Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z frontu malowane mniej dokladnie, bo jest krata. Jeszcze troche wykonczen i beda gotowe.

Skomentuj

nowy1, w jakim programie robicie ta symulacje??

Skomentuj

dolphin123 widze że frezy miałes juz przed fornirem, jak szlifowales fornir pod frezy???

Skomentuj

obcialem nozykiem i dorownalem papierem ?

Skomentuj

Mój panel do suba już ukończony. Na fotkach podłączone wszystko do MDS-a 08 i "sie testuje".
            Pozostaje jeszcze zrobienie zgrabnej obudowy

Rany!!! Jaki to ma wykop!

Skomentuj

Zamieszczone przez szrapnel
              Rany!!! Jaki to ma wykop!
              wygrzany czy nowy?
              bo jak nowy to on narazie jeszcze "muli" :P

tylko mam nadzieje ze nie sluchasz go w tym kartonie? :lol:

Skomentuj

szrapnel Bardzo ładnie i estetycznie :)
                Musisz koniecznie wstawić całą konstrukcje jak ukończysz.

Skomentuj

szrapnel panel roiles sam czy zamawiales?? jesli tak to gdzie i za ile? chodzi mi o wyciecie, grawerka, napisy...

Skomentuj

No w kartonie nie słucham oczywiście. Głośnik jest nowy i na razie go wygrzewam tak prowizorycznie :)

[ Dodano: 2010-05-05, 19:18 ]
                    :arrow: premorepa
                    Panel robiłem sam. Dla jednej sztuki nie opłacało się wypalać/wycinać maszynowo.
                    Za grawerkę też mi zawołali 50pln wiec odpuściłem sobie. Opisy są wydrukowane na laserówce na transparentnej folii samoprzylepnej. Wygląda nie najgorzej :) a przecież i tak będzie stało tyłem :)

Skomentuj

szrapnel, wykonanie panelu mi się bardzo podoba. Robię podobny.
                      Tylko mam do ciebie pytanie. Jakiej grubości jest blacha? i Czy nie myślałeś, żeby pomalować ją wcześniej na czarno?
                      Zamieszczone przez szrapnel
                      tylko mam nadzieje ze nie sluchasz go w tym kartonie? :lol:
                      nie przesadzaj, to pudło po JL więc musi dobrze grać :mrgreen:
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

2x38cm basu xD

Skomentuj

szrapnel kiedys spotkalem na alledrogo goscia ktory wykonywal na cnc takie panele, przykladowe jego prace byly na aukcji, ceny o ile pamietam byly bardzo przystepne....

moze ktos z Was pamieta lub ma kontakt do tego goscia?? lub do innego ktory sie tym zajmuje :)

dalex1, ja bym tego telefonu tak nie stawial :wink:

Skomentuj

:arrow: lklukasz
                            Panel to blacha aluminiowa 3mm (cieńszej raczej nie polecam). Co do malowania to owszem, myślałem o tym ale do tego radiator powinien być czerniony a nie miałem takiego. Trzeba by zlecać czernienie (koszta). Poza tym malowany na czarno panel wymusza napisy grawerowane laserowo lub sitodruk - znowu koszta.

Skomentuj

Zamieszczone przez premorepa
                              dalex1, ja bym tego telefonu tak nie stawial :wink:
                              Dlaczego niby ?
                              Watpie , zeby w telefonach wykozystywane byly jakies magnetyczne sposoby zapisu danych :)

Skomentuj

to nie znaczy, że silne pole magnetyczne nie może uszkodzić ci telefonu :)

Skomentuj

a gdzie ty w glosnikach masz silne pole magnetyczne?

Skomentuj

a magnes? silne to jest pojęcie względne ja zawsze staram się żeby sprzęt niepotrzebnie nie był narażony na nie

dzisiejsze wypociny:

zasilacz do LM3886

Skomentuj

scythe1123 no to się namęczyłeś :lol:

Skomentuj

scythe1123 ryzykownie dawać kondensatory 35V. To na warstwie TOP PCB to kalafonia czy kórz ?
                                        Teraz pytanie do userów jak ta warstwa będzie się zachowywać za pół roku, rok czy 2 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel
                                          ryzykownie dawać kondensatory 35V.
                                          A co ma sie stac?

Zamieszczone przez gigipawel
                                          Teraz pytanie do userów jak ta warstwa będzie się zachowywać za pół roku, rok czy 2 ?
                                          Jaka warstwa?
                                          Wogole sie nei bedzie zachowywac.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X