Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    w miedzyczasie mam pewne przemyslenia co do sterownika... ale o tym pozniej
    Rozwiń.. :)

Skomentuj

maxdila, nic wiecej nie wymysle bez kolejnej podpowiedzi

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Rozwiń..
      o wykonanie plytki itp juz sie czepialem

glowny przekaznik jest oczywisty - bedzie zalaczal trafo wzmacniacza
      kolejne przekazniki sluza np do zalaczania zewnetrznych urzadzen - chociazby CD
      u mnie takie zalaczanie CD nie ma najmniejszego sensu - brak pilota wiec i tak musze ruszyc dupe do CDka :/
      ale gdybym nawet mial CD z pilotem to pojawia sie kolejny problem - brak odpowiednich gniazd zasilania do montazu na obudowie wzmacniacza/przedwzmacnaicza!
      zostaja nam jedynie gniazda komputerowe (koniecznosc przerabiania wtyczek) lub paskudne gniazda do montazu w scianie :/

Skomentuj

Frezowanie zakończone.
        Na zdjęciach wygląda trochę gorzej niż w rzeczywistości.
        Drobny papierek i nie trzeba będzie malować.

W moich planach było zrobienie tych monitorków na podstawce (1 zdjęcie) w której miała być umieszczona zwrotnica.
        Jak waszym zdaniem lepiej wyglądają z podstawką, czy bez?

I proszę nie komentować podfrezowań na konektory wysokotonowego.:blushing:
        Załączone pliki

Skomentuj

brak odpowiednich gniazd zasilania do montazu na obudowie wzmacniacza/przedwzmacnaicza!
          http://www.tme.eu/pl/details/gs-1040-0b/zlacza-ac/#

A są też takie do montowania na panel na wąską wtyczkę. Tutaj je widać (niestety tylko tył), na lewo od gniazda zasilania:
          http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...11492ec2f.html
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez _mucha_ Zobacz posta
            Frezowanie zakończone.
            Na zdjęciach wygląda trochę gorzej niż w rzeczywistości.
            Drobny papierek i nie trzeba będzie malować.

W moich planach było zrobienie tych monitorków na podstawce (1 zdjęcie) w której miała być umieszczona zwrotnica.

I proszę nie komentować podfrezowań na konektory wysokotonowego.:blushing:
            Fajne cacuszka ci wyszły. Ja bym dał tą podstawkę jako dolny blat standów. Nogę bym pofornirował jak monitory a górny blat na czarny połysk.

Skomentuj

podstawka moze byc. ale w przypadku monitorow raczej o tym samym rozmiarze

I proszę nie komentować podfrezowań na konektory wysokotonowego.
              mi tez nigdy ladnie nie wychodza
              tylko zwieksz glebokosc bo beda problemy z upchaniem kabla

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              http://www.tme.eu/pl/details/gs-1040-0b/zlacza-ac/#
              czegos takiego chcialem unikac. interesuje mnie takie cos co jest na fabrycznych wzmacniaczach

---------- Post dodany o 19:41 ---------- Poprzedni post o 18:27 ----------

uruchomilem przed chwila swoj wzmacniacz z DXa http://dx.com/p/12v-35w-dual-channel...129561?item=19
              jestem pod duzym wrazeniem szybkosci dzialania mp3
              a 10 000uF w zasilaniu robi swoje

wie ktos moze jak przelaczyc to na zewnetrzne zrodlo sygnalu?

---------- Post dodany o 20:04 ---------- Poprzedni post o 19:41 ----------

juz wiem - trzeba przytrzymac PLAY/MODE

Skomentuj

glowny przekaznik jest oczywisty - bedzie zalaczal trafo wzmacniacza
                kolejne przekazniki sluza np do zalaczania zewnetrznych urzadzen - chociazby CD
                u mnie takie zalaczanie CD nie ma najmniejszego sensu - brak pilota wiec i tak musze ruszyc dupe do CDka :/
                ale gdybym nawet mial CD z pilotem to pojawia sie kolejny problem - brak odpowiednich gniazd zasilania do montazu na obudowie wzmacniacza/przedwzmacnaicza!
                zostaja nam jedynie gniazda komputerowe (koniecznosc przerabiania wtyczek) lub paskudne gniazda do montazu w scianie :/
                Ty masz zawsze problem... :)
                Przede wszystkim sterownik miał być ulepszoną wersją tego:
                http://sklep.avt.pl/p/pl/483178/zdal...uchomiony.html
                Zależało mi na selektorze wejść i dodatkowo na przekaźnikach dla wyższych napięć. Dlaczego... A no dlatego, że pierwszy załączy mi trafo wzmaka, trzeci przekaźnik załączy mi anodowe w lampiaku a drugi przekaźnik będę mógł wykorzystać do załączenia suba jak go będę miał.

Jeżeli nie masz potrzeby to po prostu nie korzystaj z danych przekaźników, a nie pisz że coś jest bez sensu jak nie masz pojęcia o tym w jakim celu został sterownik zaprojektowany... :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  a nie pisz że coś jest bez sensu
                  a gdzie ja napisalem ze jest bez sensu?
                  napisalem tylko ze u mnie nie bedzie to wykozystane...

tego AVT mam. i teraz stwierdzam ze to byla strata kasy

Skomentuj

Zanim złapię za lutownicę, czy rozmieszczenie elementów zwrotnicy jest w miarę poprawne ?
                    Załączone pliki

Skomentuj

Gdzie można dostać to coś (do łączenia elementów) co masz na środku zwrotnicy?

Skomentuj

W Polinku jest
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A możesz dać linka albo coś? jak to się nazywa?

Skomentuj

http://www.polink.com.pl/pliki/cenniki/cennik_203.pdf

Na drugiej stronie - w cenie 23 złote :glare:

Skomentuj

http://sklep.lampyelektronowe.pl/?43...cza-pojedyncza

4.80zł :) Tylko nie jest pozłacane :/

Skomentuj

tak, ulozenie jest OK

Skomentuj

Marian cennik/zlacza glosnikowe/ i na drugiej stronie masz:
                                  C /LISTWA POL28
                                  Listwa do montazu zwrotnic - 28 punktow lutowniczych
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Sterowanie do wzmacniacza z cyfrowym potencjometrem :)
                                    Pierwszy samodzielny projekt, będzie się wlókł, bo czasu nie mam i problemy mam z uC a dopiero się uczę programować.

Skomentuj

Czas najwyższy przerobić swój stół roboczo-stolarski i umieścić pilarkę pod blatem i frezarkę jako dolnowrzecionową.
                                      Przesuwana prowadnica do ciętego materiału powinna ułatwić obrabianie materiału.
                                      Załączone pliki

Skomentuj

pobaw sie troche i zapewnij idealna prace prowadnicy - zeby zawsze byla rownolegla
                                        troche drozsza zabawa ale ulatwi prace

ja tez myslalem o stole do frezarki, ale jeszcze mie nie jest niezbedny

a mi jeszcze zostal do opracowania sposob montazu stykow pod guzikami oraz okienko na czujnik ir

obrocilem samego uniampa i plytke sterownika. dol i tyl juz opracowany. dokoncze przod i wysylam na laser

Skomentuj

Ja jako okienka używałem półprzeźroczystego plastiku od tic tac'ów miętowych (ciemno niebieskie pudełko)
                                          A styki na płytke pcb i płytkę do frontu przykręcić.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X