Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cewkę możesz zawsze dać, dobierz coś mniej więcej w miejsce podziału. Nie musi być powietrzna, tu bez problemu wystarczy rdzeniowa.

Skomentuj

Od 5 dni nikt nic nie robił? LENIE! :P

Ja zabrałem się wreszcie za obudowę pod AXX1212 - 28L @38hz, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Skomentuj

Z taka pila to mozna dlubac :)

Skomentuj

Profesjonalista używa profesjonalnych narzędzi.
          HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
          CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
          Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Cuda potrafi, a dokładność cięcia jest równa 0mm odchyłku. Zaznaczę, przyłożę prowadnice i jest tak jak chciałem, nawet pod kątem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              Od 5 dni nikt nic nie robił? LENIE! :P

Ja zabrałem się wreszcie za obudowę pod AXX1212 - 28L @38hz, zobaczymy co z tego wyjdzie.
              Oj przydziobałeś:):) to jest sprzecik.

A frezarka to dopiero przyjemność pracy, myślę że jak masz zagłębiarke to i frezarka też będzie z festo.

Skomentuj

ale skoro masz festoola to dlaczego nie ciales gory/dolu pod katem?

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                  A frezarka to dopiero przyjemność pracy, myślę że jak masz zagłębiarke to i frezarka też będzie z festo.
                  Kupowałem piłę i frezarkę razem i na frezarkę OF 1010 EBQ brakło trochę kasy, ale i tak kupilem dość dobrego boscha GOF 1300 CE.
                  Miałem okazję się pobawić nimi w sklepie przed zakupem - jakoś tak lepiej mi leżał bosch w rękach noi mocy trochę więcej.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  ale skoro masz festoola to dlaczego nie ciales gory/dolu pod katem?
                  O to Ci chodzi? :)

Skomentuj

tak, dokladnie o to
                    na zdjeciach wyzej nie bylo tego widac

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                      Kupowałem piłę i frezarkę razem i na frezarkę OF 1010 EBQ brakło trochę kasy, ale i tak kupilem dość dobrego boscha GOF 1300 CE.
                      Miałem okazję się pobawić nimi w sklepie przed zakupem - jakoś tak lepiej mi leżał bosch w rękach noi mocy trochę więcej.

U mnie w pracy podobny bosch leży cały czas w szafie , w codziennym użytku są 1010 po prostu wszystkim sie lepiej pracuje festo ale rozumie - kaska. Gdzie w Krakowie można "pomacać" festo ??? Bo do nas przedstawiciel przyjeżdża.

Skomentuj

Ja kupowałem w TADO Kraków,
                        ul. Kamienna 45,
                        31-403 Kraków,
                        tel./fax (012)418-11-12

www.tado.pl

Tu nie aż tak o kasę chodziło - bo różnica tylko 200zł, sama sprzedawczyni powiedziała od siebie, że lepszą maszynką jest bosch niż festo jeżeli chodzi o te tanie frezarki. Ja miałem to samo wrażenie, więc wziąłem końcowo boscha, bo lepiej mi w łapach leżał.

Skomentuj

Festo ma jedną podstawową zaletę : można ją trzymać jedną rękom .
                          Po drugie : kupiłeś listwe do zagłębiarki i frezarka boscha nie "podejdzie" do niej.
                          http://www.kneblewski.com.pl/_var/gf...ec41d5ca91.jpg
                          Ale ja się wypowiadam z punku widzenia zawodu w jakim pracuje.

Skomentuj

Nie na temat...
                            można ją trzymać jedną rękom
                            Jak się ma jedną "renke" to wtedy tylko festo a jak się ma dwie ręce :) to tylko Bosch

Skomentuj

Po drugie : kupiłeś listwe do zagłębiarki i frezarka boscha nie "podejdzie" do niej.
                              Hmm ale to nie problem dokupić od frezarki festo prowadnicę pasującą do szyny ale raczej mi to nie potrzebne. Przeważnie używam frezów z łożyskiem dolnym :)

Skomentuj

Mały gift od znajomego :)

Prawdopodobnie zrobię mu przeszczep w żółtka, który przed chwilą przyszedł :)

Skomentuj

Fajny dobór kolorów..:) Na żółty mało kto by się zdecydował..:) Malowanie proszkowe..?

Skomentuj

Tak, malowane proszkowo. Za niedługi czas ruszę z projektowaniem uniwersalnej obudowy pod SE w pięciu różnych kolorach

Skomentuj

troche zabawy z frezarka i alu

informuje ze tam sa 2 pierscienie!
                                      srodkowy jest na audaxa widocznego na zdjeciu
                                      wiekszy idzie do drzwi na woofer

Skomentuj

Jakiś specjalny frez do metalu ?

Skomentuj

To moja pierwsza konstrukcja tu prezentowana więc proszę nie szczędzić uwag.
                                          Aktualnie składam do kupy kilka kitów które maja zmieścić się w obudowie po starej mini wieży Technicsa z której wykorzystałem także trafo. Skład mieszanki to mostek na TDA2794 własnym trafem oraz filtrem dolnoprzepustowym (avt2449) dla zasilania basu, dwa mostki LM4780 dla średnich i wysokich tonów - zasilane z trafa które już było w owej obudowie, podwójny potencjometr PGA2311 oraz źródło sygnału zbalansowanego w postaci przetwornika D/A burr brown PCM1796 (avt 5170).
                                          Jedyne wejścia jakie będzie posiadał wzmacniacz to USB oraz OPTICAL

Fotka zbiorowa wszystkiego co ma się znaleźć w obudowie:

W miarę postępów będę uzupełniał fotki z budowy oraz reagował na Wasze sugestie. Pozdrawiam Andrzej
                                          Last edited by andrzej_obibok; 22.07.2011, 13:29. Powód: edycja

Skomentuj

Czaruję...
                                          X