótkich przewodach. Tylko czy te przewody nie wpłyną jakoś na ich pracę?

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6
            radiator położę żeberkami do góry
            Zamieszczone przez Amper6
            tranzystory puszczę na krótkich przewodach.
            Widze ze chcesz spieprzyć kolejne rzeczy...

Skomentuj

hyhy

Skomentuj

Dlaczego górnej ścianki nie wpuściłeś między ścianki? Najprawdopodobniej po fornirze czy lakierze będziesz widział krawędź przebijającą sie nad głośnikami.

Skomentuj

nie bedzie widac krawedzi, jest na rowno :)
                  zreszta wykonczenie wszystko zakryje

Skomentuj

Pożyjemy, zobaczymy....

Pzdr.

Skomentuj

Co tu z tym zrobić? :) Nie ma tu jeszcze sprzętu z vectry...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
                        Co tu z tym zrobić? :) Nie ma tu jeszcze sprzętu z vectry...
                        czyżbyś bazar otwierał? qrde kilka perełek tam u ciebei na podłodze leży, najstarszy to bez wątpienia ten harman, to przypadkiem ten który niedawno był na alledrogo?

Skomentuj

tom3kk,
                          Marko3T ma rację - po czasie ścianki zaczną ci klawiszować i będzie to widać na froncie.

Skomentuj

malutkiz, nie, na allegro był ca240 a ja mam mocniejszego brata - ca260. Nie bazar, po prostu dla siebie na testy, i co mi nie odpowiada to na sprzedaż tylko że... wszystko mi odpowiada niestety ;D Harman rok '92 a gra tak że.... mrr :)

Skomentuj

LightSound, no właśnie tak myślałem. Miałem na niego straszną ochotę. Szkoda tylko, że to nie 4 kanały.
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

LightSound, co za klocki tam leżą, bo przyznam że nie wszystkie poznaję

Skomentuj

Wzmaki:

HK CA260
                                  Spectron SPA2200Z
                                  Sherwood A100x4
                                  Alpine MRV-T500
                                  Macrom SP2.100x
                                  Signat RCA.60 - jakiś wynalazek ;p
                                  Sierra T1000.1D

Radia Sonego, Kenwooda i starsza Alpina.

Głośniki:
                                  GZ GZRW 12' Closed 28L
                                  2x Infinity Kappa 1003se closed 2x20L
                                  Raveland axx1010
                                  Intertechnik Neo16
                                  Carpower Neokick165
                                  Mivoc HQ16520

Zmieniarka Alpine CHA-S614
                                  Kondensator Dietz 1F.
                                  Do tego 3x komplety kabli, jedne dietz, drugie ohlenbach i trzecie perełki Eagle.

Skomentuj

MDF cięty/gięty... :razz:

A tak serio: Panowie co sądzicie o takim rozwiązaniu?:

Skomentuj

a dziś dzięki Irkowi powstało coś takiego:
                                      zapraszam na inne forum bo mi się transfer wrzucania fotek skończył :sad:
                                      http://www.strefacaraudio.pl/topic/1...63#entry133063
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz,
                                        A na imageshack nie możesz?
                                        Nie każdemu się chce rejestrować na kolejnym forum by podziwiać Twoje cuda

Skomentuj

ir0nhide, osobiscie wole polzyc kilka warstw HDFu

lklukasz, ladnie, ale jak to brzmi?
                                          no i jak poradziliscie sobie z odbiciami w samcohdozie?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X