Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Na czym to bedzie??
    mialo byc mx-140, ale klient sie wkurzyl na STXa i bedzie AWX + 9550

Zamieszczone przez eternality Zobacz posta
    Tak patrze i się zastanawiam, Pawle ty chyba nie frezujesz w domu ? Cały ten pył...
    szybki jestes :p

przestalem z frezowaniem w domu w zeszlym roku... ale z braku czasu i transportu do garazu znowu zaczalem (a tak ladnie pokoj byl wysprzatany :( )

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      przestalem z frezowaniem w domu w zeszlym roku... ale z braku czasu i transportu do garazu znowu zaczalem (a tak ladnie pokoj byl wysprzatany )
      Jak ja frezuje BOF'em z podpietym odkurzaczem to praktycznie w ogole nic nie pyli. Dopiero po przebiciu plyty na wylot troche dostaje sie do srodka obudowy, no ale to zupelnie normalne...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Jak ja frezuje BOF'em z podpietym odkurzaczem to praktycznie w ogole nic nie pyli.
        pyli jak frez wystaje lub jak odkurzacz sie napelni
        a w celmie konstrukcja odsysania jest inna i duzo skuteczniejsza

Skomentuj

wracam frezowac druga
          Możesz powiedzieć w jaki sposób frezujesz, heblem, piła i szlif??

Skomentuj

Heblem, piła i szlif? Hehe, frezarką górnowrzecionową frezuje otwory. Co to za pomysły z tym heblem?

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
              Co to za pomysły z tym heblem?
              bo pyta nie o otwory a o sciecia

ale tez frezarka (sorki za jakosc zdjec - telefon)

---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post o 16:44 ----------

gotowe

wysylam do klienta. ten szlifuje i zaokragla krawedzie. pozniej lakiernik i gotowe

Skomentuj

Grubość frontu ?? 2 x 18 ??

Skomentuj

16mm + 3mm HDF

Skomentuj

Odnośnie pomysły z heblem http://www.youtube.com/watch?v=GtYnVA0aCWA

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                      Bardziej skomplikowane tylko psuły charakterystykę i zgranie.
                      jeszcze jakbys sie pozbyl cewki przy gwizdku, to byloby dobrze

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                        jeszcze jakbys sie pozbyl cewki przy gwizdku, to byloby dobrze
                        Aż tak dobrze to nie nie ma:) Ale mnie to cieszy, bo nie muszę komplikować zwrotnicy wyższymi rzędami. 9950 gra na prawdę przyzwoicie. Jak ktoś chce usłyszeć wstęp do audio wyższych lotów to polecam. Na pewno nie jest jak SS i dużo mu brakuje, ale jest dobrze:)(oczywiście pamiętając o dobrej zwrotnicy).
                        Na razie jest to najtańsza wysokotonówka jaką miałem, która oferuje to czego oczekuję od dobrego audio.

---------- Post dodany o 00:42 ---------- Poprzedni post o 23:56 ----------

Lepsza równowaga tonalna, ale jeszcze mnie coś trochę drażni. Aczkolwiek jest to już brzmienie którego się nie wstydzę:)

Last edited by jamess8; 15.07.2012, 00:21.

Skomentuj

Pawel to klient bedzie musial jeszcze troche sie pobawic z mdfem jesli to sa otwory pod 9950 :)

przecwiczylem kilka roznych filtrow pod 9950 i wg mnie najlepiej gral przy III rzedzie (jak u yoshiego)

---------- Post dodany o 00:51 ---------- Poprzedni post o 00:47 ----------

co do pomocy Yoshiego to ja dzis chyba do niego z 5 razy dzwonilem :)
                          robilem zwrotnice i trafil sie strasznie upierdliwy kopulkowy sredniak
                          a bylem na wsi i daleko od internetu i forumowych "wspomagaczy"
                          ale dzieki niemu udalo sie
                          dzieki wielkie!
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                            Aż tak dobrze to nie nie ma:) Ale mnie to cieszy, bo nie muszę komplikować zwrotnicy wyższymi rzędami. 9950 gra na prawdę przyzwoicie. Jak ktoś chce usłyszeć wstęp do audio wyższych lotów to polecam. Na pewno nie jest jak SS i dużo mu brakuje, ale jest dobrze:)(oczywiście pamiętając o dobrej zwrotnicy).
                            Na razie jest to najtańsza wysokotonówka jaką miałem, która oferuje to czego oczekuję od dobrego audio.

Lepsza równowaga tonalna, ale jeszcze mnie coś trochę drażni. Aczkolwiek jest to już brzmienie którego się nie wstydzę:)

Co tam dałeś za rezystor na 9950? 330m? Nie rozumiem tego zapisu.

Skomentuj

to jest 0,33r
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Pawel to klient bedzie musial jeszcze troche sie pobawic z mdfem jesli to sa otwory pod 9950
                                tak, oczywiscie. nie mam glosnika wiec nie chce tego robic na oko

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                Co tam dałeś za rezystor na 9950? 330m? Nie rozumiem tego zapisu.
                                0,33r
                                tak glupio SW to zapisuje

Skomentuj

przecwiczylem kilka roznych filtrow pod 9950 i wg mnie najlepiej gral przy III rzedzie (jak u yoshiego)
                                  Też wyprubuję, bo zwykle na innych głośnikach też preferowalem III rząd.

Skomentuj

Po wielokrotnej aplikacji tego głosnika też mi najczęściej wychodził 3 rząd .. chyba on po prostu go lubi :) . Na drugim rzędzie też go chyba raz zostawiłem i nie było źle, wszystko zalezy z jakim głośnikiem się go łączy i na jakiej częstotliwości. Przy niższych podziałach 3ci rząd spisuje się lepiej.

Skomentuj

tak, oczywiscie. nie mam glosnika wiec nie chce tego robic na oko

0,33r
                                      tak glupio SW to zapisuje
                                      A już wiem skąd ten zapis. 330 mili Ohmów to 0,33 Ohma, jak wspomniał Lukasz. Dobrze zapisuje, po prostu daje mniejszy przedrostek miary.

Skomentuj

Przyszła paka z STXa... :)

Skomentuj

Wysokotonowy z STX-a ??. W ofercie nie widziałem takiego głośnika.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X