Przecież bardzo dobrze ze kupiłeś 9950, a piszesz o nich jak o źle koniecznym:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
HDS vs. SDS 164 od Peerlessa. Ten drugi wygląda jak zabawka a nie głosnik. Szkoda tylko, że cena HDSa w ciągu dwóch lat podskoczyła z 230zł do 275zł. Cholerny "kryzys" - to pewnie jego wina
Na zdjęciach oczywiśćie tuning moich kolumn zwanych S16. Zmiana midwooferów oraz modyfikacja zwrotnic daje H16 według projektu Akustyka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaPrzecież bardzo dobrze ze kupiłeś 9950, a piszesz o nich jak o źle koniecznym:)co prawda 60 zł dopłaty za głośnik to niewiele. Ale tu 60 tam 60 i się zbiera niezła suma:)
Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaHDS vs. SDS 164 od Peerlessa. Ten drugi wygląda jak zabawka a nie głosnik.
Skomentuj
-
Pierwsze co zauważyłem to średnica, która JEST. Przesłuchałęm płytkę allana Taylora i jego głos jest bardziej wysnięty do przodu, nie cofa się gdy wysokotonówka się włącza do akcji. Przy SDSie średnica zawsze się wycofywała, jeśli tak można to nazwać, gdy Dx zaczynał grać. Tutaj tego nie ma. Więcej będę mógł powiedzieć dopiero jak się wygrzeją oraz jak zrobię końcówki mocy na LMach 3886 (Na razie Marantz SR4400, więc rewelacji nie ma).
Zmienione zostały trzy SDSy (Z frontowego 3.0), dwa z nich pójdą do surroundów w zestawie z DXami 25 a jeden będzie zbędny. Jak uda mi się kupić drugiego za bezcen to może z kumplem pomyślimy nad jakimś seasem aluminiowym i zrobimy wspólnymi siłami swoją pierwszą zwrotkę. Ale to melodia przyszłości, na razie moje plany DIY są skierowane w zupełnie innym kierunku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postato co Ty moich postów nie czytasz?:P
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaP.S. a głośniki to L22, fw146 i 9950
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaHDS vs. SDS 164 od Peerlessa.
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaSzkoda tylko, że cena HDSa w ciągu dwóch lat podskoczyła z 230zł do 275zł.
ale nawet alternatywny 180RS podrozal :(
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaZmiana midwooferów oraz modyfikacja zwrotnic daje H16 według projektu Akustyka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaCytat Napisał gooralesko Zobacz post
Zmiana midwooferów oraz modyfikacja zwrotnic daje H16 według projektu Akustyka.
czy dobrze kojaze ze tam tez byla skopana zwrotnica?
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaSzkoda tylko, że cena HDSa w ciągu dwóch lat podskoczyła z 230zł do 275zł.
Skomentuj
-
A w jaki sposób była skopana?
---------- Post dodany o 15:08 ---------- Poprzedni post o 15:05 ----------
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaPodskoczyla,bo nawet jak kosztowal 230zl to nie byl warty tej ceny.
---------- Post dodany o 15:15 ---------- Poprzedni post o 15:08 ----------
Znalazłęm temat o H16 w którym jest rozmowa o błędzie w zwrotnicy: http://diyaudio.pl/showthread.php/15...5-(HDS164-DX25)
Wychodzi na to, że mam zamienić plus z minusem tweetera i powinno być OK.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaTo zdanie nie ma sensu. Podskoczyła bo głośnik nie był wart swojej ceny nawet jak był tańszy? Masło maślane. Kwestie ekonomiczne mają tu dużo do gadania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaPodskoczyla,bo nawet jak kosztowal 230zl to nie byl warty tej cenyZamieszczone przez pharoh Zobacz postaByla :)
Nawej nie zdziwilbym sie, gdyby AWX od STXa gral na tym samym badz lepszym poziomie co ten HDS.....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaNo ja również, w sumie 9950 to przypadek bo już nie było 9930 i z musu musiałem brać. Fw146 to pomysł LuSzTi-ego i zibiego bo sporo tańsze od seasow alu a nie powiedziane że na średnicy nie będą grały lepiej.
Kolejny, który wie, że satysfakcję znajdziemy idąc trzema drogami :)
Powodzenia!Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaZaszalałeś jedynie z Seas L22RN4X/P. W przeciwieństwie do Daytona RS225 Nadaje się do TL .
Powodzenia!
Część druga tworzenia:
Tak to mniej wiecej będzie wyglądać:
No i perspektywa aby ocenic wymiar:
No i teraz zostało mi do dorobienia spód i góra do obu paczek, dorobienie jakiś podstawek bo br chce dać od spodu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaudało mi się go kupic za 330zł szt
Zrobiłeś podobny kształt modułu do mojego. Niestety będziesz miał dziurę w okolicach 3,5kHz i górkę przy 2kHz. Przemyśl jeszcze kształt bo ja już modyfikuję. Przeczytaj:
http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...-9930-20/page4 #32Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Chyba mam jakies uczulenie na te Wasze prezentacje pomiarow z SW. Panowie, starajcie sie stosowac do pewnych schematow prezentacji pomiarow. Jak ktos nie wie jak one powinny wygladac, to niech chocby zerknie na pierwsze lepsze pomiary Troelsa.
http://www.troelsgravesen.dk/Illumina-66.htm
Przede wszystkim sa one czytelne, maja te same podzialki, odpowiednie wygladzenie. Na tych wypocinach z SW to mozna sobie tylko wzrok rozkalibrowac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaCzęść druga tworzenia
mi jakos nie widzi sie ten woofer na srodku scianki. dalbym wyzej
no i chyba trzeba przemalowac korektor w mniejszym glosniku
Skomentuj
Skomentuj