Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ten pierwszy od prawej jest ciekawy:)

Skomentuj

tak, bardzo
      nie jest tani, ale szczerze polecam

Skomentuj

Bialy to aluminiak?

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Skomentuj

tak, alu. czarny 4" tez alu

Skomentuj

Nie na temat...
            Czy ktoś z kolegów wie gdzie na terenie Bydgoszczy uda mi się kupić wkręty nadające się do mocowania głośników?. Tj. co najmniej z łbem soczewkowym na krzyżak no i czarne ?

Skomentuj

Zostało mi trochę wkrętów Monocora http://www.poweraudio.pl/monacor-mzf...ym-p-1333.html oraz taśmy MDM-5.
              Jeśli chcesz to mogę Ci odstąpić.
              We wtorek będę chwilę w Bydgoszczy.

Skomentuj

Dzięki za propozycję i chęć pomocy, jednak śruby które pokazałeś mają łeb stożkowy, a mój głośnik ma podejście płaskie :/

Skomentuj

nie kupisz czarnych wkretow innych niz gips-karton
                  sruby to juz wiekszy wybor

z dzisiejszego dnia

brat powiedzial ze zrobi to szybciej... ja poczekalem na wyrzynarke i zrobilem to lepiej :/
                  dobrze ze to jego samochod a nie klienta

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    w tym roku mikolaj przybyl troche wczesniej
                    Nad polską zachodnią też przelatywał w swoich saniach

Skomentuj

Yoshi 80 ten wysoko tonowy seas bardzo mi się podoba - ciekawe jak ten dxt działa w praktyce :). Szkoda tylko, że nie ma pierścieni. Może kupię go sobie i zrobię jakiegoś mutanta :)

Skomentuj

Sound Wave, nie planujecie jakis midwooferow na polipropylenie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                          dxt i... ? :)

Aktywna końcówka gra :)
                          Zostało uruchomić aktywny clip i zab. które jak mu się chce to włącza przekaźnik a jak mu się nie chce to nie działa :)

Skomentuj

Yoshi, wysokotonówka to Seas DXT? Jak go oceniasz (jeśli już słuchałeś) i czy masz porównanie z Seasem 27-TDFC? Pytam, bo jestem na kupnie wysokiego do pewnego projektu i zastanawiam się jakoś pomiędzy Seasami 27-TBFC/G, 27-TDFC oraz DXT, a po głowie chodzi mi jeszcze Wavecor (jeden "z tych czterech" różniących się impedancja i obecnością ferrofluidu lub jego brakiem). Projekt jest raczej niskobudżetowy, więc celuję właśnie w tańsze Seasy i Wavecory.

Mogę prosić o opinię? Będę bardzo wdzięczny.

Skomentuj

w zasadzie i tak czekam na budki więc jeśli obiecasz że oddasz to mogę Ci wysłać DXT i sam sobie ocenisz :)

Skomentuj

Co można by dać taniego na dół pasma do tego:

http://www.polink.com.pl/pliki/dane_...ne_tech_50.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  dxt i... ?
                                  I Seas CA15RLY . Muszę zrobić matce jakieś porządniejsze kolumienki do kompa to pomyślałem ze będzie trochę po audiofilsku, a to dlatego, że mam zamiar zrobić to o czym wszyscy gadają a mało kto robi, połączyć te głośniki 1 rzędem . Cholera wie czy się uda ale spróbować można, lepszych kandydatów za rozsądną cenę nie widzę. Nisko-średni ma ch-ke ładnie wyciągniętą a wysoki fajnie podbitą, akurat do gaszenia tego małym kondziem. Zgranie fazowe załatwi sie pochyleniem ścianki, hmm kto wie może to zadziała.

Niestety nie będę tego wstawiać w TL, dwa audiofilskie mity w jednym garnku mogą dać audiofilski bigos. Zresztą zależy mi na kompaktowym rozmiarze i w miarę dobrym basie.

To całe DXT wygląda ciekawie, może pasować do takich kolumn których ustawienie w pokoju nie jest priorytetem a raczej jest przypadkowe, podyktowane ilością miejsca.

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                  Mogę prosić o opinię? Będę bardzo wdzięczny.
                                  Niestety mikołaj dopiero zrzucił worek i jak na razie udało mi się tylko odpakować prezent :) . Do pierwszych prób jeszcze trochę.

Skomentuj

Oj tak.Pan Mikołaj chyba woli popodrzucać prezenty aby zrobić sobie urlop przed końcem świata.Mnie też odwiedził i zamiast jednego zostawił dwa takie same prezenty...

A może ktoś chce sobie zrobić prezent? Mam niepotrzebną końcówkę 8 kanałową...

Skomentuj

wygrzebałem ze starych zapasów, jeszcze z Dexona coś na terminal, a głośnikowe ocynk + pisak i nie kłuło
                                      w oczy podczas odsłuchu. Sukcesywnie poszukam czegoś odpowiedniejszego.
                                      A to niebieskie to, to Matiz? :)

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Hmm, wezmę wiatrówkę i dzisiaj posiedzę na dachu, może coś spadnie i dla mnie

Skomentuj

Trochę kombinowania z fornirowaniem:

Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

http://www.stx.pl/category/akcesoria...y-wkrety-sruby

Wyglądają naprawdę dobrze - stosujemy je w naszych kolumnach i się sprawdzają - najlepiej nawiercić MDF wiertłem 2,5-3mm pod mniejsze i 3-3,5mm pod większe i trzymają jak złoto :)

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Sound Wave, nie planujecie jakis midwooferow na polipropylenie?
                                          Na razie planujemy wypuścić serię z białymi membranami na włóknie szklanym - grają bardzo ciekawie. A co mnie niezmiernie cieszy wreszcie nie muszę się patrzeć na czarną membranę bo mam już przesyt :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X