Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Też się pochwale. Dotychczasowe poczynania:
Zapraszam do tematu: http://diyaudio.pl/showthread.php/17...wy-SE-na-ECL82 i proszę o pomoc :blushing:
Skomentuj
-
Frezowałem dziś trapezy z MDF-u i zrobiłem pierwsze przymiarki. Będzie STX SCX 3-drogi, po obronie biorę się ostro do pracy.
Uploaded with ImageShack.us
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadokladnie, naturalna welna prosto z owcy
Na ścianki jakiś gęsty materiał typu gąbka (ale nie za grubo bo to nie ma sensu) lub "rzadką" przeszywankę tapicerską 10mm (taka zielona - jak znajdę zdjęcie to wstawię). W świetle obudowy ovata czy watolina, jak pisze Paweł - ilość dobrać doświadczalnie (to nie kosztuje dużo a wpływ na brzmienie jednak ma). Wełnę mineralną odradzam nawet w OZ bo po pewnym czasie paprochy z niej się wydobywające (a wydobywają się zawsze - nawet z tych "nie pylących") dostają się w bebechy głośnika.
---------- Post dodany o 23:51 ---------- Poprzedni post o 23:48 ----------
Nie na temat...Paweł,
audio-technik.pl
zapraszamy
Skomentuj
-
W tej chwili są tam dwa trafa dla końcówek mocy co widać na fotkach bo trzecie trafko zasila tylko przetwornik i konwerter spdif. Końcówki dla stereo będą to LM4780 zasilane z oryginalnego trafa Technicsa (na samym środku obudowy)
Wczoraj dopiero poskładałem do kupy te LM-y nie uruchamiałem jeszcze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
Te PCB od soft startu już gdzieś widziałemSam nawet dwa takie zmontowałem do swoich tesli
Dżejworowski wzór
BTW chciałbym pokazać moje projekty w fazie budowy.
Last edited by piglet11; 26.07.2011, 19:26.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaDżejworowski wzór)
Widzę też mosfet by Zbig. Moje czekają na zlutowanie i płytkę zasilacza :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaMosfetowiec również na samplach?
Mój dzisiejszy "sukces":
Sukces, bo nie chciała działać część odpowiedzialna za redukcję napięcia. Przyczyna była taka, że nie odgadnąłbym nigdy: w programie do robienia płytek był błąd w oznaczeniu anody i katody w diodzie zenera - były na opak :/
No, ale się udało i redukcja napięcia i stabilizacja do poziomu +-15V działa świetnie :) tylko muszę jakieś radiatorki zapodać na tranzystory i będzie gitara.
Skomentuj
Skomentuj