Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
maxdila, nic wiecej nie wymysle bez kolejnej podpowiedzi
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaRozwiń..
glowny przekaznik jest oczywisty - bedzie zalaczal trafo wzmacniacza
kolejne przekazniki sluza np do zalaczania zewnetrznych urzadzen - chociazby CD
u mnie takie zalaczanie CD nie ma najmniejszego sensu - brak pilota wiec i tak musze ruszyc dupe do CDka :/
ale gdybym nawet mial CD z pilotem to pojawia sie kolejny problem - brak odpowiednich gniazd zasilania do montazu na obudowie wzmacniacza/przedwzmacnaicza!
zostaja nam jedynie gniazda komputerowe (koniecznosc przerabiania wtyczek) lub paskudne gniazda do montazu w scianie :/
Skomentuj
-
Frezowanie zakończone.
Na zdjęciach wygląda trochę gorzej niż w rzeczywistości.
Drobny papierek i nie trzeba będzie malować.
W moich planach było zrobienie tych monitorków na podstawce (1 zdjęcie) w której miała być umieszczona zwrotnica.
Jak waszym zdaniem lepiej wyglądają z podstawką, czy bez?
I proszę nie komentować podfrezowań na konektory wysokotonowego.:blushing:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postabrak odpowiednich gniazd zasilania do montazu na obudowie wzmacniacza/przedwzmacnaicza!
A są też takie do montowania na panel na wąską wtyczkę. Tutaj je widać (niestety tylko tył), na lewo od gniazda zasilania:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...11492ec2f.htmlAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _mucha_ Zobacz postaFrezowanie zakończone.
Na zdjęciach wygląda trochę gorzej niż w rzeczywistości.
Drobny papierek i nie trzeba będzie malować.
W moich planach było zrobienie tych monitorków na podstawce (1 zdjęcie) w której miała być umieszczona zwrotnica.
Jak waszym zdaniem lepiej wyglądają z podstawką, czy bez?
I proszę nie komentować podfrezowań na konektory wysokotonowego.:blushing:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _mucha_ Zobacz postaJak waszym zdaniem lepiej wyglądają z podstawką, czy bez?
Zamieszczone przez _mucha_ Zobacz postaI proszę nie komentować podfrezowań na konektory wysokotonowego.
tylko zwieksz glebokosc bo beda problemy z upchaniem kabla
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postahttp://www.tme.eu/pl/details/gs-1040-0b/zlacza-ac/#
---------- Post dodany o 19:41 ---------- Poprzedni post o 18:27 ----------
uruchomilem przed chwila swoj wzmacniacz z DXa http://dx.com/p/12v-35w-dual-channel...129561?item=19
jestem pod duzym wrazeniem szybkosci dzialania mp3
a 10 000uF w zasilaniu robi swoje
wie ktos moze jak przelaczyc to na zewnetrzne zrodlo sygnalu?
---------- Post dodany o 20:04 ---------- Poprzedni post o 19:41 ----------
juz wiem - trzeba przytrzymac PLAY/MODE
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaglowny przekaznik jest oczywisty - bedzie zalaczal trafo wzmacniacza
kolejne przekazniki sluza np do zalaczania zewnetrznych urzadzen - chociazby CD
u mnie takie zalaczanie CD nie ma najmniejszego sensu - brak pilota wiec i tak musze ruszyc dupe do CDka :/
ale gdybym nawet mial CD z pilotem to pojawia sie kolejny problem - brak odpowiednich gniazd zasilania do montazu na obudowie wzmacniacza/przedwzmacnaicza!
zostaja nam jedynie gniazda komputerowe (koniecznosc przerabiania wtyczek) lub paskudne gniazda do montazu w scianie :/
Przede wszystkim sterownik miał być ulepszoną wersją tego:
http://sklep.avt.pl/p/pl/483178/zdal...uchomiony.html
Zależało mi na selektorze wejść i dodatkowo na przekaźnikach dla wyższych napięć. Dlaczego... A no dlatego, że pierwszy załączy mi trafo wzmaka, trzeci przekaźnik załączy mi anodowe w lampiaku a drugi przekaźnik będę mógł wykorzystać do załączenia suba jak go będę miał.
Jeżeli nie masz potrzeby to po prostu nie korzystaj z danych przekaźników, a nie pisz że coś jest bez sensu jak nie masz pojęcia o tym w jakim celu został sterownik zaprojektowany... :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaa nie pisz że coś jest bez sensu
napisalem tylko ze u mnie nie bedzie to wykozystane...
tego AVT mam. i teraz stwierdzam ze to byla strata kasy
Skomentuj
-
pobaw sie troche i zapewnij idealna prace prowadnicy - zeby zawsze byla rownolegla
troche drozsza zabawa ale ulatwi prace
ja tez myslalem o stole do frezarki, ale jeszcze mie nie jest niezbedny
a mi jeszcze zostal do opracowania sposob montazu stykow pod guzikami oraz okienko na czujnik ir
obrocilem samego uniampa i plytke sterownika. dol i tyl juz opracowany. dokoncze przod i wysylam na laser
Skomentuj
Skomentuj